S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Nakonec se $NVDA-2.0% celkem otočila. Nevíte čím by to mohlo být? Sice tam byl velký gap, ale takhle rychlá reakce? Celkově trhy se otočili koukám.

NVDA

Nvidia

NVDA
$924.79 -$18.80 -1.99%

Jinak osobně musím říct, že výsledky $NVDA-2.0% mě celkem šokovali až, čekal jsem nějaké kladné výsledky, ale toto? Prostě wow 👍🏽🍀


Přesně tak, výsledky $NVDA-2.0%  super, ale pak se trh otočil, taky by mě zajímalo co se stalo.

Výsledky aj vyhliadky spoločnosti boli výborné, ale z veľkej časti už boli započítané v cene akcií. Celkový sentiment môže byť poznačený samitom BRICS, na ktorom sa pozitívne vyjadrili členovia o vstupe nových krajín do tohoto zoskupenia.

Myslíš že BRICS má takovou sílu až?

Ono sa na pozadí toho deje veľa už dlho a konflikt na Ukrajine veľa vecí urýchlil. Málokto si to uvedomuje a nemusí to mať vôbec súvis so sentimentom na trhoch.

Ale pár zaujímavosti:

- BRICS naposledy zobral do svojho zoskupenia Južnú Afriku v roku 2010. Doteraz potichu spolupracovali, rástli a nikto tomu neprikladal veľkú váhu. Ale konflikt na Ukrajine "vyzliekol" "demokratický západ" do naha. Zrazu v rokoch 2022 a 2023 podalo oficiálne žiadosti do tohto zoskupenia 16 krajín, 16 ďalších krajín ma záujem o vstup a pravdepodobne 6 krajín, ktoré už dostali pozvánku, vstúpia. Prečo zrazu teraz chcú všetci vstúpiť do tohto zoskupenia? Prečo cítia potrebu vytvoriť protiváhu "západu" vo svete? Lebo hlavne Čína a India nerobia zahraničnú politiku založenú na sankciách, podmienkach, vyhrážkach, zákazoch a príkazoch. Kto udeľoval sanckie na USA, keď bombardovali v rozpore s medzinárodným právom Juhosláviu alebo Irak? Zmrazenie aktív, vyhodenie zo Switfu. To sú všetko také precedensy, že si niektoré krajiny uvedomili, že môžu byť ďalšími na rade ak budú USA chcieť. Dovolím si tvrdiť, že Čína robí momentálne jednu z najlepších zahraničných politík na svete za posledné desaťročia. Samozrejme nie so všetkým v Číne súhlasím a dokonca som proti niektorým veciam. Ale ja píšem o zahraničnej politike. Je to veľmi dlhá téma, ale momentálne sa na pozadí mení svet na multipolárny. O ústupe dolára ako svetovej rezervnej meny (dedolarizácii) by som nechcel písať, lebo si myslím, že od toho sme ešte veľmi ďaleko.

Uvidíme ako sa to bude cele vyvíjať, ale kažodpádne to bude ešte zaujímavé.

Taky by mně zajímalo, v aftermarketu vše plus, hlavně AI stocks v čele s nVidií a pak propad hlavně ty akcie, které včera měly největší + po uzavření.

Přesně tak, těžko říct tyjo. Trh je prostě trh 😄

Třeba někdo bude mít víc info.