S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

📢 Víkendové počtení k babě 📢

BABA

Alibaba

BABA
$75.55 $0.44 +0.59%
Fair Price: $44.75
Ygmafp: 85.56%
Undervalued
Overvalued
Dostupné pouze členům Bulios Black

Čínský konglomerát Alibaba, který provozuje různé platformy a služby v oblastech e-commerce, maloobchodu, internetu a technologií.
$BABA+0.6% byla založena v roce 1999, aktuálně má sídlo v Hangzhou a rozšířila své působení po celém světě. Mezi hlavní podniky společnosti patří Taobao, Tmall, Alibaba.com, AliExpress, Ant Group a další.

Tržní kapitalizace k datu 16. února 2024 byla 188,3 miliardy dolarů a cena akcie 74,03 dolarů. Hodnoty poměrových ukazatelů jsou pod průměrem trhu i odvětví a naznačují, že akcie společnosti jsou podhodnocené vzhledem k jejímu výkonu a růstovému potenciálu. Makroekonomický průzkum svědčí o efektivním vedení společnosti.

BABA

Alibaba

BABA
$75.55 $0.44 +0.59%
Capital Structure
Market Cap
182.6B
Enterpr. Val.
1.2T
Valuation
P/E
14.2
P/S
1.4
Dividends
Yield
0.2%
Payout
0.0%

Podle analytiků, kteří sledují akcie společnosti $BABA+0.6%, je průměrná cílová cena pro příštích 12 měsíců 128,39 dolarů, což představuje nárůst o 73,5 %. Odhad analytiků je v rozmezí 85$ až 300$ a většina z nich má nákupní hodnocení.

BABA

Alibaba

BABA
$75.55 $0.44 +0.59%
Target Price
173.02 (+129.01% Upside)

V roce 2023 společnost Alibaba zaznamenala pokles, oproti rekordnímu obratu v předchozím roce, který byl 717,3 miliardy ¥ (110,5 miliardy dolarů), kvůli konkurenci (Pinduoduo a Douyin) a zpomalení růstu e-commerce v Číně. Přesto má stále velký potenciál pro mezinárodní expanzi.

Společnost vykázala v roce 2023 čistý zisk 102,9 miliardy ¥ (15,9 miliardy dolarů), což je meziroční pokles o 31 %, i přes nárůst aktivních zákazníků o 3 % na 1,03 miliardy (957 milionů v Číně).

Alibaba měla k 31. březnu 2023 celkový dluh ve výši 156,9 miliardy ¥ (24,2 miliardy dolarů), z toho dlouhodobý dluh 133,2 miliardy ¥ (20,6 miliardy dolarů). Společnost dokázala navýšit hotovost s meziročním nárůstem o 25 % v hodnotě 321,2 miliardy ¥ (49,6 miliardy dolarů).

K 31. prosinci 2023 byl celkový dluh ve výši 158,3 miliardy ¥ (24,4 miliardy dolarů), z toho dlouhodobý dluh v hodnotě 134,6 miliardy ¥ (20,8 miliardy dolarů).

Společnost měla také hotovost ve výši 346,3 miliardy ¥ (53,5 miliardy dolarů), což je mezičtvrtletní nárůst o 8 %. Dosáhla tak dostatečné likvidity a solventnosti k pokrytí svých závazků a udržela svou silnou finanční pozici, která je podpořena dostatečnou hotovostí, nízkým dluhem a vysokou rentabilitou.

Alibaba Group nezveřejnila oficiální finanční prognózu pro rok 2024, ale analytici očekávají, že se společnost vrátí k růstu obratu i zisku. Průměrný odhad analytiků pro obrat společnosti v roce 2024 je 833,6 miliardy ¥ (128,8 miliardy dolarů), to by znamenalo meziroční nárůst o 17 % a nárůst čistého zisku o 33 %.

BABA

Alibaba

BABA
$75.55 $0.44 +0.59%


Společnost Alibaba má několik konkurenčních výhod, které ji odlišují od ostatních hráčů na trhu.

$BABA+0.6%silnou pozici v čínském trhu, který je největším a nejrychleji rostoucím trhem s vysokým potenciálem expanze do dalších regionů.

Společnost má diversifikované a synergické portfolio podniků pokrývající celý ekosystém e-commerce a digitálních služeb, podporuje také start-upy, malé a střední podniky, které přinášejí hodnotu do ekonomiky.

Investuje do výzkumu a vývoje, což vede k novým produktům a službám v oblasti umělé inteligence, blockchainu, internetu věcí a další, kde využívá data a algoritmy pro personalizaci uživatelského zážitku.

Alibaba je známá pro kvalitu, spolehlivost, inovační a podnikatelskou kulturu podporující kreativitu, experimentování a učení se.

Její atraktivní finanční výsledky a rekordní obrat přitahuje vysokou úroveň důvěry zákazníků, partnerů, zaměstnanců i akcionářů.


Společnost doprovází také nemálo rizik v jejich podnikání.

Zpřísnění regulace a dohledu ze strany čínských úřadů, které mohou omezit její podnikání nebo snížit důvěru zákazníků a poškodit její pověst. Čelila již například zrušení plánovaného IPO Ant Group, vyšetřování pro podezření z monopolního chování, nebo nařízení snížit své podíly v některých médiích a technologických společnostech.

Zvýšená konkurence od jiných e-commerce a technologických společností, kam patří například Tencent $TCEHY, JD.com $JD+6.1%, Pinduoduo $PDD+2.8%, Baidu $BIDU+0.6%, Amazon $AMZN+3.4%, Google $GOOGL+10.2%, Facebook $META+0.4% a další.

Geopolitické napětí a obchodní války mezi Čínou a dalšími zeměmi, zejména Spojenými státy, které mohou ovlivnit její mezinárodní expanzi, přístup k trhům a zdrojům, nebo vystavit ji riziku sankcí, embarga a bojkotů. Společnost Alibaba musí také dodržovat různé zákony a předpisy, což může zvyšovat její náklady a komplikace.


Aktuality z centra dění této společnosti.

Společnost Alibaba oznámila plán investovat cca 15,5 miliardy dolarů do roku 2025 na podporu udržitelného rozvoje a zavázala se k dosažení uhlíkové neutrality do roku 2030.

Společnost spustila novou vzdělávací platformu Alibaba Cloud Academy, která nabízí kurzy a certifikace v oblastech cloud computingu, umělé inteligence, blockchainu, internetu věcí a kybernetické bezpečnosti, jenž je dostupná v několika jazycích.

Alibaba Group uzavřela partnerství s Mezinárodním olympijským výborem (MOV), které umožní společnosti poskytovat cloudové a digitální služby pro olympijské hry a další sportovní události. Společnost bude také podporovat olympijský kanál, který je oficiální digitální platformou pro olympijské hnutí a bude spolupracovat s MOV na rozvoji nových technologických řešení, které zlepší zážitek z olympijských her pro sportovce, fanoušky, organizátory a sponzory.


Společnost Alibaba má tedy velkou šanci vést na trhu e-commerce a digitálních služeb v budoucnosti, díky své konkurenční výhodě, inovační schopnosti, silné značce, atraktivní finanční výkonnosti a svým vyhlídkám.

BABA

Alibaba

BABA
$75.55 $0.44 +0.59%

Aktuální hodnota akcií se momentálně nachází v nejnižších oblastech vývoje ceny, za celé období společnosti na trhu.


Technická analýza grafu vývoje ceny akcií $BABA+0.6% od roku 2022.


💬 Troufám si říct, že Alibaba je dobrou volbou pro dlouhodobé investory, kteří hledají růst, zisk a stabilitu. A pokud shrneme výkonnost společnosti, která je silným hráčem na trhu, jsou její akcie momentálně podhodnocené, s nabídkou vysokého potenciálu pro růst ceny. 📈


Jak vidíte tuto společnost a její nevyzpytatelnou budoucnost vy? Pokud máte poznatky, které by bylo dobré zmínit k tomuto článku, podělte se s nimi do komentářů. 👇


Hezky sepsáno. Každopádně většina fundamentů platila i před tím než se to zhroutilo o 80%. Předpokládat, že už je to tak levné, že už to nemůže klesnout o dalších 80% by mohla být chyba. Alibaba se neobchoduje na základě své valuace a obchodních výsledků. Kvůli politickému prostředí, nečitelné regulaci a legislativním podmínkám se tu všechno řídí podle rizika, které strana představuje. Jestliže aktuálně vidíte, že se tam hrnou nějaké fondy, tak se jedná s největší pravděpodobností o krátkodobý trade a jakmile usoudí, že jim zisk stačí nebo že se úroveň rizika zvýšila, tak svou pozici vyhodí na trh. Pokud zase nebude komu prodávat, tak veškeré výpočty vnitřní hodnoty půjdou ze stolu. Pokud někdo uvažuje o nákupu tak je téměř zbytečné číst nějaké analýzy ohledně firmy, ale zaměřil bych se na materiál o tom kdo tu zemi vede a jaké můžou být jeho další kroky.

Partner

Díky za výstižný souhrn, který dělá článek uceleným 🤝💪🏻

Za mě super společnost a pokud bych chtěl koupit nějaké akcie z Číny, tak bych koupil BABA, ale ta Číná se mi prostě nelíbí. No ještě popřemýšlím a třeba založím menší pozici.

Partner

Je to trochu loterie, ale i ta má občas šťastné závěry. $BABA+0.6% a $NIO+8.7% jsou jediné dvě společnosti u kterých jsem to zkusil.   
V nejhorším případě to bude pouze úžasná investiční zkušenost a jelikož nejsem zastánce zaměření se pouze na jeden region, zapadá mi to i do mé strategie, které se prozatím držím. 📈

Souhlas, NIO a BABA jsou asi jenom dvě akcie, které z Číny připadají v úvahu.

Nedávno o nich Jarda Brychta mluvil, ta konkurence a vláda, to je velký problém. Oni navíc mají strašně moc volného kapitálu, se kterým nic nedělají, nejspíš ze strachu z vlády? To ale jen hádám. Opatrně se taky chystám dokoupit. Díky za článek.

Partner

Díky Filipe, super analýza. Hodně jsem si toho vzal. Budu uvažovat o zařazení do portfolia :).

Partner

Uvidíme co nám připraví riskantní trh Číny, ale za mě super příležitost to zkusit. :)

Super analýza 🙏🤟 souhlasím se všim zmíněným.👍👍👍 Z dividend jsem otevřel pozici a teď je to moje priorita...👍 Ještě bych zmínil, že $BABA+0.6%  dává krásnou dividendu 2.2%

Myslím si, že by se ta dividenda mohla rapidně zvyšovat, byť je vyplácena ročně.

Partner

To by byly fajn vyhlídky do budoucna, pokud tedy nezapracuje jejich geopolitika, ale ta už beztak směřuje v dnešní době na více místech k větší rizikovosti. :)

Partner

Určitě bude v tomto případě co sledovat a nebudeme se při držení pozice nudit 😁

Už se značně dlouho nudím při čekání na dobu než se zase zvedne na moji vysoku nákupku.Jiné nákupy nehodlám dělat.Zatím tedy nuda a mrtvé peníze.

Krásna divi je pre mňa taká, keď po mi zdanení ostane 5% a keď je samozrejme udržateľná.