S&P 500 ^GSPC 5,309.73 +0.03%
Tesla TSLA $181.74 +3.88%
Microsoft MSFT $430.50 +1.21%
Meta META $463.34 -1.17%
Amazon AMZN $182.00 -0.84%
Apple AAPL $192.04 +0.52%
Nvidia NVDA $950.20 +0.25%
Alphabet GOOG $178.56 +0.06%

Apple oznamuje multimiliardovou dohodu s Broadcomem na čipy vyrobené v USA

$AAPL+0.5% dnes oznámila novou multimiliardovou dohodu s Broadcomem vyvinout 5G radiofrekvenční komponenty v USA

„Jsme nadšeni, že můžeme přijmout závazky, které spojují vynalézavost, kreativitu a inovativního ducha americké výroby,“ uvedl ve zprávě generální ředitel společnosti Apple Tim Cook.

Akcie $AVGO-0.7% Broadcom rostly kolem 3 %. Akcie Applu klesly o méně než 1 %.

AVGO

Broadcom

AVGO
$1,404.40 -$9.64 -0.68%

Rádiové komponenty 5G vyvinuté společností Broadcom, technologickou a pokročilou výrobní společností, budou podle zprávy zahrnovat filtry FBAR a další komponenty bezdrátového připojení. Tyto komponenty se liší od 5G modemů, které vyrábí Qualcomm.

Apple uvedl, že jeho dohoda s Broadcom je součástí jeho závazku do roku 2021 investovat 430 miliard dolarů do americké ekonomiky. Dohoda představuje poslední fázi partnerství mezi oběma společnostmi, protože Broadcom oznámil , že v roce 2020 prodá společnosti Apple bezdrátové komponenty za 15 miliard dolarů.

AAPL

Apple

AAPL
$192.04 $1.00 +0.52%

Společnost uvedla, že dohoda s Broadcom jí také umožní investovat do „kritických projektů automatizace a zvyšování kvalifikace“ s inženýry a dalšími techniky. Apple již podporuje více než 1 100 pracovních míst v závodě Broadcom na výrobu filtrů FBAR ve Fort Collins, podle zprávy.



Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Jsem rozhodně pro! Vidět, že Apple doručuje to co slíbí. :)

Partner

👍 souhlas

Super spolupráce v USA, o společnosti $AVGO-0.7% jsem neslyšel. Co pro ně teď dělá $QCOM+1.7% ? Ten je taky na docela hezkých cenách.

Partner

To ano. Já také ne, do té druhé společnosti neinvestuji, jen do Apple. To spíše jsem chtěl sem dodat, protože mám tuto společnost, zajímám se o ni a také je i Vaše oblíbená. Ta $QCOM+1.7% pro ně podle zprávy dělá komponenty 5G, ale dle zprávy ta $AVGO-0.7% to nejspíše umí lépe a přidá tam nějaké další komponenty. Takto podrobně technicky nevím. :)

To se mi líbí, peníze netečou pryč z USA a trochu se zlepší i morální image společnosti.

Partner

Souhlas, budou je teď potřebovat 😊

Partner

Taky se mi to líbí a proč ne, tak investují něco v USA. Já si myslím, že jejich produkty jsou kvalitní, je to prostě značka, symbol už i mezi mladýma a v USA to má fakt snad každý. Ano, někdy taky udělají blbost, ale to kdo ne. Takže určitě to jen prospěje. :)

Také jsem o tom dnes četl, za mě palec nahoru. Spolupráce těchto dvou velikánů je vítaná a Apple tak plní své slovo, že bude investovat v USA miliardy dolarů.

Partner

Za mě taky super. 👍 Třeba i tím trochu pomůže USA

Jako přijde mi škoda, že se do toho možná míchá politika ve stylu “musíme investovat doma”, ale pokud splní kvalitu, tak proč ne

Partner

V dlouhodobém ohledu určitě ano. Každý dělá chyby ale celkově bych se nebál u Apple, že by jeho “komunita” přestala byt z něj nadšena. 😁