S&P 500 ^GSPC 5,048.42 -0.46%
Meta META $441.38 -10.56%
Tesla TSLA $170.18 +4.97%
Nvidia NVDA $826.32 +3.71%
Microsoft MSFT $399.04 -2.45%
Alphabet GOOG $157.95 -1.96%
Amazon AMZN $173.67 -1.65%
Apple AAPL $169.89 +0.51%

Forever Battery Stock, business za miliardy a minimálne 1000% rast tejto spoločnosti

Rastúce ceny plynu majú za sebou históriu podpory zdravého prijatia EV. Dáva to zmysel, však? A čím viac budete tankovať na benzínkach drahé PHM tým viac budete uvažovať nad kúpou EV. Čo je problémom EV? Elektrobatéria, ktorá sa musí často dobíjať a to ľudí otravuje, ale čo ak skupina vedcov zo Stanfordu už 12 rokov pracuje na nekonečnej batérii?

Táto spoločnosť už od 2010 pracuje na vývoji nekonečnej batérie a veľmi sa im darí.

Čím viac peňazí vyhodíte na pumfrdpe pri každom tankovaní auta, tým viac času strávite premýšľaním: „Človeče, možno by som si mal zaobstarať elektrické vozidlo.“ Čím viac času strávite premýšľaním, tým je pravdepodobnejšie, že konečne urobíte skok a skutočne si kúpite EV. Dáva to úplný zmysel. Ale kvantitatívna korelácia je tu v skutočnosti oveľa silnejšia, ako si možno myslíte… Čím vyššie sú ceny plynu, tým viac spotrebiteľov kupuje elektrické vozidlá namiesto áut poháňaných plynom. No, tu v roku 2022 máme ceny plynu, ktoré stúpajú na rekordné maximá a pravdepodobne tak skoro neklesnú, pretože USA práve oficiálne zakázali všetok ruský zemný plyn.

História hovorí, že by to malo viesť k prudkému nárastu predaja EV v roku 2022 – a presne to sa stane.

Investičný dopad? Nakupujte akcie EV $NIO-0.5% $TSLA+5.0% $GM+1.2% $LCID-3.9% a mnoho ďalších...

Ale máme tu zároveň budúcnosť batérií

Obyčajná pravda o revolúcii elektrických vozidiel, o ktorej je každý tak hovorí je, že sa nedostane medzi široké publikum, kým nevyrobíme lepšie batérie.

Batérie pozostávajú z troch vecí. Katóda, anóda a elektrolyt. Batérie fungujú tak, že podporujú tok iónov medzi katódou a anódou cez elektrolyt.

Obrázok znázorňuje tok iónov v batérií.

Bežné lítium-iónové batérie sú postavené na tekutej chémii batérií. To znamená, že obsahujú pevnú katódu a anódu s kvapalným roztokom elektrolytu, ktorý ich spája.

Tieto batérie už roky robia zázraky. Ale kvôli fyzickým obmedzeniam pri zaobchádzaní s tekutým elektrolytom teraz dosahujú svoj limit, pokiaľ ide o hustotu energetických článkov – čo v podstate znamená, že ak chceme, aby naše telefóny, hodinky a elektrické autá vydržali dlhšie a rýchlejšie sa nabíjali, potrebuje zásadne inú batériu. Odpoveď je polovodičová batéria

Pri polovodičových batériách názov hovorí za všetko. Vezmite roztok tekutého elektrolytu v bežných batériách. Zlisujte ho do pevnej látky. Vytvorte malú, hyperkompaktnú pevnú batériu, ktorá – pretože nemá zbytočný priestor – vydrží oveľa dlhšie a oveľa rýchlejšie sa nabíja. Pevné batérie by mohli byť kľúčom k tomu, aby si naše telefóny udržali energiu niekoľko dní... Umožňujú našim inteligentným hodinkám plne sa nabiť v priebehu niekoľkých sekúnd... a áno, umožňujú elektromobilom jazdiť tisíce kilometrov bez potreby dobíjania.

Nemožné sa stalo možným

Ale až donedávna bola výroba polovodičových batérií predmetom sci-fi, pretože veda za tým bola neúmerne zložitá.

Potom prišiel tím geniálnych Stanfordských profesorov a vedcov, ktorí sa rozhodli, že chcú riešiť tento problém. Spolu s niekoľkými technickými riaditeľmi as podporou niektorých najprestížnejších spoločností rizikového kapitálu na svete založili v roku 2010 spoločnosť s názvom QuantumScape $QS-6.9%. O 12 rokov neskôr táto spoločnosť v podstate vyriešila problém polovodičovej batérie. Najväčším problémom polovodičových batérií je niečo, čo sa nazýva „dendrity“, čo sú malé trhliny, ktoré sa tvoria v pevnom elektrolyte počas nabíjania a dobíjania a ktoré sa nakoniec tak zväčšia, že batériu skratujú. Veľký prielom v polovodičových batériách teda spočíva vo vývoji pevného elektrolytického materiálu, ktorý je odolný voči dendritom.

Asi pred rokom to urobil QuantumScape vo veľmi malom meradle s jednovrstvovým batériovým článkom. Iste, jednovrstvový batériový článok na napájanie auta zďaleka nestačí. Odvtedy však spoločnosť dokázala, že jej patentovaná, prelomová technológia polovodičových batérií funguje v 4-vrstvových a 10-vrstvových článkoch a vykazuje skoré sľubné známky fungovania aj v 16-vrstvových článkoch! Inými slovami, prvý prelom v „malej“ polovodičovej batérii QuantumScape dokazuje, že funguje, aj keď spoločnosť zväčšuje veľkosť batérie.

Ak bude tento trend pokračovať, potom v priebehu niekoľkých rokov bude QuantumScape komercializovať účinné polovodičové batérie, ktoré sú dostatočne veľké na použitie v automobiloch a to môže byť veľký moment pre celú elektromobilitu. Samozrejme, akcie QuantumScape ponúkajú skvelý spôsob, ako investovať do revolúcie polovodičových batérií. Analytici z Investorplace si myslia, že akcie QuantumScape majú minimálne 10-násobný rastový potenciál oproti súčasným úrovniam.

Myslíte si, že sa im podarí vyvinúť forever battery?

Vote to see the results! 15 answers already!

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Baterky jsou budoucnost jednoznačně. Otázka zní, jestli je možné aby svět zůstal u klasických Lithiových a podobných akumulátorů, které pomalu naráží na technologický strop. Spíš doufám, že se konečně ukáže něco úplně koncepčně odlišného...o čemž se ale už mluví aspoň 20 let

Samozřejmě chápu, že i tady je koncept trochu odlišný od klasické baterky, ale pořád věřím v nějaký průlom z úplně nečekaného směru s nějakou zlomovou změnou úplně od základu

To čo by bolo keby im vyjde 👌💰

Podľa mna im to vyjde