S&P 500 ^GSPC 5,180.74 +1.03%
Nvidia NVDA $921.52 +3.79%
Meta META $465.68 +3.04%
Tesla TSLA $184.76 +1.97%
Microsoft MSFT $413.54 +1.69%
Amazon AMZN $188.70 +1.34%
Apple AAPL $181.71 -0.91%
Alphabet GOOG $169.83 +0.50%

Využili jste příležitosti?

Jelikož jsem zhruba před měsícem (zdá se na peaku) vyskákal z většiny technologií v mém PTF, včetně $NVDA+3.8%. Zajistil jsem se částečně ve farmacii, která v předchozím měsíci z pohledu sektorů byla jednou z nejlínějších a také jsem otevřel drobné spekulativní pozice.

Tím mě na první pohled nechával relativně v klidu vstup do další výsledkové sezóny. Ale opravdu jen relativně, reakce celého indexu nebyla hezká, ale jak jsem zmínil, naštěstí jsem byl mimo technologie, kde se "krvácelo" více.

Po včerejším otevření trhu a strmým pádu na $META+3.0%, mě to nedalo, prodal jsem ziskové spekulace, malou část zajištění v $NVO+1.3% a neváhal jsem otevřít pozici v Metě při strmém poklesu o 14%. Zda-li byl ten pokles oprávněný nebo ne, ukáže jen čas. Nicméně můj názor jsem díky LONG pozici asi dostatečně zveřejnil :)

Včera však reportoval $GOOG+0.5% a $MSFT+1.7%, ty nám dnes technologie pošlou do výšin a myslím, že i zatracovaná $META+3.0% před dvěma dny se také sveze do zelených čísel.

Z toho plyne, že máme ročně mnoho příležitostí, kde se trh nechová racionálně, kdy se odrazí nejistota čísla VIX do jednotlivých titulů (předčasně), trh pak spustí lavinku a hurá, máme tu příležitost. Jen je zapotřebí, když už nejít s trhem, jít alespoň se sektorem :)

A jak jste reagovali Vy?


Já jsem to sledoval jenom z dálky. Bylo to zajímavý😅

Nakonec jsem se odhodlal a koupil pár akcií Intelu. Budu věřit tomu jejich čipu AI, který snad brzy začnou vyrábět.

Já využil propadu mety k příkupu.

Na $META+3.0% do Long portfolia trh tu příležitost pro mě moc nedal, mám nakupku kolem 170$, ale sem tam se na ni povozim přes PUT creditní spready. Teď počkat, až se trochu uklidní, a uvidíme co bude dál.

Hezky napsané a souhlasím, ty příležitosti trh dává a v tomto sektoru je fajn, že docela se to veze vše spolu, navíc i díky tomu, že každý teď ve svých větách používá slovo AI. Takže ač je Meta za mě drahá, tak ten propad se dá hezky využít a zkusit si na tom něco vzít. Bohužel tedy já teď moc času poslední dny u toho nejsem a tak jsem nákup propásl. Každopádně ať ti nákupy vyjdou. 👍💰

Ja vcera otvirá micro a google uz pritom prvotnim propadu o 4-5 procent dlouhodobe to jsou spolecnosti ikdyby meli na dnesek spatne vysledky ze pujdou nahoru jako tahouni trhu a oni nakonec obe dorucili

Včera jsem také otevřel pozici na $META+3.0% na 421$ a jsem stejného názoru, že se dnes sveze s technologickými akciemi.

tak nám držím palce :)