S&P 500 ^GSPC
5,248.49
+0.86%
Tesla TSLA
$177.09
-1.52%
Apple AAPL
$171.28
-1.17%
Meta META
$489.76
-0.83%
Amazon AMZN
$181.16
+0.74%
Nvidia NVDA
$906.92
+0.49%
Microsoft MSFT
$420.97
-0.11%
Alphabet GOOG
$151.81
-0.09%

3 akcie z oblasti kybernetické bezpečnosti, které se vyplatí koupit dřív, než nastane kybernetická válka

Téměř tři dny po ruské invazi na Ukrajinu se napětí ve světě stále zvyšuje. Americký prezident Joe Biden oznámil zpřísnění sankcí zaměřených na ruský finanční a technologický sektor. A přestože mnozí souhlasí s tím, že tento typ opatření je nezbytný, vyvolal také nový strach vyvolaný konfliktem. CNN uvádí, že američtí představitelé vydali hrozivé varování pro americké podniky - připravte se na útoky ransomwaru.

 

Toto oznámení přišlo jen několik minut poté, co Biden včera potvrdil nové sankce. David Ring, vysoký kybernetický úředník Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI), sdělil podnikům, že s pokračujícím konfliktem budou ruské operace v oblasti kybernetické kriminality pravděpodobně narůstat. Při útocích ransomwaru jsou data společnosti držena jako rukojmí prostřednictvím podvodného phishingu, dokud není zaplacen poplatek. Tento trend kybernetické kriminality z Ruska neustále roste, ale válka jej pravděpodobně ještě vystupňuje.

Ačkoli zatím nedošlo k žádným "konkrétním a věrohodným hrozbám" pro americkou vlast, podniky nehodlají čekat, až k nim dojde. Společnosti zabývající se kybernetickou bezpečností brzy zaznamenají příliv poptávky po svých službách. Podívejme se na nejlepší akcie v oblasti kybernetické bezpečnosti, které je vhodné koupit, než se obavy ještě zvýší.

 

Akcie kybernetické bezpečnosti k nákupu: Palo Alto Networks $PANW+0.6%

Společnost $PANW+0.6%, která je lídrem v oblasti kybernetické bezpečnosti, měla před začátkem roku mnoho důvodů k doporučení. Její výkonnost zatím tuto hypotézu potvrzuje. Kromě rostoucí poptávky po službách v oblasti kybernetické bezpečnosti je tento sektor stále více závislý na automatizaci a technologiích umělé inteligence (AI). Společnost Palo Alto Networks $PANW+0.6% si to rychle uvědomila a začala tento typ technologií využívat. 

Nyní se konflikt se zemí známou kybernetickými útoky vyostřil. Ještě více důvodů se domnívat, že $PANW+0.6% bude v souvislosti s tímto vývojem dále stoupat. Eddie Pan ze serveru uvádí, že analytici zůstávají vůči akciím především býčí a vydávají vysoké cílové ceny. Částečně je to způsobeno nedávno oznámenými výsledky hospodaření společnosti. Mnohem důležitějším faktorem však zůstává silná tržní dynamika, která tlačí akcie kybernetických firem vzhůru. Tento lídr sektoru by se měl rozhodně držet mezi akciemi kybernetické bezpečnosti, které je třeba koupit.

SentinelOne ($S+0.9%)

Společnost SentinelOne $S+0.9% byla založena v roce 2013 a v červnu 2021 se zapsala do historie akciového trhu jako primární veřejná nabídka akcií (IPO) s nejvyšší hodnotou v sektoru kybernetické bezpečnosti. Od té doby investory nezklamala. SentinelOne $S+0.9% se může pochlubit působivou platformou umělé inteligence. Kromě toho firma v roce 2020 více než zdvojnásobila své tržby a v roce 2021 pokračovala v růstu.

Poté, co se o ni na začátku roku 2022 ucházel Microsoft (NASDAQ: $MSFT-0.1%), se přední společnost v oblasti kybernetické obrany Mandiant (NASDAQ: $MNDT+0.0%) rozhodla uzavřít strategickou alianci se společností SentinelOne $S+0.9%, aby pomohla klientům zmírnit úniky dat a další kybernetické hrozby. Za zmínku stojí také skutečnost, že společnost SentinelOne $S+0.9% se může pochlubit obchodním modelem zaměřeným na zákazníka. "Vzájemná spolupráce znamená, že společnost a její partneři plně slouží potřebám svých zákazníků," poznamenává přispěvatel serveru InvestorPlace Chris Lau. Oba tyto atributy firmě umožňují dobře pomáhat zákazníkům předcházet kybernetickým útokům ještě předtím, než k nim dojde, což z akcií společnosti $S+0.9% činí jasný tip na nákup akcií v oblasti kybernetické bezpečnosti.

Akcie kybernetické bezpečnosti k nákupu: CrowdStrike Holdings ($CRWD+1.1%)

Uprostřed výprodeje trhu, který jsme zaznamenali v únoru 2021, Wall Street stále držel $CRWD+1.1% nejen mezi akciemi kybernetické bezpečnosti k nákupu, ale i mezi obecnými vítězi trhu. Není těžké pochopit proč. Společnost je lídrem mezi akciemi společností poskytujících software jako službu (SaaS). Může se pochlubit dynamickou platformou, která je navržena tak, aby pomohla s mnoha potřebami v oblasti kybernetické bezpečnosti. To jí dává dobrou pozici pro získání významného podílu na trhu. Nyní, kdy se globální konflikt chystá posunout tento sektor do nových výšin, se CrowdStrike $CRWD+1.1% pravděpodobně sveze na této vlně až na vrchol.

Včera patřila společnost $CRWD+1.1% k vítězům dne, protože akcie kybernetických firem vyskočily napříč všemi sektory. Vzhledem k tomu, co je v sázce, je to adekvátní reakce. Hrozba ransomwarových útoků podpořila americké akcie v oblasti kybernetické bezpečnosti v dobách, kdy ještě nebyla válka s Ruskem. Nyní, když na Ukrajině probíhá konflikt, jsou dynamičtí lídři v oboru, jako je CrowdStrike $CRWD+1.1%, v jasné výhodě.

Na počátku roku akcie zažily určité turbulence. Investoři, kteří nakoupili pokles, však budou odměněni, protože rozšířené obavy posílají důvěryhodné vítěze v oblasti kybernetické bezpečnosti vzhůru.

Závěr

Investoři by se měli připravit na veškeré příležitosti k investici během válečného období. Jako důvod ke koupi uvádím to, že největší hackerské světové skupiny započali kyber  ''válku'' napříč celým světem. Kdy jindy by investor měl přemýšlet nad zařazením akcií kybernetické bezpečnosti, než při tomto konfliktu. Jmenované společnosti jsou užívány po celém světě (hlavně USA), nikdo neví kam až hackerské útoky povedou, proto stojí minimálně za zvážení zda mají tyto společnosti smysl právě teď. 

 

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít řádnou analýzou.

 

Zdroj: InvestorPlace

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @pb2205 má karmu 105 a je členem této skupiny od 23/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Slyšel jsem, že kyber útoky jsou aktuálně zaznamenány na Ukrajině, Rusku a mají se dostat i k USA společnostem a větší části Evropy včetně ČR. Sám jsem zvědav zda tito hackeři potrápí společnosti, které budou finančně vydírat.