S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

Ethereum: Tahle zásadní modernizace mu může pomoct stát se kryptoměnovou jedničkou

Blíží se zásadní modernizace Etherea, která by měla snížit uhlíkovou stopu blockchainu, zlepšit jeho efektivitu a snížit nabídku etherů. Nervozita stoupá a to tlačí cenu Etherea vzhůru. Dokonce si připsalo lepší výsledky než bitcoin. Na krátkodobém pohybu ale vůbec nezálěží. Zásadní je otázka, zda může ETH překonat BTC dlouhodobě a svrhnout tak kryptoměnového krále?

Je Ethereum na cestě ke svržení krále kryptoměn?

Někteří si jistě kladou otázku, zda by toto zlepšení mohlo položit základ pro to, aby ether $ETHUSD+0.2% v budoucnu předstihl bitcoin $BTCUSD+0.4% jako největší kryptoměna podle tržní kapitalizace, což je scénář obvykle známý jako "flippening".

Bitcoin i ethereum jsou v současné době blockchainy typu proof-of-work, které k ověřování a přidávání nových transakcí využívají "těžbu", kdy těžaři mezi sebou soutěží v řešení složitých matematických operací. Ethereum právě přechází na proof-of-stake, další konsensuální mechanismus, kdy tzv. validátoři přispívají, neboli "sázejí", svými kryptoměnami na ověření transakcí.

https://www.youtube.com/watch?v=3yrqBG-7EVE

Ačkoli někteří tvrdí, že mechanismus proof-of-work poskytuje vyšší bezpečnost, vyžaduje od blockchainu větší spotřebu energie a obvykle přináší drahé poplatky za transakce.

Podle neziskové organizace Ethereum Foundation, která blockchain podporuje, se očekává, že poslední krok přechodu Etherea, označovaný jako "Merge", bude dokončen ve druhém čtvrtletí roku 2022. Ačkoli je upgrade pro ether pozitivní, nezaručuje, že tato kryptoměna v dlouhodobém horizontu zastíní bitcoin, tvrdí Eliézer Ndinga, vedoucí výzkumu ve společnosti 21Shares, která se zabývá správou kryptoaktiv.

"Navzdory tomu, že na ethereu probíhá spousta inovací a ethereum má největší vývojářský ekosystém, bitcoin má jiný případ použití," řekl Ndinga v rozhovoru.

Ethereum také čelí tvrdé konkurenci, dodal Ndinga. Vzhledem k tomu, že kryptoprostor přijímá více uživatelů, stojí podle Ndingy za to sledovat, zda se společnosti a jednotlivci rozhodnou pro Ethereum nebo jiné smart contract blockchainy, jako jsou Avalanche, Algorand $ALGOUSD+0.2%, Polkadot $DOTUSD+0.6%a Solana $SOLUSD+1.6%.

Bitcoin tedy nejspíš svržen opravdu nebude. Význam Etehrea ale stále stoupá a tak já osobně očekávám dlouhodobý pozvolný růst ceny. 

Nejedná se o investiční doporučení. Jde čistě o moje shrnutí dat dostupných na internetu a analýzy Francese Yueho. Každý investor musí provést svou důkladnou analýzu a rozhodnutí provést po zvážení své vlastní situace.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @investorskey má karmu 72 a je členem této skupiny od 23/01/2022. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Jak je v textu - nestane se jedničkou, protože jejich úloha je úplně odlišná