S&P 500 ^GSPC 5,036.28 +0.36%
Amazon AMZN $183.03 +2.25%
Nvidia NVDA $844.12 +1.65%
Apple AAPL $171.63 +1.38%
Alphabet GOOG $167.39 +1.10%
Microsoft MSFT $398.04 +0.78%
Tesla TSLA $178.92 -0.59%
Meta META $437.02 -0.49%

Zkapalněný plyn je budoucností pro investory, tyto 3 zvučná jména si zaslouží naši pozornost

Evropa společně s USA řeší problematiku ve světě energetiky, která je neustále víc stupňována do extrému. Dodávky určitých komodit z ciziny jsou velmi komplikované a poměrně nákladné, vše se však může změnit na základě toho, že se bude více rozvíjet zkapalněný plyn (LNG), který bude zažívat velice slibné časy, alespoň co se týká poptávky a zisků. Představím vám 3 společnosti, které mohou prosperovat za těchto předpokladů.

Současná smlouva mezi USA a EU značí, že bude dodáno až 15 miliard m³ LNG (kapalný plyn).

Co nám vyplývá z tohoto údaje o dodání 15 miliard m³ kapalného plynu?

  • EU bude zaopatřena novým dodavatelem plynu, což přinese klid na duši mnoha domácnostem (samozřejmě objemy mohou být ještě navyšovány a mohou přicházet i ze států mimo USA, takže plynu může být až až). - Není to však podmínkou, bude záležet na vícero faktorech.
  • Zároveň by to také pomohlo snížit závislost regionu na ruské ropě.
  • Co je hlavní - Pozoruhodné je, že to vše by znamenalo, že spousta pozornosti by se nyní zaměřila na nejvyšší zásoby zkapalněného zemního plynu.

Bílý dům také poznamenává, že objem vyváženého LNG se pravděpodobně bude dále zvyšovat. Vzhledem k tomu, že svět hledá alternativní dodavatele pro své potřeby ropy, LNG firmy prosperují. A to natolik, že aktivně rozšiřují své nabídky.

Tyto 3 společnosti mohou z této zvýšené poptávky vytěžit nejvíc:

1.Chesapeake Energy Corporation $CHK-0.2% 

Graf značí období od roku 2017 - 2022, opravdu neuvěřitelně zkálopevný růst po celou dobu

Dnes začínám s Chesapeake Energy $CHK-0.2%, zásobou LNG, která se zabývá průzkumem uhlovodíků. Ve skutečnosti se společnost zaměřuje spíš na objevování a zodpovědný rozvoj své velké a geograficky rozmanité zdrojové základny nekonvenčních ropných a plynových aktiv na pevnině v USA. Společnost má také za cíl dosáhnout do roku 2035 nulových čistých přímých emisí skleníkových plynů, Chesapeake $CHK-0.2% je odhodlána bezpečně odpovědět na výzvu k cenově dostupné, spolehlivé energii s nízkým obsahem uhlíku. Ocenění akcií $CHK-0.2%  se jen za poslední rok více než zdvojnásobilo.

  • Společnost je naprosto stabilní a připisuje si každým rokem mnoho volného kapitálu, který patřičně využívá na další akvizice a svůj vlastní rozvoj, takže se předpokládá, že v budoucnu bude společnost ještě mnohem víc ziskovější.
  • Dále společnost láká nové investory na svou dividendu (1,96%), kterou chce i nadále zvyšovat.
  • Společnost také uvádí, že zvládá plnit poptávku, je dokonce připravena i na další příval nových objednávek, který by měl v nejbližší době přijít.
     

2. Cheniere Energy Inc $LNG+1.3% 

Společnost je od roku 2020 na koni, jelikož si za tohle období připisuje nárůst skoro 300%.

Dále máme Cheniere Energy $LNG+1.3%, jednu z prvních společností v USA, která vyváží zkapalněný zemní plyn. Spolehlivě poskytuje čistou, bezpečnou a cenově dostupnou energii rostoucí globální poptávce po zemním plynu.

Společnost je poskytovatelem kompletních služeb LNG s možnostmi, které zahrnují nákup a přepravu plynu, zkapalňování, pronájem plavidel a dodávky LND. Má také jednu z největších zkapalňovacích plošin na světě.

$LNG+1.3% dokonce už teď dostává až trojnásobné objednávky na jejich zkapalněný plyn, takže o poptávce se ani nemusíme bavit.

Na základě aktuální ceny 149,30 USD je společnost Cheniere Energy Inc. $LNG+1.3% v současné době o pár procent nad svým průměrným cenovým cílem analytiků ve výši 141,53 USD.

3.Occidental Petroleum Corporation $OXY-0.2% 

Samozřejmě, kdo jiný se mohl zařadit do tohoto seznamu než volba Warrena Buffetta.

Occidental Petroleum Corporation $OXY-0.2% je mezinárodní energetická společnost, která má aktiva především v USA, na Středním východě a v severní Africe. Působivě je společnost jedním z největších producentů ropy v USA a předním producentem v permských a DJ pánvích a pobřežním Mexickém zálivu. To uvádím proto, aby bylo jasné jak je společnost rozšířená ve světě.

Její střední proud a marketingový segment poskytuje zajištění průtoku a maximalizuje hodnotu svých ropných a plynárenských produktů. Společnost má také svou dceřinou společnost Oxy Low Carbon Ventures, která vyvíjí špičkové technologie a obchodní řešení, která ekonomicky rozšiřují její podnikání.

Jedna z hlavních konkurenčních výhod společnosti byla, že dne 22. března 2022 oznámila dohodu s přidruženou společností SK Trading International o první čisté nulové ropě vytvořené kombinací surové ropy spolu s environmentálními atributy.

Marketingová pobočka společnosti Occidental může poskytnout společnosti SK Trading příležitost nakoupit až 200 000 barelů ropy s nulovou čistou hmotností ročně po dobu pěti let. S tím, co bylo řečeno, by akcie $OXY-0.2% vytvořily další vlnu zisků.

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

vnímám to jako sázku na to, že růst cen energii bude pokračovat

tohle jsou hodně cyklické akcie, takže zaleží kdy člověk nakoupí

Musíme počítat s tím, že nevíme jak se krize a válka protáhne a proto očekávám raději záporný scénář, jak ten, že si Rusové řeknou dost končíme a vrátíme se do starých kolejí a budeme jim dodávat opět komodity za normální cenu. Zkapalněný plyn může řešit mnoho problémů, jelikož než by se vybudovala pořádná infrastruktura s přívodem plynu odkudkoliv, tak by to bylo náročné na peníze, ale i časově.

na LNG mám už 32%. Ale kupoval jsem jen pár v lednu, abych se díval, jestli mě zajímají

OXY jasná volba do budoucna😁

Buffettova sázka přece nemůže zklamat 😄 Samozřejmě beru to s humorem, zklamat může kterákoli společnost, ale $OXY-0.2% má moje sympatie.