S&P 500 ^GSPC 5,064.2 +0.91%
Nvidia NVDA $858.11 +3.34%
Amazon AMZN $184.72 +3.20%
Apple AAPL $173.03 +2.20%
Alphabet GOOG $168.46 +1.75%
Microsoft MSFT $397.84 +0.73%
Meta META $441.68 +0.57%
Tesla TSLA $180.02 +0.02%

Neuveriteľná príležitosť na zarábanie peňazí, ktorá vznikne raz za 10 rokov na burze sa rýchlo blíži

Zakaždým, keď sa objavia tieto rozdiely, premenia sa na generačné nákupné príležitosti, pri ktorých sa ceny akcií „vrátia“ k základným trendom rastu. Bol to divoký rok pre akcie, čo? Na akciovom trhu víri veľa strachu, v neposlednom rade hroziaca recesia. Ale čo ak táto nestálosť vytvára príležitosť storočia?

Prichádza k nám príležitosť storočia?

Toto tvrdenie zastáva investičný analytik Luke Lango a veľa informácií, ktoré spomeniem v tomto článku pochádza od neho a jeho tímu.

 A toto napísal: "Pozeral by si sa na mňa smiešne, dosť skepticky. A to je v poriadku. Len to neignorujte – pretože mám veľa údajov, ktoré toto tvrdenie dokazujú. Dnes sme na vrchole najväčšej investičnej príležitosti na akciovom trhu... vôbec.Áno, uvedomujem si všetky problémy, ktorým dnešný svet čelí. Je tu vysoká inflácia a americká centrálna banka, ktorá sa vydáva na najagresívnejšiu cestu sprísňovania od 70. rokov minulého storočia. Vojna v Európe sa začala prvýkrát od druhej svetovej vojny. Najvyššie ceny plynu a potravín nám dávajú zabrať. V Číne je zase problém s Covid-19 a akciový trh má najhorší začiatok roka od roku 1942."

Warren Buffett raz povedal, že je najlepšie byť chamtivý, keď sa ostatní boja. A všetci sa teraz boja. Percento býčích individuálnych amerických investorov je dnes na úrovni 16,4 %. Je to najnižšia hodnota od roku 1992. Znamená to, že investori sú dnes menej optimistickí ako počas pandémie Covid-19, finančnej krízy v roku 2008 a krachu dot-com.

Bullish sentiment US investorov

Nie je tam nič iné ako strach. A Buffett by nám povedal, aby sme tu boli chamtiví. Mali by sme dbať na tieto rady?

Fenomén mimoriadne vzácneho akciového trhu

Počas niekoľkých posledných mesiacov sme s mojím tímom študovali zložitosť krachov akciových trhov v modernej histórii. A objavili sme niečo úžasné.

Konkrétne sme objavili veľmi zriedkavý fenomén na burze, ktorý sa vyskytuje približne raz za 10 rokov. A neustále poskytuje najlepšie nákupné príležitosti v histórii amerického akciového trhu.

Navyše sme prišli na to, ako kvantitatívne identifikovať túto anomáliu. A čo je ešte lepšie, navrhli sme spôsob, ako to čo najlepšie využiť a získať tak obrovské zisky.

No, ľudia, hádajte, čo sa práve deje?

Tento mimoriadne vzácny fenomén na trhu sa objavuje práve teraz. A naše modely blikajú jasnými „nákupnými“ signálmi, pretože sa rýchlo blíži okno príležitosti na jeho využitie. Viem. Vzhľadom na to, čo sa momentálne deje na trhoch, to môže znieť neintuitívne.

Ale vsádzam svoju kariéru na toto tvrdenie – pretože to nie je názor. Je to fakt podložený údajmi, históriou, štatistikou a matematikou. Stojí za ním najväčší trhový fenomén v histórii, tvrdí Luke Lango. Definuje to ako najväčšiu trhovú príležitosť. Teraz si pravdepodobne myslíš, dobre, Luke, máš moju pozornosť. Ale kde je tento dôkaz?

Ceny akcií sa riadia zásadami

Aby sme pochopili jedinečný výskyt, ktorý sme s tímom identifikovali, musíme najprv rozpoznať vzorec správania akcií.

Z krátkodobého hľadiska sú akcie poháňané množstvom faktorov, ako sú geopolitika, úrokové sadzby, inflácia, voľby, obavy z recesie... Z dlhodobého hľadiska sú však akcie poháňané jednou vecou a jedinou vecou: fundamentmi.

Na konci dňa výnosy a zisky ovplyvňujú ceny akcií. Ak tieto fundamenty časom stúpajú, cena akcií spoločnosti bude nasledovať a rásť. Naopak, ak výnosy a zisky klesajú, cena akcií klesne. Môže to znieť ako prílišné zjednodušenie. Ale, úprimne, nie je.

Ako vidíte, modrá čiara (zisk na akciu) sa takmer dokonale zhoduje s oranžovou (cena). Tieto dve veci nemohli byť silnejšie korelované. Matematická korelácia medzi nimi je skutočne 0,93 . To je neuveriteľne silné. Dokonalá korelácia je jedna. A dokonalá antikorelácia je negatívna.

Preto je korelácia medzi ziskom a cenami akcií asi tak dokonale korelovaná, ako čokoľvek v reálnom svete.

Inými slovami, môžete zabudnúť na FED. Na infláciu môžete zabudnúť. Môžete zabudnúť na geopolitiku, obchodné vojny, recesie, depresie a finančné krízy.

To všetko sme za posledných 35 rokov videli. A cez to všetko sa korelácia medzi ziskom a cenami akcií nikdy nezlomila alebo dokonca vôbec nezakolísala.

Na konci dňa zisky poháňajú ceny akcií. História je v tom jasná. V skutočnosti, matematicky povedané, história je v tom taká jasná ako vo všetkom.

Veľké rozdiely vytvárajú skvelé príležitosti

Fenomén, ktorý sme s tímom identifikovali, súvisí s touto koreláciou. V skutočnosti to súvisí s „prerušením“ tejto korelácie.

Raz za čas – asi raz za desaťročie – sa na akciovom trhu objaví vzácna anomália, na ktorej zisky a výnosy dočasne prestanú zvyšovať ceny akcií.

Hovoríme tomu „divergencia“.

Počas týchto udalostí spoločnosti zaznamenávajú rast tržieb a ziskov, no ceny akcií dočasne skolabujú v dôsledku makroekonomických obáv. Výsledkom je, že cena akcií spoločnosti sa odchyľuje od jej základného trendu rastu.

Zakaždým, keď sa objavia tieto zriedkavé rozdiely, premenia sa na generačné nákupné príležitosti, v ktorých sa ceny akcií vrátia späť k základným trendom rastu.

Toto sa opakovalo počas celej histórie trhov.

Stalo sa to koncom 80. rokov počas sporiteľskej a úverovej krízy. Vysokokvalitné rastové spoločnosti ako Microsoft zaznamenali kolaps cien akcií, zatiaľ čo výnosy a zisky neustále rástli. Investori, ktorí zarobili na tejto divergencii, zdvojnásobili svoje peniaze za rok. A v priemere dosiahli z dlhodobého hľadiska neuveriteľnú návratnosť.

Môžeme vidieť, že v tom roku došlo naozaj k veľkým rastom.

Stalo sa to znova začiatkom roku 2000 po krachu dot-com. Vysokokvalitné rastové spoločnosti ako Amazon zaznamenali pád cien akcií. Tržby a výnosy však stále rástli. Investori, ktorí zarobili na tejto divergencii viac ako zdvojnásobili svoje peniaze za rok. A stalo sa to počas finančnej krízy v roku 2008. Vysokokvalitné rastové spoločnosti ako Salesforce zaznamenali kolaps cien akcií, zatiaľ čo výnosy a zisky neustále rástli. Investori, ktorí využili túto divergenciu, takmer strojnásobili svoje peniaze za rok a dosiahli 10-násobné výnosy len za päť rokov. Toto je najziskovejší opakujúci sa model v histórii akciového trhu. A teraz sa to opakuje, prvýkrát po 14 rokoch.

Volatilita vytvára príležitosť

Volatilita trhu vždy vytvára trhové príležitosti. Takže počas posledných šiestich mesiacov divokých výkyvov trhu sme si dali za prioritu skúmať túto volatilitu. Snažili sme sa vyvinúť stratégiu výberu akcií, aby sme zarobili veľa peňazí na nepredvídateľných trhoch. Tieto okná sa objavujú iba raz za desaťročie v čase vrcholnej volatility trhu. Otvárajú sa na veľmi krátky okamih – a iba v určitých akciách. Ak ich však využijete kúpou správnych akcií v správnom momente, môžete dosiahnuť obrovské zisky. A môžete to urobiť, zatiaľ čo všetci ostatní bojujú o prežitie na nepokojnom trhu.

POKRAČOVANIE O DIVERGENCII Spoločnosť, ktorej by sa mohla týkať najväčšia príležitosť akciového trhu na zarábanie peňazí za posledných 14 rokov

Posledné slovo o najväčšom fenoméne akciového trhu

Naše modely naznačujú, že ide o najväčšiu divergenciu vôbec. To znamená, že potenciálne zisky, ktoré sa z toho môžu dosiahnuť, budú tiež najväčšie.

V závere chcem povedať, že väčšina informácií pochádza zo správy od Luke Langa a tímu z Investorplace a nie je to môj osobný názor ani investičná rada ale prišlo mi to naozaj veľmi zaujímavé, pretože niektoré indície tomu nasvädčujú, že by k tomu mohlo dôjsť, samozrejme načasovanie je dôležité ale už aj teraz mi príde, že je to zaujímavý vstup, keď niektoré globálne známe spoločnosti sú 60-70% od ATH a pritom majú dobré finančné výsledky.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Zdravim vás, už si niekto objednal od Luke the divergence za 1 799$ 😉

https://orders.investorplace.com/?cid=MKT630173&eid=MKT630580&encryptedSnaid=&snaid=&step=start&assetId=AST238034&page=2

Bylo by fajn, kdyby navazoval nějaký follow-up s tipy na akcie, u kterých se tento potenciál ukazuje. Samozřejmě jsem se začal drobečkově pídit přes investorplace a další, ale na Bulios se určitě najde autor, který by nám laikům uměl více pomoci 😇🙂

$GOOG+1.7% , $APPS+4.1% , $UPST+2.8% , $BABA+6.4% , $JD+11.5% , $MU+2.4% , $AMD+1.2% a mnoho ďalších :)

👌👌👌👌👌

Hohohooo. O tomhle jsem nikdy neslyšel, ale je to mega zajímavý!

aj mňe to prišlo riadne zaujimave v tychto časoch keď je taky sentiment, že niečo také by mohlo dôjsť

"niektoré globálne známe spoločnosti sú 60-70% od ATH a pritom majú dobré finančné výsledky".... Příklad? 

Když si dám společnosti, které jsou 60 % a více od ročních maxim, tak to jsou vesměs společnosti, kde ten potenciál není, byly nahoře kvůli jedné konkrétní věci... 

Seřazeno prvních 15 dle tržní kapitalizace: Paypal, Netflix, Block, Moderna, Shopify, Pinduoduo, Sea limited, Snap, Biontech, Lucid, Cloudfare, Zoom, DoorDash, Rivian, Coinbase

Luke Lango má pravdu.... Je to tak...

irónia, či naozaj? :D

Sleduji ho již několik let...

je pravda, že väčšinou sa na trhu deje opak ako maju investori sentiment :D

no však práve a príde mi, že tie fakty majú celkom váhu

takže čas na buy the dip? :D

No tak to bude zaujímavé sledovať...

no oni sú tym dosť presvedčení, že to nastane preto ma to zaujalo

Sledování je na nic, musíte investovat, jinak vám tato příležitost uteče....

Do ceho by bylo tedy podle Vas v tomto obdobi vhodne zainvestovat penize?