S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

Přišla správná doba na investici do akcií Amazon? Co od společnosti očekávat ve zbytku roku

Akcie e-commerce giganta Amazonu $AMZN-2.6% se od začátku roku propadly o více něž 28 % a na svém dně dokonce o téměř 38 %. Běžného investora proto bude zajímat, jestli je nyní vhodná doba na investovaní. Ačkoli společnost čelí mnohým ekonomickým protivětrům, najdou se i pozitiva, o která se akcie mohou bezpečně opřít.

Amazon.com, Inc.

Split akcií Amazon 

Akcionáři společnosti Amazon $AMZN-2.6%schválili navrhované rozdělení akcií v poměru 20 ku 1. To je skvělá zpráva pro současné i potenciální investory. Akcie se budou 3. června obchodovat za dvacetinu ceny. Jak mnozí poznamenali, tento krok nemá okamžitý vliv na základní tržní kapitalizaci společnosti Amazon. Pouze se dvacetinásobně zvýší počet akcií.

To je však dobrá zpráva, protože teoreticky by to mohlo vést ke zvýšení tržní kapitalizace. Akcie se stanou dostupnějšími, což může snadno zvýšit poptávku. 

https://twitter.com/jarsura/status/1532066213953966080

Maloobchodní krach, ze kterého může Amazon těžit 

Zklamání ze zisků společností Target a Walmart naznačují, že spotřebitelské výdaje se dostávají do útlumu. Prodeje elektroniky klesly a spotřebitelé se v prostředí historické inflace přesouvají k základním potřebám.

Analytik Citigroup Ronald Josey se domnívá, že Amazon má v tomto prostředí poměrně silnou pozici, aby získal. Ve své výzkumné zprávě uvedl, že stejně jako ostatní maloobchodníci se i Amazon bude muset vypořádat se slabší spotřebou a vyššími náklady. Věří však, že může získat podíl peněženky díky svému pohodlí a dodací lhůtě. Vzhledem k pokračujícímu růstu cen benzínu je jistě logické, že spotřebitelé budou raději vyhledávat doručování zboží Amazonem než jezdit k alternativním velkým prodejnám.

Závěr 

Cílové ceny naznačují 50% růst. Ty však vycházejí z projekcí na rok dopředu a nejsou vždy tím nejlepším ukazatelem. Krátkodobý katalyzátor v podobě nadcházejícího rozdělení akcií by však Amazon mohl posunout vzhůru. A pokud má Ronald Josey ze Citigroup pravdu, Amazon by se mohl stát silnějším hráčem i vůči velkým maloobchodním prodejcům.

Lepší, než sázet na krátkodobý růst je investovat s dlouhodobým časovým horizontem. Upozorňuji, že se nejedná o investiční doporučení a případné investiční rozhodnutí je jen ve vašich rukách. Analytikem akcií AMZN je Alex Sirois. 

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @spritely22 má karmu 751 a je členem této komunity od 17/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

přijde mi, že se tu spíše více těch negativních faktorů, než těch pozitivních

proto bych na společnost nahlížel z dlouhodobého hlediska a nakupoval na nízkou cenu

Split akcií je za dveřmi :)