S&P 500 ^GSPC 5,064.2 +0.91%
Nvidia NVDA $858.11 +3.34%
Amazon AMZN $184.72 +3.20%
Apple AAPL $173.03 +2.20%
Alphabet GOOG $168.46 +1.75%
Microsoft MSFT $397.84 +0.73%
Meta META $441.68 +0.57%
Tesla TSLA $180.02 +0.02%

2 podhodnocené EV akcie (nejedná se o Teslu)

Akcie společností vyrábějící elektromobily (EV) jsou často velmi populární a prodávají se tak za vysoké ceny. To však neplatí u všech automobilek na trhu. Najdeme tedy i několik takových, které se obchodují za velmi příznivé ceny. 2 takové podhodnocené akcie si dnes představíme. 

 

1. Ford Motor Company

Akcie společnosti Ford $F+2.4% se ve srovnání s některými čistě elektromobilovými společnostmi obchodují s výraznou slevou - a možná tomu tak bude ještě nějakou dobu. Pokračující přechod obří automobilky na elektromobily nemusí být snadný. Společnost navíc nemusí dosahovat marží srovnatelných s těmito čistě elektromobilními společnostmi, protože vozidla se spalovacími motory budou ještě nějakou dobu tvořit významný (i když klesající) podíl na skladbě jejích vozidel.

I ve světle těchto bodů by si však investoři měli položit otázku: Jak moc by se měly akcie Fordu obchodovat se slevou? Je důležité si uvědomit, že společnost očekává, že za deset let bude zhruba polovina jejích prodejů elektrických.

Akcie Fordu se obchodují s poměrem P/E 4 , což vypadá nízko ve srovnání s ostatními staršími automobilkami i širším trhem. Toto nižší ocenění je však z velké části způsobeno jednorázovým ziskem z investice do společnosti Rivian. Výhledový poměr P/E společnosti Ford ve výši 7,5 je v souladu s jejími tradičními konkurenty.

Stejně jako ostatní tradiční výrobci automobilů se však akcie Fordu obchodují s výrazně nižší valuací než čistě elektrické společnosti. I když je určitá míra diskontu oprávněná, tento se zdá být příliš velký a jistě existuje určitý prostor pro růst násobku ceny k zisku Fordu, pokud uspěje se svými plány souvisejícími s elektromobily. Ford chce být do několika let druhým největším výrobcem elektromobilů. V lednu prodal 13 169 elektromobilů, což představuje meziroční nárůst o 167 %. V roce 2023 jich hodlá vyrobit 600 000.

Může Ford nedosáhnout svých cílů v oblasti elektromobilů? Jistě - ale to mohou i jiné automobilky. Z tohoto důvodu se velikost slevy na akcie Fordu ve srovnání s čistě elektromobilními společnostmi zdá být nepřiměřená. Stručně řečeno, akcie Fordu nabízejí atraktivní způsob, jak se dostat na tento rychle rostoucí trh.

Pětiletý graf akcie Ford Motor Company, zdroj: Google Finance

2. Volkswagen

Volkswagen $VOW3.DE-0.7% je další tradiční automobilkou s oceněním, které vypadá atraktivně vzhledem k rozsahu jejích ambicí v oblasti EV. Její P/E poměr je 6,8, což je nižší než u většiny čistě EV společností. Stejně tak poměr ceny k tržbám ve výši téměř 0,5 je příznivý ve srovnání s oceněním ostatních výrobců elektromobilů.

Volkswagen hodlá investovat 52 miliard eur do elektrifikace a stanovil si cíl, že do roku 2030 budou elektrické modely tvořit polovinu všech prodávaných vozidel. Jedním z klíčových bodů tohoto investičního plánu jsou baterie: Volkswagen plánuje zřídit v Evropě šest "gigafactory", aby uspokojil své vlastní potřeby v oblasti baterií. V roce 2021 německá automobilka prodá více než 450 000 elektromobilů, což je o 95 % více než v roce 2020.

Celosvětový prodej elektromobilů se v roce 2021 více než zdvojnásobil na 6,6 milionu kusů, což představuje téměř 9 % automobilového trhu. Tento podíl bude v příštích letech stoupat, což nabízí obrovský růstový potenciál těm automobilkám, které dokáží zákazníky nejlépe oslovit svou novou nabídkou elektromobilů.

Pokud se společnosti Volkswagen podaří zvýšit prodeje elektromobilů a zároveň zvýšit marže, bude to jistě odrážet i cena jejích akcií a jejich ocenění.

Pětiletý graf akcie Volkswagen, zdroj: Google Finance

V tomto článku jsme si přestavili 2 tradiční automobilky, které mají do budoucna obrovské plány a chtějí se stát lídry na poli elektromobility (EV). Směřují k tomu, že v roce 2030 budou jejich prodeje z 50% tvořeny elektromobily. Ve srovnání s ostatními automobilkami se navíc prodávají se slevou. Může se tak jedná o vhodný způsob, jak si vsadit na přechod na elektromobilitu.

V názvu jsem chvalně uvedl, že se nejedná o Teslu $TSLA+0.0%, protože z mého pohledu nemůžeme tuto akcii považovat za podhodnocenou.

Další články: Zde je nejoblíbenější metavers akcie Warrena Buffetta!

Nejedná se o investiční doporučení, autorem článku, ze kterého jsem čerpal je Rekha Khandelwal. Případné investiční rozhodnutí je jen ve vašich rukách. 

Zdroj: The Motley Fool

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Absolutně nesouhlasím a už titulek tohoto článku je hodně zavádějící. Každý investor si musí uvědomit, že výše 95% produkce Fordu je na bázi pohonných hmot. Aby došlo ke kompletní transformaci, bude Fordu trvat dekádu a zároveň čelit obrovské finanční ztráty, což v konečném důsledku nebude moc atraktivni pro investora. Dneska na trhu je daleko víc možnosti. Nemůžeme porovnávat Teslu, která působí jako AI společnost, se společnosti jako WV nebo Ford, které jsou čistě automobilní. Fisker, kupříkladu, jakožto finanční produkt je EV auto, ona působí čistě jako technologická společnost s úplně stejným byznys modelem a partnerem jako Apple a tam je ten potenciál exponenciální. Mark my word.

Jsem rád, že jste se podělil o svůj názor. Chápu, že na to označovat tyto automobilky v tuhle chvíli jako EV je možná trochu brzo a může vám to přijít sporné. Většina tradičních automobilek je stále na začátku své cesty vyrábět automobily. I tak ale mají velké plány a buďme si jistí, že čím dál tím víc proradných aut těchto automobilek budou auta elektrická. V textu je přímo napsáno, že to nebude snadné. Co se týká Tesly, stojím za tím, že se jedná v první řadě o automobilku. Vždyť okolo 93% zisků generuje skrz prodeje aut.

Tesla P/E 175 vs. Ford P/E 4 :DDDD

Ono to není tak jednouché navzájem srovnávat a stále si myslím, že si Tesla zaslouží o něco vyšší ocenění než tyto tradiční automobilky. Tohle je ale příliš přestřelené.

Jedna taková gigafactory by mohla vzniknout i u nás ČR