S&P 500 ^GSPC 5,018.39 -0.34%
Nvidia NVDA $830.03 -3.93%
Amazon AMZN $178.86 +2.21%
Meta META $439.10 +2.08%
Tesla TSLA $180.00 -1.79%
Microsoft MSFT $395.12 +1.49%
Apple AAPL $169.30 -0.60%
Alphabet GOOG $165.56 +0.56%

Wall Street očekává růst u těchto 5 podhodnocených dividendových akcií

Redakce Bulios
15. 8. 2023
6 min read

V dobách nejistoty, kdy se akciový trh stává nepředvídatelným, hrají dividendy pro investory historicky stabilizující roli, protože jim poskytují stabilní příjem. Jaké dividendové akcie by ale dnes nakupovali analytici, kteří pracují přímo na Wall Street? Přesně na 5 takových se dnes podíváme.

Futuristické kanceláře společnosti $STX-0.1% 

Akcie vyplácející dividendy jsou často považovány za základ diverzifikovaného portfolia, protože poskytují jak potenciál zhodnocení kapitálu, tak pravidelný příjem. Jsou lákavé zejména v prostředí, kde tradiční zdroje příjmů, jako jsou dluhopisy, nemusí nabízet stejnou úroveň výnosu.

V tomto kontextu se dnes podíváme na pět dividendových akcií, které podle předních analytiků Wall Street nabízejí slibný výnos. Každá akcie byla vybrána na základě údajů z TipRanks, platformy, která sleduje a hodnotí výkony reálných analytiků z Wall Street.

Chevron $CVX-1.0% 

Energetický titán Chevron se ve 2. čtvrtletí 2023 potýkal s poklesem zisku v důsledku ustupujících cen energií, což je kontrast k předchozímu roku, kdy rusko-ukrajinský konflikt dramaticky zvýšil ceny ropy a plynu.

Analytik Goldman Sachs Neil Mehta, který nedávno zvýšil status Chevronu na "koupit" z "držet", zdůraznil potenciál společnosti pro vyšší kapitálové výnosy a očekávaný růst volného cash flow.

Důvěra Mehty pramení z toho, že Chevron řeší problémy, s nimiž se potýkal již dříve, jako je například realizace těžby a expozice v rafinérském průmyslu ve srovnání s Exxonem. Pozoruhodný pokrok byl také zaznamenán v jejich velkých projektech, jako je Tengiz.

Konzistentní růst dividend společnosti Chevron po dobu více než 25 let s výnosem 3,3 % podtrhuje její závazek vůči akcionářům. O tom ale hovoří i Mehtovy výsledky, kdy jeho ratingy vykazují až 66% potenciální ziskovost.

CVX

Chevron

CVX
$159.63 -$1.64 -1.02%

ConocoPhillips $COP-1.0% 

ConocoPhillips je mezinárodní energetická společnost, která se zabývá především průzkumem a těžbou ropy a zemního plynu. Společnost působí v různých regionech po celém světě a využívá pokročilé technologie a integrované schopnosti k udržitelné a efektivní výrobě energie.

Společnost ConocoPhillips se rovněž zavázala k odpovědnosti vůči životnímu prostředí a hraje roli v rozvoji nekonvenčních zdrojů, jako jsou břidlice a ropné písky. Býčí pohled Neila Mehty se vztahuje také na společnost ConocoPhillips.

Přestože zisk společnosti za 2. čtvrtletí mírně zaostal za očekáváním, Mehta předpokládá slibnou druhou polovinu roku 2023, kdy společnost normalizuje své ceny a zvyšuje objemy. Společnost více investuje na podporu budoucích projektů, ale Mehta předpokládá atraktivní kapitálové výnosy od roku 2024.

Tržby a příjmy $COP-1.0% za posledních 5 let

Společnost ConocoPhillips postupuje proaktivně a vrací akcionářům významný kapitál prostřednictvím zpětných odkupů a dividend. Optimismus Mehty ohledně COP podtrhuje zvýšení cílové ceny ze 120 na 128 USD.

COP
$124.35 -$1.27 -1.01%

Pioneer Natural Resources $PXD-0.5% 

Pioneer Natural Resources je nezávislá společnost zabývající se průzkumem a těžbou ropy a zemního plynu. Zaměřuje se na průzkum uhlovodíků v Permské pánvi, bohaté oblasti v USA.

Díky nejmodernějším vrtným technikám klade společnost Pioneer důraz na udržitelný a ekologicky odpovědný provoz, který zajišťuje optimální těžbu zásob ropy a zemního plynu a zároveň upřednostňuje bezpečnost a zapojení komunity.

Pozoruhodné je, že PXD přepracovala svou strategii návratnosti kapitálu a upřednostňuje akcionáře. Analytik společnosti Mizuho Nitin Kumar osvětlil výsledky společnosti za 2. čtvrtletí a zdůraznil její 3,0% forwardový dividendový výnos.

Kumar svými postřehy potvrzuje potenciál společnosti Pioneer a zdůrazňuje zvýšení produktivity vrtů. Vzhledem k tomu, že 79 % jeho hodnocení přináší profit, je Kumarovo nadšení z PXD, podpořené cílovou cenou 265 USD, přesvědčivé.

PXD
$268.05 -$1.27 -0.47%

Seagate Technology $STX-0.1% 

Společnost Seagate Technology je světovým lídrem v oblasti řešení pro ukládání dat, který se specializuje na výrobu pevných disků (HDD) a SSD (solid-state drive). Zaměřuje se na spotřebitele, firmy a velké podniky a nabízí produkty nezbytné pro vytváření, ukládání a správu dat.

Díky bohaté historii technologických inovací se společnost Seagate neustále vyvíjí, aby mohla reagovat na rostoucí požadavky odvětví zaměřených na data. Dnes ale čelí problémům kvůli nerovnoměrnému oživení v Číně a makroekonomickým faktorům ovlivňujícím výdaje podniků.

Analytik společnosti Baird Tristan Gerra však zůstává sebevědomý. Navzdory určitým komplikacím v dodávkách Gerra doufá v budoucnost společnosti Seagate, zejména díky stálé poptávce po pevných discích. Gerrovy prognózy pro společnost STX jsou optimistické na základě důsledné strategie snižování nákladů a zavedení architektury s vyšší hustotou.

STX
$85.81 -$0.10 -0.12%

McDonald's $MCD+0.5% 

McDonald's je světoznámý řetězec rychlého občerstvení, který je známý svými ikonickými hamburgery, hranolky a pestrou nabídkou. S tisíci provozoven po celém světě si upevnil pozici přední značky v oboru rychlého občerstvení.

Kromě jídla klade McDonald's důraz na udržitelnost, zapojení komunity a inovace a důsledně se přizpůsobuje měnícím se chutím a preferencím zákazníků. Firma nadále uspokojuje investory svými výsledky.

Společnost je známá tím, že již 46 let po sobě zvyšuje výplatu dividend a může se pochlubit dividendovým výnosem ve výši 2,1 %. Analytik Christopher Carril z RBC Capital pochválil výsledky společnosti za 2. čtvrtletí 2023 a vyzdvihl její marketingové strategie a konzistentní růstové ukazatele. Revidoval cílovou cenu pro MCD na 340 USD z 325 USD.

MCD
$274.34 $1.30 +0.48%

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.