S&P 500 ^GSPC 5,071.63 +0.02%
Tesla TSLA $162.13 +12.06%
Nvidia NVDA $796.77 -3.33%
Amazon AMZN $176.59 -1.64%
Apple AAPL $169.02 +1.27%
Alphabet GOOG $161.10 +0.74%
Meta META $493.50 -0.52%
Microsoft MSFT $409.06 +0.37%

Každý velký příběh má nový začátek, ten společnosti Warner Bros. Discovery se začal psát počínaje dneškem

Obchodovaní s akciemi nově vzniklé společnosti Warner Bros. Discovery $WBD jede dnes na plné obrátky poté, co minulý týden došlo ke sloučení společností Warner Bros. a Discovery $DISCA+5.9%. Společnost se nyní stává přímým konkurentem třeba online televize Netlix $NFLX-3.9%. Je proto namístě zvážit investici do akcií tohoto streamovacího giganta. 

Akcie WBD dnes zažívají velmi volatilní obchodní seanci! 

Nejdříve bych vám ale doporučil přečíst si tento článek: Telekomunikační gigant AT&T se vrací se kořenům: Analytici z J.P. Morgan mají jasno, co byste měli udělat

Spojení společností Warner Bros. a Discovery přichází poté, co společnost AT&T $T+1.9% minulý týden oddělila první z nich. Po dokončení této fúze se analytici opět vyjadřují ke sloučené společnosti.

https://twitter.com/wbd/status/1512556388098138114

Nyní už se podívejme níže, co někteří analytici říkají na akcie WBD po fúzi!

Je akcie WBD vhodné koupit?

  • Vijay Jayant ze společnosti Evercore ISI se nedávno vyjádřil k akciím WBD a označil je za podhodnocené. Oproti svému hodnocení "in line" pro akcie Discovery jim udělil hodnocení "outperform". Analytik rovněž uvádí cílovou cenu pro společnost WBD ve výši 45 USD za akcii.
  • Analytik společnosti Atlantic Securities Hamilton Faber nás dnes zakončí zvýšením doporučení pro akcie WBD. To zahrnuje nové hodnocení "overweight" oproti předchozímu hodnocení "neutral". Uvádí také cílovou cenu pro akcie ve výši 40 USD.

Za zmínku také stojí, že konsenzuální hodnocení je "buy". Konsenzuální cílová cena je potom 42,04 USD za akcii. Ze strany analytiků to vypadá na solidní začátek pro akcie $WBD. Investoři by proto měli pečlivě zvážit investici do této akcie, dokud vypadá alespoň podle tradičních indikátorů levně. V každém případě by ale bylo vhodně si udělat vlastní analýzu a nespoléhat se pouze na výkřiky analytiků. 

Nejedná se o investiční doporučení, nýbrž o můj názor. Případné investiční rozhodnutí je jen ve vašich rukách. O analytických doporučeních informoval  William White. 

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Za mě hodně zajímavé co tu teď vzniklo

pro $T+1.9% to byl dobrý kupředu, zbavila se časti dluhu a může se teď konečně zase plně zaměřit na svoje staré dobré podnikaní :))

Popravdě už docela netrpělivě vyhlížím své akcie, které jsem měl dostat jako akcionář $T+1.9%

Též na ně čekám, nějakou dobu to ale může trvat, něž se připíšou na obchodní účet

Doufam, ze ani na mne nezapomenou :)