S&P 500 ^GSPC
4,967.23
-0.88%
Nvidia NVDA
$762.00
-10.00%
Meta META
$481.07
-4.13%
Amazon AMZN
$174.63
-2.56%
Tesla TSLA
$147.02
-1.94%
Microsoft MSFT
$399.12
-1.27%
Apple AAPL
$165.00
-1.22%
Alphabet GOOG
$155.72
-1.10%

Analytik milionář má ohledně metaverse jasno a doporučuje 7 jasných vítězů

Metaverse označuje širokou škálu virtuálních světů, v nichž lidé pomocí avatarů hrají hry, sledují virtuální koncerty, pracují, staví a dokonce nakupují a prodávají kryptoměnová aktiva, jako například NFTs. Prostě budoucnost, které se jen tak nevyhneme, tvrdí zkušený analytik z Wall Street, který dokonce odhalil jakých 7 společností z toho bude podle něj profitovat nejvíce... 


Přečtěte si také: Zakladatel ekosystému Solana prozradil, v čem vidí obrovský potenciál metaverse

Podle analytika společnosti Jefferies Simona Powella bude metaverze, jakmile v příštím desetiletí získá svou skutečnou podobu, pro společnost převratná. 

"Jednotný metaverse může být vzdálen více než deset let, ale jak se bude vyvíjet, má potenciál narušit téměř vše v lidském životě, co ještě nebylo narušeno," uvedl nedávno Powell.

"Pandemie urychlila zavádění různých technologií. Mnoho lidí bylo nuceno trávit ještě větší část svého života online, od společenského styku po práci, od vzdělávání po zábavu. Tento přesun do online světa bude pokračovat."


Slova "metaverse" se pravděpodobně poprvé dostala do veřejného slovníku letos, kdy zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg vyzdvihl potenciál digitálního světa (a na důkaz podpory změnil název své holdingové společnosti na Meta). 

https://twitter.com/Meta/status/1453795115701440524 

Pro ty, co to ještě nezaznamenali, tak také společnost Microsoft $MSFT-1.3% stále častěji hovořila o metaverzu a o tom, jakou roli v něm bude v budoucnu hrát. Jak v příspěvcích, které doporučuji popisuje @kevinporters, metaverse je ve své nejjednodušší podobě online svět, který zahrnuje rozšířenou realitu, virtuální realitu a 3D avatary.

Metaverse: Poslední a nejdůležitější investice, kterou budete muset v životě udělat

S tím, jak se tento svět formuje, se výrazně podle mě změní způsob, jakým se věci dělají. Například Powell vysvětluje: "Digitalizace všeho vytvoří nový svět, ve kterém se budeme moci všichni pohybovat. Na metaverse lze pohlížet jako na novou platformu digitálního věku. Vnímáme ji jako obal, který bude na sebe nabalovat další digitální platformy. Nenahradí internet, ale bude na něm stavět a v kombinaci s dalšími technologiemi a rozhraními nám umožní do něj v podstatě vstoupit a možná v něm i žít."

https://www.youtube.com/watch?v=fyFz0tTuWBE 

Očekává se, že toto virtuální prostředí změní nejen způsob, jakým lidé komunikují s fyzickým světem, ale také to, jak pracujeme s ostatními. Sice se jedná ještě o relativně vzdálenou budoucnost, investoři by však definitivně mohli začít již dnes připravovat seznam společností, které budou z tohoto přechodu nejvíce profitovat.

"Zpočátku se zaměřte na hardware potřebný k tomu, aby se internet stal metaverzem. Pak se zaměřte na software, který jej navrhne a bude hostovat, a nakonec na podniky, které na něm vytvoří případy použití," dodává Powell.

Analytik nastiňuje několik potenciálních vítězů z metaverza, většinou odsunutých do odvětví sociálních médií a her. Facebook $FB+0.5% (Meta) /SNAP $SNAP-4.0% oba pracují na hardwaru pro přístup k metaverzu a zároveň mají sociální platformy se značným dosahem. 

Roblox $RBLX-0.6% má nejblíže k tomu, aby byl metaversem sám o sobě. TakeTwo $TTWO+0.0% v současné době provozuje tři hry, které by pravděpodobně mohly být metaverzemi v raném stádiu. 

Společnost Electronic Arts $EA+1.3% má hned několik her, které jsou byly zralé na to, aby se z nich staly metaverze typu walled garden: Skate, Sims, SimCity a dokonce i její sportovní série. 

Společnost Activision Blizzard $ATVI+0.1% má ve své knihovně jeden z inovátorů raných metaverzí, a to hru World of Warcraft. Call of Duty by navíc mohlo zase využít mnoho nástrojů při budování metaverza k lepšímu zpeněžení a zapojení uživatelů. 

Hudba bude pravděpodobně hrát také velmi důležitou roli...Společnost Warner Music $WMG-0.4% to již vidí, protože investovala do několika začínajících firem, které budují nástroje/platformy v metaverzu.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

To je blb.... Vždy vyhraje otevřený protokol jako u internetu. Proč by jim za to někdo platil takový sumy?

koho přesně ted myslíte?

Hodně štěstí s Activision😂 Kdo se zajímá o dění v Activision, neinvestoval by do nich teď ani korunu😂

Náhodou zrovna $ATVI+0.1% mi z nich přišla jako jedna z nejrozumnějších investicí 😂

V Activision se momentalne resi obri skandal se sexualnimi obtezovanimi na pracovisti, nerovnymi podminkami pro zamestnane muze a zeny apod. Nektere investicni fondy se dozaduji odstoupeni CEO, ktery je i v Board of directors v Coca Cole, odkud dalsi fondy chteji jeho odstoupeni. Akcie je sice ted "ve sleve", ale firma je ted zaroven hodne ve svrabu😬😬

Partner

Těším se na budoucnost!

👌👌👌

Powell je skvělý analytik 🙏 Jeden z mála, co mluví na CNBC srozumitelně 😅

Haha, díky za shoutout 😂 @melu_david