S&P 500 ^GSPC
5,001.08
-0.20%
Nvidia NVDA
$824.50
-2.62%
Meta META
$489.30
-2.49%
Amazon AMZN
$176.45
-1.55%
Apple AAPL
$165.62
-0.85%
Microsoft MSFT
$402.54
-0.43%
Alphabet GOOG
$156.83
-0.40%
Tesla TSLA
$149.72
-0.14%

Spoločnosť, ktorej by sa mohla týkať najväčšia príležitosť akciového trhu na zarábanie peňazí za posledných 14 rokov

Nedávno som napísal článok, ktorý vychádzal zo správy investičného analytia Luka Langa, ktorý zožal dosť veľký úspech. Sledoval som ďalej jeho správy a dostal som sa k jednej spoločnosti, ktorej by sa podľa neho mala týkať divergencia - fenomén, ktorý by sme si nemali nechať újsť. Investori zapojení do tohto fenoménu by mohli počas nasledujúcich 12 mesiacov zarobiť veľa peňazí. Tí, ktorí si to neuvedomujú – a tí, ktorí to ignorujú – môžu počas nasledujúcich 12 mesiacov prísť o veľa peňazí.

Podľa analytikov vzniká na trhu okno divergencie, ktoré by malo priniesť neskutočné zisky.

Čo konkrétne je tento trhový fenomén? Prečo je to taká mimoriadna investičná príležitosť? A aké príklady z minulosti ma môžu presvedčiť o možnostiach zarábania peňazí?

Po prvé, tento jav je niečo, čo Luke nazýva „divergencia“. Tu som o tom napísal článok, ktorý je plný faktov Neuveriteľná príležitosť na zarábanie peňazí, ktorá vznikne raz za 10 rokov na burze sa rýchlo blíži. Stručne povedané, k divergencii dochádza, keď sa cena akcií odchyľuje od základných fundamentov spoločnosti.

Vidíte, že dlhodobé ceny a základné fundamenty majú tendenciu sa navzájom odrážať. Z krátkodobého hľadiska však na volatilných trhoch s klesajúcou tendenciou môže strach viesť k veľkým rozdielom – čo skúsení investori považujú za obrovskú príležitosť.

Vyjadrenie Luka Langa: Divergencie vždy končia tým, že jednotlivé akcie sa vrátia späť na ich skutočné ceny akcií, čo vedie k obrovským výnosom pre investorov, ktorí nakupovali počas obdobia divergencie. O týchto rozdieloch sme urobili veľa zaujímavých objavov. Zvyčajne sa točia okolo rastových akcií. Zvyčajne trvajú niekoľko mesiacov. Zvyčajne vedú k 100%-ným ziskom za menej ako 12 mesiacov.

Divergencia, ktorú práve teraz vidíme, je tá najväčšia?

To je správne. V rokoch 1988, 2001 a 2008 sme videli obrovské rozdiely. Ale to, čo vidíme v roku 2022, je s veľkým náskokom väčšie ako ktorákoľvek z nich, tvrdí Luke.

Dnešná príležitosť na divergenciu je pochopiteľnejšia, keď si uvedomíte, koľko deštrukcií nastalo na technologicky náročnom trhu Nasdaq za posledných 12 mesiacov.

Jason Goepfert zo spoločnosti  SentimenTrader  poskytol minulý týždeň nasledujúce štatistiky o krviprelievaní prebiehajúcich na burze Nasdaq:

  • Viac ako 45 % akcií pokleslo o 50 %
  • Viac ako 22 % akcií pokleslo o 75 %
  • Viac ako 5 % akcií kleslo o 90 %

Jediné porovnania sú október 2000 – október 2002 a november 2008 – apríl 2009.

Príklad špičkového technologického lídra, ktorý dnes zažíva divergenciu $ROKU-1.5% 

Tu popisuje spoločnosť:

Roku je výrobca streamovacích zariadení, ktorý prevádzkuje ekosystém softvéru pre pripojený televízor, ktorý spája spotrebiteľov s ich obľúbenými streamovacími službami. Je to „káblovka streamovanej televízie“.

Spoločnosť vždy, stále je a bude rásť ako blesk, pretože stále viac používateľov, obsahu a peňazí za reklamu sa presúva do streamingového televízneho priestoru.

Pri pohľade na nedávnu cenu akcií by ste si to nemysleli.

Nižšie môžete vidieť, že Roku od júla minulého roka stratil 79 % svojej hodnoty.

Cena akcií sa nedávno prepadla – bez poklesu výnosov – čím sa vytvorila obrovská divergencia. Naše čísla naznačujú, že ide o jednu z najväčších rozdielov v histórii a povedie k rýchlemu nárastu akcií Roku o 200 % a viac, tvrdí Luke Lango.

Dúfam, že fenomén divergencie je ešte viac vysvetlený a som rád, že sa mi podarilo nájsť spoločnosť, ktorá by sa mala týkať divergencie, avšak neberte to ako investičnú radu z mojej strany. Len som spísal nejaké zaujímavosti od Luka Langa a našiel spoločnosť, ktorú on zaradil ako potenciálneho "výhercu" divergencie. Budem to sledovať ďalej, pretože to naozaj vypadá zaujímavo.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Koncept divergence chápu, ale není trochu málo doporučovat něco k nákupu jen proto, že klesla cena ale výnosy ne? Možná předtím valuace bylo nesmyslná a teď je správná, ale není podhodnocená...

Finančníci si můžou říkat co chtějí, ale vzhledem k adaptaci operačních systémů výrobci TV nedávám ROKU dlouhý život, jako spíše klesající zájem vzhledem ke klesajícímu množství "hloupých" televizí na trhu.

Popravdě $ROKU-1.5% asi nevěřím. Nebo minimálně bych za ni nedal ruku do ohně. Divergence je ale každopádně dost zajímavý jev a zaujalo mě to hodně už v tom prvním článku :)

Áno aj mna preto sa o tom snažím ešte hľadať info a samozrejme toto je len príklad v minulom článku myslim že @majky spomenúľ dosť spoločnosti

Snažím sa riešiť pokračovanie o divergencii…

Super vypada to zaujimavo a mame uz aj tip na spoločnosť

Takze $ROKU-1.5%  moon ? 🤯🔥😀