S&P 500 ^GSPC 5,214.08 +0.51%
Nvidia NVDA $887.47 -1.84%
Tesla TSLA $171.97 -1.57%
Apple AAPL $184.57 +1.00%
Amazon AMZN $189.50 +0.80%
Meta META $475.42 +0.60%
Microsoft MSFT $412.32 +0.43%
Alphabet GOOG $171.58 +0.25%

Google a další 2 naprosto nezastavitelné akcie, které by měl mít každý investor ve svém portfoliu

Žádní 2 investoři nejsou úplně stejní a to reflektují i jejich portfolia, která se od sebe do jisté míry vždy liší. Děli nás od sebe naše cíle, časový horizont, finanční prostředky a mnoho dalšího. Co nás naopak může spojovat jsou určité akcie, na kterých se investoři v jednoduchosti shodnou. 

zdroj: canva

Těmito jmény jsou Alphabet $GOOG+0.2% $GOOGL+0.3%, Tesla $TSLA-1.6%  a Amazon $AMZN+0.8%. Zde se blíže podíváme na to, proč si každá z nich zaslouží alespoň malé místo ve vašem portfoliu.

Nezastavitelní tehdy, teď i v budoucnu

Nejsou to akcie, které je třeba představovat. Tyto společnosti jsou totiž dobře známé ze všech správných důvodů, konkrétně proto, že vykazují neochvějnou schopnost růstu a nevykazují žádné známky zpomalení.

Jinými slovy, jsou tak nezastavitelné, jak jen akcie mohou být.

Alphabet

Vezměme si například společnost Alphabet. Není to jen lídr na trhu vyhledávačů díky vlastnictví společnosti Google. Podle údajů ze statistického počítadla společnosti GlobalStats pokrývá Google přibližně 63 % celosvětového vyhledávání na webu - extrémní dominanci, které se společnost těší již mnoho a mnoho let. GlobalStats také uvádí, že mobilní operační systém Android společnosti Alphabet pohání téměř 70 % mobilních zařízení na světě. Společnost Alphabet je hlavním prostředníkem mezi lidmi a celosvětovou sítí a má skvělé předpoklady k tomu, aby tento provoz zpeněžila prodejem mnoha reklam, které se zobrazují při prohlížení internetu. A Google je v tom velmi dobrý.

Amazon

Amazon je další nezastavitelnou silou, která má mnohem větší prostor pro další růst, i když možná ne z důvodu, který byste mohli tušit.

Zatímco konkurenční prodejci konečně reagují na volání konkurence, vedoucí podíl Amazonu na severoamerickém trhu online nakupování není tak docela ohrožen. Tento byznys však nikdy nebyl nijak zvlášť ziskový. Nízké ceny, velké režijní náklady a pro mnoho spotřebitelů doprava zdarma a další výhody způsobují, že v kapse nezbývá mnoho ziskové marže. Zisková centra společnosti Amazon, která se netýkají maloobchodu, jsou mnohem lukrativnější a tento rok by mohl být pro dvě z nich zlomový.

Jedním z těchto dalších ziskových center je digitální reklama, neboli prodej reklamního prostoru na svých webových stránkách jiným maloobchodníkům, kteří chtějí propagovat své zboží. V loňském roce společnost Amazon vygenerovala příjmy z reklamy v hodnotě více než 31 miliard dolarů, což představuje více než 6 % jejích celkových tržeb. Mějte také na paměti, že příjmy Amazonu z reklamy jsou příjmy s vysokou marží...

...stejně jako příjmy z cloud computingu, který zajišťuje Amazon Web Services tvořila téměř tři čtvrtiny loňských provozních příjmů, přestože se na nejvyšším obratu společnosti podílela pouze 13 %. To je však stále jen poškrábání povrchu potenciálu této části cloud computingu.

Tesla

Co se týče společnosti Tesla, její konkurenti se konečně také silně prosazují. Byznysu však bude víc než dost. Americký úřad pro energetické informace se domnívá, že celkový počet elektromobilů, které budou jezdit po celém světě, se ze současných zhruba 10 milionů vyšplhá do roku 2050 na 672 milionů. Vzhledem k tomu, že Tesla je nejznámějším jménem v oboru, má šanci získat více než slušný podíl na tomto neuvěřitelném růstu.

Slovo na závěr

Klíč je ve velikosti pozice. Nemusíte celé své portfolio věnovat pouze těmto třem jménům. Vlastně byste neměli. Jakkoli mohou být tyto akcie býčí, nezaslouží si zabírat více než (velmi) skromné procento vašeho portfolia - dostatečně malé pozice, aby vás ani volatilita podle nejhoršího možného scénáře nevyvedla z obchodu v nejhorší možnou dobu.

Pokud hledáte dlouhodobí růst, tak jste narazili na ty správné akcie. Neříkám, že máte hned jít a koupit si je, ale myslím si, že by je měl každý investor sledovat. V tom vám může pomoci Watchlist, do kterého si akcie dáte. Ten máme i zde na bulios.com, tak ho neváhejte využít a přidejte si sem své oblíbené akcie.

Nejedná se o investiční doporučení, autorem původního článku, ze kterého jsem vycházel je James Brumley z portálu The Motley Fool . Případné investiční rozhodnutí je jen ve vašich rukách.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @michalsnobl má karmu 92 a je členem této skupiny od 17/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

tyhle společnosti mě stále nepřestávají překvapovat

Mě též, je opravdu neskutečné co tyhle společnosti v předešlých letech dokázali