S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Google a Amazon jsou za mě firmy s největším potenciálem nějak více růst. Povedlo se mi je koupit v mírném poklesu před vydáním výsledků, takže to sice není žádný zázrak ale v čase to bude super :)

Tak super, no já právě také vidím větší potenciál u Googlu a i preferuji jeho akcie.

Ano, zvlast teď, kdy ještě zveřejnili dividendu a vysoký odkup akcii, takže bude čím dal lepší. Ostatní, kromě Amazonu jsou na mě drazí, i když samozřejmě mají pořád tah :)

@karelskumanc Souhlas👍

Na nižší ceny to ale v dohledné době bohužel moc nevypadá😅Google si připsal solidní zhodnocení. Microsoft už ne tak velké, ale pořád good.

To bohužel ne no🤣, tak jsem rád že mám aspoň ten $GOOG+0.3%.

Google je ta mě fakt super. Když jsem nakupoval, byla to moje největší pozice. A teď pořád je😀

@krystofjane No já to mám asi na 3. Pozici, ale to jenom z toho důvodu, že jsem pak kupoval hodně ostatní akcie, které se pak posunuli na to 1. a 2. místo.

Mám obě, ale rád bych přikoupil $MSFT+2.2%, vše je jen o ceně, teď se mi nechce dávat 400$, ale za 1 rok, za 2, budu za 400$ rád nakupovat🤭🤭🤭

Nejraději bych okolo těch 300$.

Ak sa môžem spýtať, na akej cene plánujete pri kupovať, resp. otvárať pozíciu u MSFT

Nejraději bych okolo těch 300$

Uvidime kam se dnes cena pohne ale chci pred zavrenim burgy otvirat pozici v microsoftu 😎 i ten googl by se mi ale libil😳😂 po vysledcich Mety verim ze google si hezky vysplhne nekam vysoko😉

Jo výsledky byly super😁

Ja jsem koupil po otevreni s tou slevou oba dva🤩😂

@karelknap Tak super🤣

Preferuji určitě $MSFT+2.2% jak píše Filip, má hodně segmentů. Ovšem $GOOG+0.3% nepodcenuji a pokud by klesl někam k 130-140$, přikoupím nejspíše. 😊

Super👍

Microsoft má z mého pohledu prsty v mnohem více segmentech (všechno kolem Windows, Azure, celá jedna gamingová platforma...) než Google tzn. má řekněme větší/lepší "produktovou" diverzifikaci. Ono se ti blbě nabourává byznys firmy která v rukou drží nejpoužívanější operační systém na světě a kontroluje v podstatě v duopolu gamingové platformy. A je ohromný jak dobře naskočili na AI vlak. Kde ale třeba vidím potenciál proč si koupit i Google je to, že Microsoft má dividendové závazky (a spousta investorů ho jako dividend stock bere) což mu může v hubenějších časech trošku zkomplikovat reinvestice zisků zpátky do byznysu. Google tohle neřeší protože divi nemá (ale teoreticky by někdy v budoucnu mohl) a je v tomhle o něco flexibilnější. Každá ta firma je dle mého jiná (proto ne úplně srovnatelná 1:1), s jinými SWOT parametry, ale nějak jsme zvyklí to brát pod jednou střechou "big tech" což si myslím, že ne vždycky je úplně adekvátní.

Naprosto souhlasím s tím koncem. No a Google už od této doby bude dividendu vyplácet taky😁

Mě trochu Sundar a spol. s tím ohlášením divi vypekli :D

$MSFT+2.2% ma o nieco vacsi potencial s cloudovou sluzbou Azure, na ktoru ma naviazanu aj svoju AI. Dobrou spravou pre Microsoft, je aj strategicke partnerstvo s $KO+0.3% , ohladne pouzivania jeho cloudu Azure a odporucania, svojim nezavislym partnerom po celom svete. $GOOG+0.3% generuje vacsiu cast svojich ziskov z reklamy, ale vidim potencial rastu, jeho cloudovej sluzby. Ak si ale polozime otazku, preco chcem investovat do tychto firiem a jedna z odpovedi bude Cloud, tak tam je vitaz jasny - $AMZN+0.8% . Zatial...

Super díky za názor👍

$MSFT+2.2% mám a rozhodně chci navýšit pozici (pokud by cena klesla výrazně - kolem 300$ za kus uz bych zvažoval) a $GOOG+0.3% jsem prodával někdy minulý rok.

Super, pokud by MSFT klesl na těch 300$, tak budu přikupovat taky.

Ahoj,

jsem na tom stejně jako ty. Vlastním akcie $GOOG+0.3% a rád bych nakoupil $MSFT+2.2%. Uvidíme jak bude dnes trh reagovat.

Super, jsem rád že nejsem jediný😁