S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.96 -1.97%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

AI spoločnosť, ktorá má obrovský priestor na rast a uzatvorila partnerstvá s najväčšími spoločnosťami na svete

Kristian Šooš
4. 9. 2022
6 min czytania

Umelá inteligencia je rýchlo rozvíjajúca technológia a postupne sa dostáva do rôznych typov procesov v podnikoch. Táto spoločnosť si razí cestu v špecifickom sektore, ktorý sa nazýva podniková umelá inteligencia. Hlavným cieľom je predávať hotové a prispôsobiteľné aplikácie AI zákazníkom, ktorí chcú zeefektívniť výkon svojich podnikových operácii. Záujem už získali aj zo strán globálnych spoločností.

Spoločnosť zameraná na AI s veľkým priestorom na rast.

Podľa niektorých názorov je umelá inteligencia stále iba v začiatkoch svojích možností využitia a odhaduje sa, že bude hnacou silou produktivity spoločností v budúcnosti. Predpovede naznačujú, že do roku 2030 bude až 70% spoločností implementovať AI, čím sa do globálnej ekonomiky pridá približne 13 bilónov dolárov. Pre spoločnosť ako C3.ai je to veľká príležitosť a už má vedúce postavenie v tomto odvetví.

Krátka definícia spoločnosti $AI+0.7% 

C3.ai, Inc. pôsobí ako softvérová spoločnosť podnikovej umelej inteligencie (AI) v Severnej Amerike, Európe, na Strednom východe, v Afrike, Ázii a Tichomorí a medzinárodne. Poskytuje aplikačnú platformu C3 AI, vývojové a runtime prostredie aplikácií, ktoré umožňuje zákazníkom navrhovať, vyvíjať a nasadzovať podnikové aplikácie AI. C3 AI Ex Machina na dáta pripravené na analýzu, C3 AI CRM - riešenie riadenia vzťahov so zákazníkmi špecifické pre dané odvetvie a C3 AI Data Vision, ktorá vizualizuje, chápe a využíva vzťahy medzi dátovými entitami. Ponúka tiež aplikácie C3 AI, vrátane C3 AI Inventory Optimization - riešenie na optimalizáciu úrovní zásob surovín, rozpracovaných a hotových výrobkov. C3 AI Supply Network Risk, ktorá poskytuje prehľad o rizikách narušenia počas operácií dodávateľského reťazca a C3 AI Customer Churn Management, ktorá umožňuje manažérom účtov a vzťahovým manažérom monitorovať spokojnosť zákazníkov, ako aj predchádzať odchodu zákazníkov pomocou predpovedí a varovaní založených na AI a interpretovateľných ľuďmi a mnoho ďaľšieho...

Najväčšie technologické spoločnosti na svete nadviazali partnerstvá s C3.ai, vrátane Amazonu, Microsoftu a materskej spoločnosti Google Alphabet , čím overili kvalitu toho, čo spoločnosť buduje. Je to jeden z dôvodov, prečo by investori mali zvážiť vlastníctvo akcií C3.ai, najmä preto, že ich cena je atraktívna práve teraz, keď klesla o 90 % zo svojho historického maxima.

Zdroj: Yahoo.Finance

C3.ai práve oznámila svoje finančné výsledky za prvý štvrťrok fiškálneho roku 2023 (skončil sa 31. júla) a počas tohto obdobia zvýšila svoju zákaznícku základňu medziročne o 27 % na 228 spoločností. Tieto spoločnosti pôsobia v najmenej 11 rôznych odvetviach, od technológií až po finančnú výrobu, čo zdôrazňuje rozmanitosť aplikácií AI C3.ai.

Ako hlavný príklad možno uviesť, že technológia C3.ai je neuveriteľne populárna u ropných a plynárenských gigantov, ktorí hľadajú pokročilú AI, ktorá by im pomohla prevádzkovať čistejšie operácie. C3.ai im pomáha znižovať emisie uhlíka a predpovedať kritické poruchy zariadení, aby sa zabránilo katastrofickým ekologickým katastrofám. Globálny ropný gigant Shell monitoruje viac ako 13 000 kusov zariadení prostredníctvom C3.ai s 1,2 miliónmi denných dátových tokov.

Technologickí lídri Amazon, Microsoft a Alphabet spolupracujú s C3.ai, aby stavali na svojich rozsiahlych segmentoch cloudových služieb. Vzhľadom na rýchly prechod na online operácie v mnohých podnikoch sa cloud stal kritickým pomocníkom a medzi poskytovateľmi existujú preteky o poskytovanie najefektívnejších riešení. Konkrétne so službou Google Cloud je jednou z úloh C3.ai pomáhať malým podnikom rýchlejšie osvojiť si AI a vyťažiť z ich aplikácií AI maximálnu hodnotu.

Spolupráca s Microsoft sa taktiež naďalej rozširuje, nakoľko v prvom štvrťroku podpísali 16 nových predajov k už existujúcej 200 miliónovej dohode.

Finančné ukazovatele

  • Prepad ceny akcii o 15% po zverejnení kvartálnych výsledkov. Investori boli sklamaní z cieľov a usmernení spoločnosti na celý fiškálny rok 2023, kde odhadujú rast len o 7%.
  • Napriek tomu sa spoločnosti podarilo zvýšiť svoje štvrťročné príjmy medziročne o 25 % na 65 miliónov USD. 
  • Prechod z cien na základe predplatného na model založený na spotrebe.
  • Spoločnosť ešte nie je zisková, nakoľko veľa investuje do expanzie, čo by sa im mohlo vyplatiť v dlhodobom horizonte.
  • Strata za rok 2022 vo výške približne 192 miliónov dolárov.
  • Disponujú kapitálom vo výške viac ako 900 miliónov, takže zatiaľ si môžu dovoliť investovať do expanzie.

Zdroj: TipRanks

Ako môžeme vidieť medián ceny 8 analytikov je na úrovni 16 USD, LOW 13 USD a HIGH 25 USD na nasledujúci rok. 1 z nich má status BUY, 6 zastáva status HOLD a 1 so statusom SELL.

Zdroj: Money.CNN

Môžeme vidieť zaujímavé údaje a zmeny v portfóliach fondov v spojitosti s touto spoločnosťou. 5 z nich navyšovalo podiel a na druhej strane 5 z nich predávalo. Zaujímavé je navyšovanie Fidelity a BlackRock.

https://www.youtube.com/watch?v=LOdnpnd6VgY&ab_channel=PalantirVision

V tomto videu môžete vidieť analýzu a názory na spoločnosť C3.AI v porovnaní s Palantirom.

Ako môžeme vidieť spoločnosť má určite zaujímavý a perspektívny business model, ktorému veria globálne známe technologické spoločnosti. Firma je zatiaľ stratová a veľa investuje do expanzie, čo sa možno nemusí páčiť investorom. Priestor na rast je tu určite zaujímavý nakoľko sa odhaduje odvetvie vo veľkosti stoviek miliárd dolárov a cena akcií je približne -90% od ATH, čo je taktiež zaujímavé...Názor si však spravte vlastný a neberte to ako investičnú radu, len ako analýzu od retail investora.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Zaloguj się do Bulios

Zaloguj się i śledź swoje ulubione akcje, twórz portfolio i dyskutuj z innymi


Nie masz konta? Dołącz do nas

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.