S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Proč by mi nevadilo investovat do této menší kryptoměny s kapitalizací pouhých 6 miliard dolarů 🤔

Hedera Hashgraph $HBAR/USD se prosazuje jako významný potenciální konkurent Etherea $ETH/USD. Kryptoměnový blockchain Hedera, který není postaven na platformě Ethereum, má vlastní kód, který dokáže uzavírat blockchainové transakce vysokou rychlostí a s nízkými náklady.

 


Nedávno se kryptoměna Hedera obchodovala za 39,54 centů, což jí dává tržní kapitalizaci zhruba 5,91 miliardy dolarů. To z ní podle CoinMarketCap činí 34. největší kryptoměnu na světě ke včerejšímu dni.

 

Hashgraf Hedera v letošním roce výrazně vzrostla. Například 31. prosince zakončila tato kryptoměna na ceně kolem 3,292 centů za kus. Od 5. října je na úrovni 39,54 centů tedy od začátku roku do konce roku (YTD) 11krát výše. Při svém vrcholu 14. září však byla ještě výše, na úrovni 50,59 centů, jak je vidět na CoinMarketCap.


Unikátní technologie distribuované účetní knihy Hedera je známá jako Hashgraph. Jejími výhodami jsou rychlost, náklady a škálovatelnost. Dokáže zpracovat více než 10 000 transakcí za sekundu. Pro srovnání, u mnoha populárních blockchainů založených na principu proof-of-work (PoW) je to přibližně 5 až 20 transakcí.

 

Nedávno $HBAR/USD vyskočila na více než 50 centů, když si trh uvědomil, že tato kryptoměna má rostoucí seznam partnerů v ekosystému. Například časopis Decrypt napsal, že Suku, kalifornská společnost zabývající se dodavatelským řetězcem jako službou, buduje na blockchainu Hedera platformu pro NFT tokeny.

 

To zase pomohlo trhu uvědomit si, že Hedera Hashgraph by se mohla stát hlavním hráčem při vytváření a konfiguraci NFTs. 30. srpna společnost oznámila novou úroveň podpory NFT ve svém blockchainovém kódu Hashgraph.

 

To by mohlo mít pro kryptoměny obrovské důsledky. NFT jsou jednoznačně nejžhavější záležitostí na blockchainovém a kryptoměnovém trhu. Schopnost Hedery rychle a efektivně zpracovávat transakce s nízkými náklady je pravděpodobně jejím hlavním lákadlem pro tvůrce NFTs.

 

Navíc skutečnost, že technologie blockchainu Hashgraph není postavena na Ethereu, jí dává další výhodu. Někteří to mohou považovat za nevýhodu z hlediska výkonu a bezpečnosti. Tím, že je postavena na platformě Ethereum, by však Hedera nebyla zcela nezávislá na svém hlavním konkurentovi v oblasti blockchainu.

 

Další vlastností blockchainu Hedera je, že může podporovat virtuální měny i transakce debetními a kreditními kartami. Díky tomu je ideální pro vývoj decentralizovaných aplikací (Dapps).

 

Pokud chcete mít přehled o vývoji Hedera Hashgraph, sledujte stránky Hedera, CryptoSlate, Decrypt a CoinTelegraph. Každý z těchto webů vám může ukázat všechny důležité novinky, které se objeví v souvislosti s touto kryptoměnou a její blockchainovou platformou.

 

Mám podezření, že s tím, jak NFTs získávají v kryptosvětě na popularitě, Hedera Hashgraph pravděpodobně poměrně výrazně podraží. Například CryptoNewsZ předpovídá, že za pět let by mohl mít hodnotu 1,854 dolaru.

 

To představuje potenciální zisk 371 % oproti včerejší ceně 39,54 centů. To je stále obrovský průměrný roční výnos 36,3 % za toto pětileté období. Kryptoměna se sídlem v Dallasu má navíc několik značně sofistikovaných investorů, kteří působí jako správní rada. 

 

Do tohoto seznamu patří společnosti Alphabet $GOOG+1.1%, Boeing $BA+1.1%, IBM $IBM+0.1% a několik dalších velkých amerických a evropských firem.


Pro většinu investorů se jedná o potenciálně spekulativní investici. Kryptoměna Hedera by si odtud mohla potenciálně vést docela dobře. Je však třeba ji vnímat a používat jako životaschopnou alternativu k Ethereu v oblasti Dapp a NFT. 

 

Není vůbec jasné, zda bude Hedera užitečná jako konkurent v oblasti chytrých kontraktů. Na druhou stranu by to také mohla být bomba. Pokud by byl nějaký jiný konkurent vnímán jako lepší alternativa k Ethereu, například Solana $SOL/USD, pak by Hedera mohla ztratit a čekala by jsi značná korekce.

 

Za současného stavu má však tato kryptoměna šanci na skvělý výkon. Proto by mohlo dávat smysl, za předpokladu, že jste spekulativní investor, riskovat Hedera Hashgraph pro část svého kryptoměnového portfolia.

 

DISCLAIMER: Nejsem investiční profesionál, ale jen zaujatý retailový investor, takže se nejedná o investiční doporučení.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

ještě jsem o ní neslyšela, ale kouknu na to

definitivně zní zajímavě

S tímhle si někdo dal práci. 👌