S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Dle analytiků kráčí tahle společnost vstříc zářné budoucnosti: Růst o 90 % je prý naprosto reálný

Index spotřebitelských cen dosáhl tento týden čtyřicetiletého maxima a za poslední rok vzrostl o 8,5 %. V rámci boje proti rostoucím cenám Federální rezervní systém již zvýšil svou cílovou úrokovou sazbu. Avšak mnoho ekonomů se domnívá, že Fed bude v boji proti inflaci postupovat příliš agresivně a v příštích 12 měsících nechtěně uvrhne ekonomiku do recese. A v takovém případě chcete akcie, které vás podrží!

Cloud computing je hlavní doménou této společnosti

Jednou takovou zajímavou společností může být právě DigitalOcean $DOCN-0.9%.
Cloud computing způsobil revoluci ve světě IT. Namísto investic do nákladného hardwaru mohou podniky využívat cizít infrastrukturu prostřednictvím internetu. Přední dodavatelé, jako je Amazon Web Services, však obvykle přizpůsobují své produkty větším podnikům - takovým, které mají silná IT oddělení. AWS sice nepochybně poskytuje řadu špičkových služeb, ale pro malé a střední podniky jsou často příliš složité.

Společnost zažívá poměrně vysoké výkyvy ceny

DigitalOcean demokratizuje cloud computing. Jeho snadno použitelné rozhraní umožňuje klientům poskytovat služby infrastruktury a platformy během několika minut, a to bez jakéhokoli formalizovaného školení. Společnost také poskytuje nepřetržitou technickou a zákaznickou podporu a rozsáhlou knihovnu výukových materiálů. Společnost DigitalOcean tak pomáhá svým klientům vytvářet, nasazovat a škálovat aplikace v cloudu a umožňuje malým a středním podnikům využívat moderní technologie stejným způsobem jako větší podniky. A věřte mi, že to je obrovská masa potencionálních zákazníků.

Navzdory silné konkurenci mnohem větších dodavatelů roste DigitalOcean slušným tempem. V loňském roce společnost dosáhla 609 000 zákazníků, což představuje nárůst o 6 %, a průměrný zákazník utratil o 16 % více, což svědčí o přilnavosti její platformy. Tržby zase vyskočily o 35 % na 429 milionů dolarů a společnost vytvořila kladné FCF ve výši 24 milionů dolarů oproti ztrátě 58 milionů dolarů v předchozím roce.

Společnosti věří nejenom zákazníci, ale i analytici. Konsenzus je 33 %, potenciál ke zhodnocení má ale prý až o téměř 90 %! Zdroj

Společnost odhaduje svůj oslovitelný trh na 145 miliard dolarů do roku 2025 a vedení společnosti usilovně pracuje na tom, aby tuto příležitost využilo. V uplynulém roce společnost představila nové nástroje pro monitorování infrastruktury a plně spravovanou verzi přední dokumentové databáze MongoDB, která dále zjednodušuje vývoj aplikací. V širším měřítku má DigitalOcean solidní obchodní model a vzhledem k tomu, že každý rok vzniká 14 milionů nových začínajících podniků, bude poslání společnosti demokratizovat cloudové služby jen nabývat na významu. Proto by tato růstová akcie mohla v dlouhodobém horizontu generovat monstrózní výnosy.

Legendární Michael Burry, který předpověděl obří krach v roce 2008 znovu varuje: "Říkám vám, že tohle bude katastrofa"

Nejedná se o investiční doporučení. Jde čistě o moje shrnutí dat dostupných na internetu a analýzy Trevora Jennewina. Každý investor musí provést svou důkladnou analýzu a rozhodnutí provést po zvážení své vlastní situace.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @bikowy má karmu 51 a je členem této komunity od 23/01/2022. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Tohle je společně s $BTCUSD-0.3% a metaverse budoucnost!

No tak hlavně aby tam Zuckerberg a jemu podobní nespálili všechny prostředky ještě než vůbec něco udělají 😂

Já jim věřím :D

Cloud computing je za mě revoluce správným směrem. Podle mě může mít docela solidní potenciál třeba v gamingu? 🤷

Tuším, že tam na něčem pracovala $NVDA-2.0% ,ne? Ale podle mě se to moc neuchytilo. Gameři jsou něco jako autíčkáři, rádi se ve svojí mašině pohrabou sami 😁

Jo, ale ve finále to asi bude podobně velká skupina, jako jsou podniky, které ty služby využijí na svůj chod. A ještě mě napadá - co třeba takové vědecké instituce? Vysoké školy, nevyužívají vzdáleně nějaký brutální výpočetní výkon třeba pro svoji práci?

Asi why not, ale víceméně odvětví, do kterého zas až tak dobře nevidím. Musel bych tomu dát větší analýzu. Možná někdy...

Sakra. No a co si o tom myslí třeba @ptrk_drzn a @pb2205 ?

Myslím, že nevím. Třeba si to vezmu někdy na paškál 😃

Nemám na tuto společnost úplně názor jelikož ji neznám a nesleduji její vývoj. Na základě článku vypadá, že nějaký potenciál pro růst a poptávku vykazuje🤔