S&P 500 ^GSPC
5,254.35
+0.11%
Tesla TSLA
$175.79
-2.25%
Meta META
$485.58
-1.68%
Apple AAPL
$171.48
-1.06%
Amazon AMZN
$180.38
+0.31%
Alphabet GOOG
$152.26
+0.21%
Microsoft MSFT
$420.72
-0.17%
Nvidia NVDA
$903.56
+0.12%

Dnes po 3 dnech tržního odpočinku jsme poskočily na technických titulech i indexech nahoru. Pár minut po otevření trhu jsem naše skvělý setup na akcii $AMZN+0.3%, kterou jsem na základě toho shortoval.

Na obrázku je 5 minutový graf na kterém je vidět, že jsem vstupoval ihned po průrazu low zelené svíčky. Průraz minutového low je klasický průraz supportu.

Poté trh pokračoval dolů aby uzavřel vytvořený gap. Trh většinou chodí uzavírat tyto cenové rozdíly a ty se tak dají skvěle obchodovat.

Jakmile se cena dostala na úroveň, kde měla stín zelená svíčka z pátečního zavření, z pozice jsem vystoupil.

Zhodnocení na put opci bylo kolem 20%.


wow krásný obchod, klobouk dolů, na toto bych se chtěl dostat to umět, věřit si v tom. Jak píšeš, když pak už člověk ví co dělá, tak si je jistější. Chce to hlavně mít zdroje kvalitních informací. U jakého brokera obchoduješ takto? ... Pač mi přijde, že chytit hned v 15:30 ty prudké pohyby je někdy nemožné. 🤦‍♂️😂

Na Interactive Brokers to jde skvěle. Pokud k tomu člověk použije opce a dobře nastaví cenu, tak může chytit cokoli.

Díkes 👍

Na tohle bych nemel koule jit do takoveho shortu👏

Pokud v tom má člověk cvik tak to jde😊ale i přes to to není jednoduché.

Tento obchod Vám vyšel krásně, obecně je ale shortování akcií (obzvláště akcie typu Amazon) poměrně nebezpečná disciplína. Mnohem bezpečnější by bylo vstoupit na Vámi označeném výstupu do longu. Profit by byl prakticky stejný a riziko minimální, protože AMZN se na růstovou trajektorii zatím dokázal vždy vrátit.

Ano, jakékoli obchodování s sebou nese rizika a trader je musí umět řídit jinak by v tomto businessu dlouho nevydržel. Ve chvíli, když byly TICKy na NYSE dostatečně nahoře a propad se nabízel, byl to no brainer při breaku supportu. Na druhou stranu to funguje stejně, ale to už šlo tentokrát beze mě.

Tak to se povedlo!. Já jsem bral call opce na $NVDA+0.1% s cílem $419 a to taky hezky vyšlo. Celý svět byl v euforii, že to hitne $420 a valuace přeskočí $1T.

No, po otevření to tam byla docela jízda...Taky jsem tam něco bral, ale až na druhou stranu. Já bral odraz od $420😅