S&P 500 ^GSPC
5,254.35
+0.11%
Tesla TSLA
$175.79
-2.25%
Meta META
$485.58
-1.68%
Apple AAPL
$171.48
-1.06%
Amazon AMZN
$180.38
+0.31%
Alphabet GOOG
$152.26
+0.21%
Microsoft MSFT
$420.72
-0.17%
Nvidia NVDA
$903.56
+0.12%

Telekomunikační gigant AT&T se vrací ke kořenům: Analytici z J.P. Morgan mají jasno, co byste měli udělat

Dneškem počínaje začíná pro společnost AT&T $T+0.3% nová éra a zároveň na druhé straně vzniká úplně nová společnost, která bude bojovat o přední místo na poli tvz. "Streaming Wars" s giganty jako je Netflix $NFLX-1.0% nebo Disney+ $DIS+1.1%. AT&T $T+0.3% se ponížilo o tržní hodnotu Warner Bros a akcie se obchodují za cenu mírně pod 20 dolarů. To ovšem za momentálních podmínek může představovat skvělou příležitost k nákupu... 

Je teď ten pravý čas na nákup akcií AT&T?

Zvažujete nákup akcií Warner Bros. Discovery? Potom si přečtete tento článek: Každý velký příběh má nový začátek, ten společnosti Warner Bros. Discovery se začal psát počínaje dneškem  

Společnosti Discovery $DIS+1.1% a AT&T $T+0.3%  v pátek oznámily, že dokončily transakci spojení aktiv WarnerMedia s Discovery. Investoři, kteří vlastnili akcie T v době uzavření trhu 6. dubna, měli právo získat 0,24 akcie WBD za každou akcii AT&T, kterou v té době vlastnili.

Kromě filmů, televizních pořadů a videoher společnosti Discovery Channel a Warner Bros. bude Warner Bros. Discovery nabízet obsah HBO, TNT, TBS, CNN, Food Network, Travel Channel, Animal Planet, Oprah Winfrey Network a několika dalších kanálů.

Analytici jsou optimističtí ohledně akcií Warner Bros. Discovery a AT&T

Výzkumná společnost Barrington 7. března napsala, že Warner Bros. Discovery "bude mít značné produkční a distribuční kapacity, které lze využít pro atraktivní nabídku přímo pro spotřebitele zaměřenou na různé cílové skupiny."

Peter Csathy, předseda zábavní a technologické poradenské společnosti CreaTV Media, řekl, že Warner Media byla "soupeřem" ve válce o streamování ještě před fúzí.

https://twitter.com/carlquintanilla/status/1513496436045926412

K akciím T se staví pozitivně banka JPMorgan Chase $JPM+0.4%, která po odštěpení označila akcie T za "klíčovou firmu v oblasti komunikačních služeb se silnými vztahy se zákazníky v bezdrátových a optických sítích, které zajistí růst opakujících se příjmů, EBITDA a FCF". Firma má cílovou cenu 22 USD a rating "overweight".

Vedení AT&T má teď naprosto jasný cíl. Společnost by se měla opět mnohem více soustředit na svůj primární byznys a zároveň se věnovat snižovaní zadlužení, protože dluh společnosti je pořád velký. 

Nejedná se o investiční doporučení, nýbrž o můj názor. Případné investiční rozhodnutí je jen ve vašich rukách. Komentáře směrující k Warner Bros. Discovery a T přinesl analytik Larry Ramer.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @spritely22 má karmu 300 a je členem této komunity od 17/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Dneska to vypadá, že to the moon 🤔😂

Za mě hodně atraktivní dividenda

dividendový výnos momentálně vyhází na něco málo pod 6 %, to je slušné

to je dost slusne :D

Doufejme, že odteď to půjde už jen nahoru :))

Pakliže ne, bude alespoň možnost přikoupit levněji...