S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Milionář Mark Tilbury doporučuje těchto 5 akcií, které by nakoupil ve svých 20 letech s vidinou bohatství

Milionář Mark Tilbury se netajím tím, že rád doporučuje potencionální vítěze na trhu, kteří mu usnadňují cestu k dalším milionům, které generuje. V dnešním článku si rozebereme, které akcie by nakoupil v situaci, kdy by mu bylo znovu 20 let. Popisuje zde, že na druhu vaší strategie nezáleží. Hlavní je nakoupit tyto akcie ve velmi brzkém věku a držet je dlouhodobě.

Jak zbohatnou ve 20 letech?

Mark Tilbury říká, že se bude jednat jen a jen o jeho názor a zkušenosti, které aplikuje do výběru top akcií, který by nakoupil, kdyby mu bylo znovu 20 let. Při čemž pár akcií, které dnes zmíním, sám Tilbury vlastní nebo v minulosti vlastnil a zaslouží si tak obří díl v budování jeho milionů.

Jdeme rovnou na věc, těchto 5 akcií si zaslouží vaši pozornost:

1.Tesla $TSLA+0.6% 

Budeme dělat, že nám bylo 20 let v roce 2012. Po 10 letech držení této společnosti byl náš příjem znásoben až o 20 000%. To není zlé za 10 let.

Mnoho lidí již nepovažuje Teslu $TSLA+0.6% za atraktivní nákup, jelikož jde zde hodně spekulací o tom, že je akcie už příliš nadhodnocená a nebo o tom, že je trh již přesycen automobily EV a podobně. Mark Tilbury však tvrdí pravý opak, společnost $TSLA+0.6% svůj hlavní potenciál teprve ukáže a zhodnotí naše úspory, takže je ideální čas na otevření pozice.

Dále pak Teslu $TSLA+0.6% označuje za ''dojnou krávu'', hned to objasním, je to pouze přirovnání k tomu, že společnost je stroj na peníze, které generuje neustále ze všech možných stran, nadále zde máme mnoho nových modelů EV, budování autopilota, rozvoj v Evropě a otvírání dalších továren ve světe. Nadále ho hodně zaujala informace o robotaxi, u které se již dlouho mluví ve spojitosti s Elonem Muskem. Pokud by to vyšlo, tak budou generovány další obří zisky, jelikož takové společnosti jako Uber $UBER+1.0% jsou otevřené k nákupu těchto vozů.

Na závěr Mark Tilbury oznamuje, že $TSLA+0.6% tvoří velkou část jeho portfolia a bude ji držet i nadále.

2. Coinbase $COIN-2.4% 

Coinbase $COIN-2.4% má aktuálně nejnižší hodnoty za svou dobu, kterou strávil na trzích a vytváří tak ideální příležitost pro vstup.

Mnoho investorů bylo z počátku unešeno skrz Coinbase $COIN-2.4%  a nakupovali ve velkém hned v počátcích, kdy bylo IPO. Tento tah byl velice riskantní, nákup hned při IPO bývá většinou větší risk, než se zdá. U tohoto případu je to stejné, kdo nakoupil na začátku, tak je aktuálně v mínusu 43%.

Důvody, které tvrdí Mark Tilbury, proč by nakoupil $COIN-2.4%:

  • Kryptoměny jsou na vzestupu
  • V roce 2021 obchodovalo s kryptem až 13% Američanů, tohle číslo nadále roste a bude růst ještě dlouho

 

Pro ty, kteří nevědí čím se zabývá $COIN-2.4%. Představte si PayPal $PYPL-1.9% akorát ve světě kryptoměn, jednoduše řečeno. Velké množství uživatelů si chválí funkce $COIN-2.4% a popisují jej jako nejjednodušší platformu pro užívání pro obchody s kryptem. Coinbase generuje hlavní příjem z poplatků těchto transakcí, přičemž roste počet investorů, kteří se zajímají o kryptoměny a tak se dá očekávat comeback ze strany $COIN-2.4%.

3. Amazon $AMZN+0.8% 

Opět budeme dělat, že nám bylo 20 let v roce 2012. Po 10 letech držení této společnosti byl náš příjem znásoben až o necelých 1800%.

Amazon $AMZN+0.8% má od začátku velice dobrý business plán, kdy se z malé knižní prodejny stává gigant v mnoha odvětvích a strojem generující mnoho peněz. $AMZN+0.8% se může chlubit tím, že jako jedna z mála společností přežila dot-com bublinu.

Amazon $AMZN+0.8% roste neustále vysokou rychlostí, každým rokem generuje navýšení prodejů, kdy výnosnosti jsou v řádech desítek miliard nad ''požadovaný rámec''. Investice nyní je více než vhodná, jelikož se očekává split akcií, který zapříčiní přítok nových investorů a peněz, které opět společnost posunou dál.

 

4. Affirm $AFRM+1.4%

Společnost zažívá od konce roku 2021 robustní pád a akcie působí i přes minulo-měsíční růst podhodnoceně. Vypadá to, že se společnost dostává opět do kupy, 42% za pouhý měsíc napomáhá tomuto tvrzení.

Affirm $AFRM+1.4% je veřejně obchodovaná finanční technologická společnost,  která působí jako finanční věřitel splátkových úvěrů pro spotřebitele, které mohou spotřebitelé použít v místě prodeje k financování nákupu, a působí jako finanční věřitel splátkových úvěrů pro spotřebitele, které mohou spotřebitelé použít v místě prodeje k financování nákupu.

Mark Tilbury označuje tuto akcii za více riskantní, ale vidí zde značný potenciál pro růst, to hlavně kvůli spolupráci s $AMZN+0.8%. Hlavní přednosti společnosti jsou skvělé spolupráce, které mají pokračovat v tlačení ceny akcií $AFRM+1.4% směrem nahoru, což je hlavní důvod, proč mají akcie vysoký růstový potenciál.

5. Enphase Energy $ENPH+7.7% 

Opět budeme dělat, že nám bylo 20 let v roce 2012. Po 10 letech držení této společnosti byl náš příjem znásoben až o necelých 2850%.

Přechod na obnovitelné zdroje energie je nezastavitelný, takže je velmi důležité vlastnit nějaké akcie solárních zdrojů energie. Proč jsou akcie slibným nákupem? Jednoduše řečeno zažívají boom, v roce 2020 si společnost připsala přes 550% za jediný rok, tento dynamický růst by měl být i nadále.

  • Akcie jsou dlouhodobě ziskové 
  • Společnost prozatím nevyplácí dividendu, takže veškeré generované peníze navíc, bývají reinvestovány do dalšího rozvoje společnosti
  • Bez ohledu na energetickou krizi, která panuje, bude společnost $ENPH+7.7% prosperovat, přechod na obnovitelné zdroje je totiž nevyhnutelný

 

Závěr

Právě těchto 5 akcií by nakupoval milionář Mark Tilbury ve svých 20 letech. Jsou zárukou dlouhodobosti a oplatí se nakupovat i nyní. Pokud vás zajímá, které akcie by nakupoval Mark Tilbury dál, tak mi dejte vědět dolů do komentáře a udělám pro vás další shrnutí jeho top výběru, které vás učiní bohatým.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @pb2205 má karmu 510 a je členem této komunity od 23/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Nesouhlasím s coinbase. Relevantnější je dle mého krypto vlastnit.

Myslím, že z týchto akcií ma veľký zmysel $AMZN+0.8% , sám chcem dokupovať a zväčšiť podiel v tejto spoločnosti. Očakávaný rast je niekde okolo 20% per year. Možno by som doplnil Marka o $AAPL+6.0% . Fantastická spoločnosť, stále ešte podhodnotená s očakávaným rastom síce menším ako $AMZN+0.8%, okolo 4-5% per year, ale s absolútne zdravou finančnou kondíciou. A takéto spoločnosti mam veľmi rad :)

Obě dvě společnosti jsou skvělá volba, Amazon $AMZN+0.8% možná nakoupit ještě před tím splitem akcií, který se očekává. Těžko říct jestli ten split nevystřelí tu počáteční cenu hned na startu.

ano, prave preto, chcem este posilnovat svoju poziciu v $AMZN+0.8% az do splitu

U většiny z nich bys asi počkal aspon na nějakou korekci a nekupoval na úplném vrcholu :D ale jestli je to s vidinou držení třeba 30+ let, tak je to stejně úplně jedno

Přesně, pro dlouhodobé investory nebo dlouhodobé investory, kteří pravidelně přikupují je to úplně jedno😎

Nejvíc se mi líbí, že pojednává z vlastní zkušenosti, takže to není jen doporučení, kterýma si chce naklonit uživatele na svou stranu.

Přesně tak. Nejde jen o nadhození pár akcií, které by sám někdy nevlastnil nebo nepřemýšlel o investic do nich.

Super výběr společností, Mark očividně ví o čem mluví👌

Taktéž mě jeho výběr zaujal a zároveň dává smysl pro investice na dlouhou dobu😁