S&P 500 ^GSPC
5,248.49
+0.86%
Nvidia NVDA
$902.50
-2.50%
Apple AAPL
$173.31
+2.12%
Tesla TSLA
$179.83
+1.22%
Amazon AMZN
$179.83
+0.86%
Meta META
$493.86
-0.41%
Alphabet GOOG
$151.94
+0.16%
Microsoft MSFT
$421.43
-0.05%

Dva tituly s naprosto kulervoucí dividendou za luxusní cenu: Pasivní příjem zaručen

Trh se otřásá v základech. A to kvůli otevřenému válečnému konfliktu v Evropě a šílené inflaci. To je přesně období, kdy se investoři odvracejí od spekulativních hyperrůstových titulů a vrací se k starým dobrým stabilním společnostem. Ideálně samozřejmě s vysokou dividendou. Dvě takové vám tady představím. Držte si klobouky - tohle bude jízda!

Tyhle tituly mohou s trochou štěstí zajistit váš pasivní příjem

Nebudu vás zdržovat - tady je můj dnešní tip na dva tituly se solidním fundamentem a hlavně KULERVOUCÍ DIVIDENDOU! 🤘😂

Sabra Health Care REIT $SBRA+1.9% 

Když už mluvíme o bezvýchodných příležitostech, investoři do výnosů budou pravděpodobně litovat, že nesáhli po akciích zdravotnického realitního investičního fondu (REIT) Sabra Health Care REIT. Nyní navíc ve výprodeji! Akcie společnosti klesly ze svého 52týdenního maxima o více než 27 %.

8,6% dividenda? No neberte to!

Jak si asi dokážete představit, společnosti, která vlastní více než 400 kombinovaných zařízení pro zdravotnictví a domovy pro seniory, se během pandemie nedařilo. Senioři se ukázali být obzvláště zranitelní vůči COVID-19, což způsobilo, že v roce 2020 klesla obsazenost zařízení vlastněných společností Sabra Health Care. To následně zvýšilo možnost, že společnost nebude od svých nájemníků inkasovat nájemné včas nebo vůbec.

Za posledních 15 měsíců se však situace společnosti výrazně zlepšila. Míra obsazenosti zařízení společnosti dosáhla svého dna před více než rokem. Společnost navíc ve svých provozních výsledcích na konci roku uvedla, že do ledna 2022 vybrala 99,6 % očekávaného nájemného od začátku pandemie.

Další mračno nad $SBRA+1.9% bylo nedávno odstraněno oznámením o změně rámcové nájemní smlouvy se společností Avalere. Ta provozuje 27 objektů společnosti Sabra a je jediným klíčovým nájemcem, který byl pandemií opravdu silně zasažen. Nová smlouva dává společnosti Avalere větší prostor pro úhradu nájemného a také nabízí společnosti Sabra možnost započítat vyšší budoucí měsíční platby, pokud se provoz společnosti Avalere bude rozvíjet. Klíčovým bodem je, že společnost Avalere již nepředstavuje pro společnost Sabra ani pro její investory žádný problém.

Zdá se, že společnost Sabra má ideální pozici k tomu, aby pokračovala v investicích, které využijí budoucí potřeby v oblasti domovů pro seniory a kvalifikované ošetřovatelské péče. Stručně řečeno, jedná se o akcie s výnosem 8,7 %, které si nechcete nechat ujít.

AGNC Investment Corp. $AGNC+1.8% 

Druhou dividendovou akcií s vysokým výnosem je AGNC Investment Corp. Ta dosahovala ve 12 z posledních 13 let v průměru dvouciferného výnosu a je jednou z nejoblíbenějších výnosových akcií, která vyplácí dividendu každý měsíc.

Téměř 11% dividenda a luxusní výprodej... na co čekat?

AGNC je hypoteční REIT. I když produkty, které hypoteční REIT nakupuje, mohou být poněkud složité, podstata provozního modelu společnosti spočívá v tom, že si chce půjčovat peníze za nízké krátkodobé sazby, které může použít na nákup dlouhodobých aktiv s vyšším výnosem, jako jsou cenné papíry kryté hypotékami (MBS). Čím větší je rozdíl (známý jako čistá úroková marže) mezi průměrným výnosem, který AGNC získá z MBS, a tím, co platí za své krátkodobé půjčky, tím ziskovější může společnost být.
Čím větší je rozdíl (známý jako čistá úroková marže) mezi průměrným výnosem, který AGNC získá z MBS, a tím, co platí za své krátkodobé půjčky, tím ziskovější může společnost být.

V současné době čelí AGNC poněkud nepříznivému scénáři. Vzhledem k tomu, že hypoteční REITs bývají velmi citlivé na úroky, zplošťující se výnosová křivka (tj. zmenšující se rozdíl mezi výnosy krátkodobých a dlouhodobých státních dluhopisů) pravděpodobně v příštích čtvrtletích zatíží její čistou úrokovou marži.

Investoři by si však měli uvědomit dvě důležité věci. Za prvé, výnosová křivka se mnohem více času strměji zvedá než zplošťuje, což je pro trpělivé investory do AGNC dobrou zprávou. Za druhé, zvyšování sazeb Federálním rezervním systémem by mělo v dlouhodobém horizontu zvýšit čistý výnos AGNC z MBS, které nakupuje.

AGNC se nyní navíc pohybuje v solidním výprodeji. Zdá se tedy, že pokud ji máte v merku, nastal ideální čas udeřit!

Toto není investiční doporučení. Jde čistě o můj pohled na věc na základě informací na internetu. Zejména pak z analýzy Seana Williamse.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @trollbringer má karmu 282 a je členem této skupiny od 14/01/2022. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

“kulervoucí dividendou… “ tenhle sexistický terminus ze hry vyřazuje ženy a co hlavně mi to evokuje mistra peněz Čmolíka 😂😂😂

ceny dobré a i super dividendy ale bojím se aby to tak bylo z dlouhodobého hlediska - přeci jen to, že to je v tuto chvíli nemusí znamenat ze to bude i za 5 let.

$AGNC+1.8% vypadá lákavě na první dojem, je to však dobrá investice? Z pohledu dividendy a zaměření se mi dost líbí, ale z hlediska dlouhodobého růstu zde vidím rok od roku záporné hodnoty ( posledních 5 let okolo -33% se mi zdá). Jaký na to máte názor vy?

Zůstávám v klidu, je to kvalitní společnost. Pokud se nestane nic opravdu zásadního, tak se trend obrátí 😇

$AGNC+1.8% LFG! 🚀

Jojo $AGNC+1.8% to teď trochu posekalo, ale dlouhodobě jí věřím :)

Jojo, tohle jsou holt běhy na dlouho trať. A taky proto je mám tak rád... no stress, koruna ke koruně 🤷😂