S&P 500 ^GSPC 5,195.08 +0.28%
Tesla TSLA $179.79 -2.69%
Alphabet GOOG $172.89 +1.80%
Nvidia NVDA $912.59 -0.96%
Meta META $469.96 +0.92%
Amazon AMZN $189.41 +0.38%
Microsoft MSFT $412.29 -0.30%
Apple AAPL $181.69 -0.01%

Warren Buffett, Charlie Munger a Bill Ackman právě zveřejnili výrazné změny ve svých akciových portfoliích

Elitní investoři Warren Buffett, Charlie Munger a Bill Ackman v posledních dnech odhalili překvapivé změny ve svých akciových portfoliích. Pozoruhodné změny ve svých portfoliích zveřejnili také investor z filmu "The Big Short" Michael Burry, David Einhorn a Jim Simons.

Zde je přehled jejich nově odhalených obchodů:

Berkshire Hathaway Warrena Buffetta sází na Activision Blizzard $ATVI+0.1%

 

Společnost Berkshire Hathaway Warrena Buffetta vytvořila ve čtvrtém čtvrtletí téměř 2% podíl ve společnosti Activision Blizzard $ATVI+0.1%.

Slavný investor a generální ředitel Berkshire odmítl myšlenku, že jeho tým nakoupil akcie v očekávání, že Microsoft v lednu nabídne koupi videoherního giganta za 75 miliard dolarů. Společnost Berkshire nakoupila 85 % pozice v říjnu, tedy zhruba tři měsíce před oznámením navrhované fúze, prozradil Buffett tento týden ve veřejném dopise.

Berkshire ve své poslední aktualizaci portfolia zveřejnila také podíl v brazilské fintech společnosti Nubank ve výši 1 miliardy dolarů. Buffettova společnost již dříve investovala 500 milionů dolarů do kola financování Series G této digitální půjčovny loni v létě.

Fanoušci kryptoměn tuto sázku - kterou pravděpodobně uzavřel jeden z Buffettových portfolio manažerů - uvítali jako tichou podporu kryptoměn, vzhledem k tomu, že Nubank tuto technologii přijala.

Sázka Billa Ackmana na Netflix $NFLX+1.0% 

 

Společnost Pershing Square Billa Ackmana zveřejnila velkou sázku na Netflix $NFLX+1.0%  koncem ledna.

Hedgeový fond miliardáře koupil akcie až letos, takže se neobjevily v aktualizaci portfolia za čtvrté čtvrtletí. Ackmanova sázka na Netflix vzbudila pozornost, protože ji náhodně oznámil na Twitteru, během pouhých čtyř dnů nakoupil 3,1 milionu akcií a vrhl se tak po streamovacího giganta, které snížily cenu jeho akcií.

Ackman se navíc obvykle vyhýbá cenám technologických akcií a dává přednost stabilnějším podnikům, jako jsou Chipotle $CMG-0.3%, Lowe's $LOW+0.6% a Domino's Pizza $DPZ-0.8%. Ackman vysvětlil, že je dlouholetým obdivovatelem Reeda Hastingse, spoluředitele společnosti Netflix, a že na něj udělal dojem model předplatného, cenová síla, rozsáhlá knihovna obsahu a další silné stránky společnosti.

Záhadná investice Charlieho Mungera

 

Charlieho Mungera zpeněžil jednu ze svých nejlukrativnějších investic, půjčil si další peníze a celou částku ve čtvrtém čtvrtletí vložil do nezveřejněné akcie.

Obchodní partner Warrena Buffetta a předseda představenstva vydavatele novin prodal v prosinci akcie v hodnotě 50 milionů dolarů, což znamenalo patnáctinásobný výnos z nákladů ve výši 3,3 milionu dolarů, jak prozradil tento měsíc ve výsledcích hospodaření Daily Journal.

Munger, který je zároveň místopředsedou představenstva Berkshire Hathaway, spojil výnosy s 37 miliony dolarů z účtu maržových půjček Daily Journal, což mu umožnilo vložit 87 milionů dolarů do dalších cenných papírů.

Zmenšené portfolio Michaela Burryho

 

Burryho společnost Scion Asset Management ve třetím čtvrtletí roku 2021 snížila své portfolio amerických akcií z 24 pozic na pouhých 6, čímž investor podpořil svou předpověď zničujícího krachu trhu.

Ve čtvrtém čtvrtletí investorův fond vyměnil čtyři ze svých šesti zbývajících pozic. Přidal podíly ve společnostech Bristol-Myers Squibb $BMY+0.5%, General Dynamics $GD+0.4% , Fidelity National Financial $FNF+1.7% a AEA Bridges Impact $IMPX+20.7%- účelové akviziční společnosti (SPAC), od které se očekává, že převezme na burzu divizi elektrických motocyklů společnosti Harley Davidson, LiveWire.

Zakladatel subredditu r/Burryology, který se věnuje studiu investičního přístupu šéfa Scionu, pro Insider uvedl, že Burryho poslední aktualizace portfolia naznačuje, že je stále extrémně medvědí vůči americkým akciím.

Krátká pozice Davida Einhorna ve společnosti Tesla $TSLA-2.7%

Společnost Greenlight Capital Davida Einhorna zveřejnila ve čtvrtém čtvrtletí medvědí sázku proti Tesle $TSLA-2.7%, což signalizuje, že miliardářský investor usoudil, že společnost Elona Muska vyrábějící elektromobily je masivně nadhodnocená.

Greenlight v minulém čtvrtletí nakoupil 1 000 put kontraktů proti 100 000 akcií Tesly. Akcie společnosti se letos propadly o 28 %, což znamená, že Einhorn by mohl mít solidní zisk, pokud by pozici neopustil.

Investor ve svém dopise klientům za čtvrté čtvrtletí napsal, že vlastnit akcie Tesly je "výstřelek" a akcie se obchodují za "hloupou" cenu.

RenTech Jima Simonse sází na AMC $AMC-3.0%a GameStop $GME-4.3% 

 

Společnost Renaissance Technologies Jima Simonse vsadila ve čtvrtém čtvrtletí na dvě prominentní akcie memu.

Kvantitativní hedgeový fond tohoto luštitele kódů z dob studené války a profesora matematiky na MIT zvýšil svůj podíl ve společnosti AMC Entertainment o 87 % na 4,7 milionu akcií. Rovněž reinvestoval do 2 600 akcií společnosti GameStop v hodnotě přibližně 400 000 USD poté, co ve třetím čtvrtletí z této akcie vystoupil.

Je pozoruhodné, že RenTech ztrojnásobil svůj podíl v AMC ve druhém čtvrtletí roku 2021 a poté jej ve třetím čtvrtletí posílil o téměř 40 %, což znamená, že jej nyní během devíti měsíců zvýšil devítinásobně.

Je velmi zajímavé sledovat, co dělají velcí hráči. Je ale nutné si zároveň uvědomit uvědomit, že běžný investor se nachází pravděpodobně v jiné situaci, nežli ředitel hedgeového fondu někde v Americe. Článek má složit jako přehled toho nejdůležitějšího, co známí investoři v poslední měsících dělali a jakých změn se dočkali jejich portfolia. Samotného mě nejvíce zaujal obchod Warrena Buffetta, který investoval to společnosti Activision Blizzard a to ještě před tím, něž Microsoft vznesl návrh na převzetí. Ačkoli to Warren popřel, stejně se domnívám, že měl nějaké insider informace a nebyla to jenom náhoda. 

Další články: Předpověď ceny Bitcoinu: Co pro kryptoměnu znamená rusko-ukrajinský konflikt?

Zdroj: Bussines Insider

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Ta sázka Ackmana na Netflix mě dost překvapila, ale dobré vědět

Nejzajímavější na tom bylo právě to, že to náhodně oznámil na Twitteru :D