S&P 500 ^GSPC 5,187.67 +0.00%
Tesla TSLA $174.72 -1.74%
Alphabet GOOG $171.16 -1.05%
Meta META $472.60 +0.93%
Amazon AMZN $188.00 -0.40%
Microsoft MSFT $410.54 +0.29%
Apple AAPL $182.74 +0.19%
Nvidia NVDA $904.12 -0.16%

Metaverse otevře tak obrovský trh, že si to nikdo ani nedovedete představit

Metaverse. Jakýsi virtuální, neexistující svět, ve kterém se mají uživatelé potkávat, bavit nebo třeba obchodovat. A podle nejradikálnějších zastánců se tam dříve nebo později lidstvo může přesunout úplně. Když by tohle někdo řekl před dvaceti lety... no nejspíš by ho zavřeli do blázince. Teď se to ale čím dál víc blíží realitě. A právě taková radikální změna by měla dle analytiků otevřít potenciální trh za půl bilionu dolarů!

VR a metaverse se může stát součástí našich životů překvapivě brzy


Investice do metaversa a metaversových technologií v uplynulém roce výrazně vzrostly, v čele s technologickými giganty jako Meta $FB+0.5%  a Microsoft $MSFT+0.3%. Podle globálního investičního stratéga společnosti ProShares Advisors Simeona Hymana představuje metaverse investiční příležitost pro jednotlivce i instituce.

"Dnes máte k dispozici pohlcující, ale ne zcela propojené metaverze," řekl Hyman v rozhovoru pro Yahoo Finance Live. "V metaverzu se již vydělává půl bilionu dolarů. To se pravděpodobně zdvojnásobí i v kontextu jen nejbližšího období.

Hyman diskutoval o vyhlídkách akcií v souvislosti se zvyšováním úrokových sazeb ze strany Fedu a o investování do metaverse. Společnost ProShares nedávno uvedla na trh svůj ETF metaverse VERS, jehož cílem je poskytnout investiční přístup ke společnostem, které utvářejí digitální hranice.

Podobný názor a rozbor např. i v tomto videu:

https://www.youtube.com/watch?v=5ECeNYQh_MQ

ETF VERS sleduje tematický index metaversa společnosti Solactive, který zahrnuje 40 společností v široké škále odvětví - od zpracovatelů dat a softwaru po sociální média a hry - a využívá algoritmy k určení investičních příležitostí v metaversu podle jeho vývoje. Mezi některé ze sledovaných společností patří Apple $AAPL+0.2% , NVIDIA $NVDA-0.2% , Roblox $RBLX-3.7% , Microsoft, Meta, Snap Inc. $SNAP-2.3%  a Unity $U-4.8% .

"Je to opravdu zajímavé, když se podíváte na ten pool společností," řekl Hyman. "Je to téměř jako časová osa inovací v průběhu let, protože jsou tam společnosti jako Microsoft, ale i NVIDIA a samozřejmě Meta, ale i novější společnosti jako Roblox a ještě novější společnost jako Unity. Takže je to příležitost, která se vyvíjí."

A vyvíjet nejspíš i dál bude. Stejně jako potenciální trh, který může přinést takové možnosti a množství peněz, že si to nikdo nedovedeme představit. Tak bedlivě sledujte tento sektor a pohyby v něm! 👋🤘

Toto není investiční doporučení. Jde čistě o můj osobní názor na základě rozhovoru z Yahoo Finance a zdrojů dostupných na internetu.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @investorskey má karmu 70 a je členem této skupiny od 23/01/2022. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Myslím si, že to přijde až za delší dobu a má to momentálně hype, který tomu spíše škodí

Já si spíš nedovedu představit ten metavers v tuhle chvílí :DD

ale pokud to vyjde, budu rád

#META PLATFORMS $FB+0.5%

Jako ty jejich ukázky metaverse ve stylu Robloxu jsou fakt funny, úplně vidím tu pracovní schůzku, kde sedí 10 panáčků jak z hodně špatný hry z roku 2010 😂😂

právě, zatím se to nedá brát seriózně :))

To je to iste ako si naši starí rodičia nevedeli predstaviť že budeme volat cez facetime platiť bezkontaktne atd

Na metaverse se těším jako prase😂  Jen se bojím, aby to nedopadlo jako ve filmu Ready Player One 😂

Outcomu jako v RPO bych se asi nebál. Hezky o tom mluvil v nějakým podcastu tuším Petr Mára. Že pořád důvěřu v nějakou tu lidskou potřebu žít v realitě, v reálném světě. Otázka ale podle mě je, jestli náhodou ten svět nebude ve stavu, že každý nakonec rád uteče někam d VR...

Zajímavá myšlenka. Šlo by o to, jestli dřív přijde ten vážně špatnej svět než VR, které ho nahradí. V takovém případě budeme řešit nápravu světa. Pokud by dřív přišlo obstojné VR tak budeme řešit vyladění VR do dokonalosti a přesun tam🤷

to je ale hodně reálný scénář, tohle přirovnání jsem slyšel už hodněkrát