S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Co je nového u Infineonu?

$IFX.DE-0.2% je jedním z předních světových výrobců polovodičů a mikroelektroniky se sídlem v Německu a působí ve více než 40 zemích. V roce 2023 dosáhla Infineon tržeb 10,8 miliardy eur a zisku 1,1 miliardy eur.

IFX.DE
€37.00 -€0.09 -0.24%
Capital Structure
Market Cap
48.0B
Enterpr. Val.
54.1B
Valuation
P/E
19.0
P/S
3.1
Dividends
Yield
0.9%
Payout
0.0%

V roce 2024 společnost Infineon oznámila několik důležitých novinek:

Umístění dluhopisu v hodnotě 500 milionů eur se splatností tří let, který má nízkou úrokovou sazbu a pomůže společnosti financovat její investice do růstu a výzkumu.

Společnost podepsala definitivní dohody o prodeji dvou výrobních závodů, na Filipínách a v Jižní Koreji se společností ASE, která je předním poskytovatelem nezávislých služeb výroby polovodičů v oblasti montáže a testování.
Infineon tímto posílí své strategické partnerství s ASE, se kterým uzavřel dlouhodobé dodavatelské smlouvy, podle kterých bude Infineon nadále dostávat služby pro své stávající i nové produkty. Tento obchod je v souladu s výrobní strategií Infineonu, která spočívá v kombinaci vnitřní a externí výroby, a umožní oběma společnostem využít vzájemné synergie a generovat atraktivní růstové potenciály.

Představení nového modulu Bluetooth s dlouhým dosahem, který je levnější, úspornější a snadněji integrovatelný do různých aplikací, jako jsou chytrá domácnost, zdravotní péče, sport a fitness.

Prezentace nejširšího portfolia řešení pro energetickou účinnost a digitalizaci na veletrhu APEC 2024, který je největší událostí v oboru energetiky. Infineon ukázal, jak jeho produkty a technologie přispívají k dekarbonizaci a udržitelnosti v různých odvětvích, jako jsou elektromobilita, obnovitelné zdroje, datová centra a spotřební elektronika.

Uznání jako jedna z nejodpovědnějších společností na světě podle indexu Global 100, který hodnotí společnosti podle jejich environmentálního, sociálního a správního výkonu. Infineon se umístila na 19. místě a byla jedinou společností z oboru polovodičů v žebříčku.

Tyto novinky dokazují, že společnost Infineon je lídrem v oblasti polovodičů a mikroelektroniky, která neustále hledá nové způsoby, jak zlepšovat kvalitu života, zvyšovat energetickou účinnost a podporovat digitální transformaci.

👇🏻👇🏻 Více o společnosti 👇🏻👇🏻https://bulios.com/status/146011

IFX.DE
€37.00 -€0.09 -0.24%

@filiptimulak Kámo ty si bůh...! Zrovna sem si říkal že je třeba nakoupit nějakou Evropu, v rámci diverzifikace portfolia. Tohle určitě omrknu :-*

Partner

Omrkni to 🤝 Zajímavé taky určitě $TTE.PA+0.7%, $RR.L-0.5%, $RHM.DE-0.3% ale poslední dvě jsou celkem na vysokých úrovních.

❤️❤️❤️❤️

dekuji za info snad jen dodám že další novinkou je že jsem koupil jejich akcie :D

Partner

Budu držet pěsti ať se koupě vyplatí 😁💪🏻

Partner

Okomentoval bych to asi jako: “Nezkusíš, nevíš” 😂

Priznam sa, ze na akcie europskych firiem pozeram takpovediac "cez prsty". Dobre to vystihol dnesny komentar J&T banky k aktualnemu akciovemu trhu, dovolim si nakopirovat: "Obchodovanie na akciovom trhu dokonale ovládla Nvidia. Tá svojimi výbornými kvartálnymi výsledkami, ktoré doslova „zbúrali“ i tie najoptimistickejšie očakávania, bola hnacím motorom celého trhu. Akcie tohto čipového giganta si pripísali viac ako 16 percent a trhová kapitalizácia firmy sa priblížila k dvom biliónom dolárov. Opačným smerom vyzneli európske makrodáta, ktoré ukázali na pretrvávajúcu slabosť nemeckého i celého európskeho priemyslu. Rovnako pôsobí i naďalej utiahnutý americký trh práce, ktorý stále motivuje Fed na ponechanie úrokových sadzieb bez zmeny. Prehlušiť bezbrehú eufóriu dominantného AI sa však nepodarilo a hlavné indexy v USA, Európe i Japonsku prepisovali svoje historické maximá."

Partner

Já osobně rád získávám zkušenosti v jakémkoliv sektoru, regionu a v čemkoliv s tím spojené tak nevidím zatím důvod se evropským společnostem vyhýbat. Nepotřebuji hned raketové zisky, když jsem začátečník v oblasti investování, ale  raději zkušenosti, které jsem v uplynulých letech zameškal.
A třeba se jednou vyplatí mít poznatky z toho, že jsem byl součástí evropského trhu, o kterém bych asi nic nevěděl, jelikož by mě vůbec nezajímal a soustředil bych se pouze na U.S. společnosti. Toť zase můj poznatek z mého pohledu na věc. 🙃

Partner

Za další má tato společnost vyrábět ve spolupráci s $TSM-0.4% v německých Drážďanech, které se nachází na dosah od mého bydliště, kde se teprve zvedá trh práce. Tímto bych viděl další pracovní příležitosti v tomto regionu a náhle může být za 10 let úplně jinak.

Jasne, suhlas. Kazdy mame svoje preferencie a vyskladavame si podla toho portfolio👍✌️