S&P 500 ^GSPC 5,099.96 +1.02%
Alphabet GOOG $173.69 +9.97%
Nvidia NVDA $877.35 +6.18%
Amazon AMZN $179.62 +3.43%
Microsoft MSFT $406.32 +1.82%
Tesla TSLA $168.29 -1.11%
Meta META $443.29 +0.43%
Apple AAPL $169.30 -0.35%

2 akcie, které kupují nejchytřejší investoři světa, část 2

Po úspěšném prvním příspěvku o akciích, které nakupují respektovaní světoví investoři, přicházím s druhým příspěvkem. Daniel Loeb z Third Point Management vytvořil odvážnou novou pozici v provozovateli železnic na východním pobřeží. Fond Raye Dalia, Bridgewater Associates, provedl velkou investici do gigantu zdravotnických zařízení. 

Miliardářští investoři zálohují své náklaďáky a nakládají tyto zásoby.

Sledování těchto legendárních investorů může pomoci vašemu portfoliu přečkat každou bouři. Akcie mohou růst během býčích trhů, ale to není místo, kde nejlepší investoři vydělávají nejvíce peněz. Zeptejte se nejúspěšnějších peněžních manažerů v okolí a oni vám řeknou, že většina zisků, kterých dosáhli ve své desetiletí dlouhé kariéře, pochází z nákupů akcií během medvědích trhů.

Které akcie v současnosti nejvíce přitahují investory? Zde je několik, které Daniel Loeb a Ray Dalio nasbírali, když trhy během prvních tří měsíců roku klesaly.

Daniel Loeb a $CSX-0.1% 

Daniel Loeb je generálním ředitelem a zakladatelem Third Point Management, vysoce profilovaného hedgeového fondu z New Yorku, který je známý tím, že se dostal do grilu podniků, které by podle něj mohly fungovat lépe. Loeb je tím posledním, od koho chce většina generálních ředitelů slyšet, ale každodenní investoři by mohli udělat dobře, kdyby jeho příklad následovali. 

Největším přírůstkem společnosti Third Point během prvního čtvrtletí byla společnost CSX, hlavní železniční operátor na východním pobřeží. Síť CSX spojuje každou hlavní oblast metra na východě USA, kde žije velká většina obyvatel. To může být důvodem, proč Loeb získal důvěru k nákupu více než 7 milionů akcií během prvního čtvrtletí.

Loni v létě provedla CSX chytrou akvizici společnosti Quality Carriers, jedné z největších flotil nákladních cisteren v Severní Americe. Akvizice značně rozšiřuje dosah chemické přepravní sítě CSX, která v prvním čtvrtletí pomohla meziročně zvýšit tržby o 21 %. Zisk byl o to působivější, že skutečný objem zásilek byl o 2 % nižší než v předchozím roce. 

Za poslední rok CSX poskytla svým akcionářům ohromných 4,2 miliardy dolarů ve formě dividend a zpětných odkupů akcií. S rostoucími náklady na komodity, které CSX přepravuje, mohou akcionáři v příštím roce očekávat mnohem více.

Ray Dalio a $MDT+0.6% 

Když Ray Dalio není zaneprázdněn psaním nejprodávanějších svépomocných knih, provozuje jeden z největších světových hedgeových fondů Bridgewater Associates. Daliovy fondy jsou známé tím, že si vedou dobře, když zbytek trhu ubývá, a diverzifikace je důležitou součástí jeho strategie.

Největším novým přírůstkem do portfolia Bridgewater v prvním čtvrtletí byl Medtronic. Jedná se o největšího světového výrobce zdravotnických prostředků a spolehlivého generátoru zisků v dobrých i zlých časech. Je těžké otevřít oči v jakémkoli nemocničním pokoji, aniž byste viděli půl tuctu produktů Medtronic. Jako největší výrobce zařízení umožňují úspory z rozsahu společnosti tvrdě konkurovat menším podnikům. 

Společnost Medtronic se zavázala vracet akcionářům velké množství hotovosti. Akcie aktuálně nabízí dividendu s 3,1% výnosem a investoři mohou očekávat více. Letos společnost zvýšila výplatu již 45. rok v řadě.

Za posledních pět let se dividenda Medtronicu zvýšila o 48 %. Rostoucí prodeje náhradních srdečních chlopní jí pomohou v nadcházejících letech mnohem dále růst.

Tento příspěvek nemá sloužit jako investiční doporučení, pouze jako analýza akcií, které nakupují významní investoři. Tento článek navazuje na úspěšný první článek: 3 akcie, které kupují nejchytřejší investoři světa

Která společnost vás inspirovala?

Vote to see the results! 38 answers already!

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Já vám nevím, ale do železnic mě to nikdy netáhlo. Možná je to pozůstatek z Inteligentního investora, kde mnohokrát Graham poukazoval na pád Penn National Railway, či jak se to jmenovalo 😃

ježiš, takový trauma 😂

Obě vypadají slibně. $CSX-0.1% se mi však zamlouvá víc, především pro tento argument: $CSX-0.1% spojuje každou hlavní oblast metra na východě USA.

Áno obe sú určite veľmi zaujímavé

Ti investori vedia čo robia 😀😅

$MDT+0.6%  by nemusela být špatná investice

společnost vyplácí i pěknou divi. :)

Áno zaujimava už aj z hľadiska dividendy

máme očekávat ještě 3. část? :D

otázka jestli jsou na to lidi.. :d

zatím byli asi jen 4 lidi

jen do toho

Čakal som niečo typu Amazon, Apple 😀 konečne niečo iné

Príjemná obmena ? 😀

Určite áno aj oddych od OXY je fajn

souhlasím, akcie jako $AAPL-0.3% nebo $AMZN+3.4% má kde jaký fond

svěží obměna

rád si přečtu také o něčem jiném :)

Zaujímavý vyber, čo poviete ?

Menej známe spoločnosti, aspoň pre mna ale zaujimavy vyber

Tiež som ich nepoznal popravde

přesně :))

zajímavý, to ano

pro inspiraci super :)