S&P 500 ^GSPC 5,297.1 -0.21%
Meta META $473.15 -1.74%
Amazon AMZN $183.60 -1.28%
Alphabet GOOG $175.42 +0.89%
Microsoft MSFT $420.93 -0.51%
Tesla TSLA $174.87 +0.51%
Nvidia NVDA $943.46 -0.30%
Apple AAPL $189.86 +0.08%

Nákup virtuálního pozemku v metaverse: Průvodce pro začátečníky

Ceny reálných pozemků a nemovitostí v posledních letech upřímně vystřelily do oblak a dnes je nesmírně finančně náročné do nějakých jen tak stranou zainvestovat. Přesto se v posledních měsících objevila zajímavá alternativa v podobě metaverse, která by mohla nabídnout řešení tohoto problému. Jak přesně lze takový kus pozemku v metaverse vlastně zakoupit ptáte se? Možná jednodušeji, než si myslíte.  


Ještě před několika lety znělo investování do virtuálních nemovitostí poněkud absurdně. Dnes je tomu úplně jinak. Nyní si můžete v digitálních světech, jako je Decentraland $MANA/USD, koupit sloty virtuální půdy a s metaverzemi na obzoru se investoři jen hrnou.

Vzhledem k již existující skoro sérii mých příspěvků o metaverse 😅 se budu trochu opakovat, ale pro nově příchozí bych měl pojem pravděpodobně znovu vysvětlit. 

Předchozí příspěvky o metaverse kdyžtak zde: Metaverse: Poslední a nejdůležitější investice, kterou budete muset v životě udělat | 3 metaverse světy, do kterých můžete zainvestovat již dnes | Metaverse: 7 klíčových věcí, které z něj dělají největší investici tohoto desetiletí

Metaverze je nyní často vysvětlována jako alternativní digitální realita, která kombinuje virtuální realitu a rozšířenou realitu, v níž budou moci lidé pracovat, hrát si a celkově digitálně žít.

Metaverze je termín a koncept, který existuje již více než tři desetiletí, ale teprve nedávno, poté, co Facebook (Tedy Meta 😅) $FB+0.5% oznámil své plány stát se společností metaverze, myšlenka metaverze vystřelila nahoru v popularitě.

V důsledku toho stále více investorů zkoumá investiční příležitosti v tomto rychle se rozvíjejícím novém prostoru. Jednou z těchto příležitostí je nákup virtuálních pozemků v předních digitálních světech.

Pojďme se tedy ponořit a prozkoumat, co je to virtuální půda a proč se na ni investoři vrhají 🤔. Nemovitosti jsou jednou z nejoblíbenějších tříd aktiv na světě a nyní existují i v digitální sféře 😄.

Virtuální půda je nehmotná půda, která existuje ve virtuálních světech. Stejně jako fyzická půda se prodává také v podobě pozemků a lze ji koupit za měnu konkrétní půdy. V současné době existuje několik virtuálních světů, které umožňují nákup virtuálních nemovitostí. Decentraland je pravděpodobně nejpopulárnější z nich.

O Decentralandu jsem psal již v minulosti, ale v posední době se ukázal být skvělým příkladem pro znázornění potenciálu virtuálních pozemků. Virtuální pozemky se v tomto metaverzu prodávají sice za statisíce dolarů, ale jako příklad postačí...

97 700 korun...na tolik vás dnes vyjde metr čtvereční v metaverse světě Decentraland

Za zmínku stojí ale také například americký rapper Snoop Dogg, který uspořádal exkluzivní NFT večírek na platformě The Sandbox's k rekonstrukci svého skutečného sídla. Účastníci museli mít NFT token, který fungoval jako vstupenka a umožňoval jim přístup na akci.

https://twitter.com/TheSandboxGame/status/1471191007144386561 

Jak si koupit POZEMEK v Decentralandu: Návod

Decentraland je platforma pro virtuální realitu založená na blockchainu, která uživatelům umožňuje nakupovat pozemky, hrát hry, pořádat události a vzájemně na sebe působit mnoha způsoby.

Je to největší virtuální vesmír v prostoru NFT, který má vlastní tokeny - $MANA/USD a pozemky k nákupu. Každý kousek pozemku na Decentralandu měří 16 krát 16 metrů a je reprezentován jako samostatné NFT. Počet kusů pozemků na Decentralandu je omezen na 90 000, což pomáhá vytvářet omezenou nabídku. 

Kdokoli může na Decentralandu nakupovat, pronajímat nebo prodávat pozemky buď prostřednictvím OpenSea - tržiště NFT - nebo prostřednictvím oficiálního tržiště Decentralandu. Nyní, když už víte, co je Decentraland, je níže uveden podrobný návod, jak si můžete koupit pozemek v Decentralandu přímo z jeho tržiště.  

https://twitter.com/patitzj/status/1473991698904719368 

Krok 1: Přejděte na tržiště Decentraland

Na začátku musíte navštívit tržiště Decentraland a přihlásit se nebo zaregistrovat, pokud ještě nejste. Po přihlášení přejděte do sekce "Parcely a nemovitosti" (Parcels and Estates). Poté klikněte na "Zobrazit vše" (View All).

Krok 2: Vyberte pozemek 

Dalším krokem je projít dostupné pozemky a vybrat si pozemek, který vám vyhovuje. Výhodou nákupu pozemků v Decentralandu přímo z tržiště je, že si můžete prohlédnout sousední oblasti a blízkost známých oblastí.

Jakmile si vyberete svůj virtuální pozemek, pokračujte kliknutím na něj a přečtěte si o něm podrobné informace. Zde uvidíte cenu pozemku v MANA, dostupnost a jméno majitele. Klepnutím na tlačítko "Koupit" (Buy) provedete případně i nákup 😄.

Krok 3: Připojte svou peněženku k tržišti Decentralandu

Chcete-li provést nákup, musíte se ujistit, že je vaše peněženka připojena k vašemu účtu, protože po úspěšném dokončení nákupu a jeho dokončení bude pozemek odeslán do vaší peněženky jako NFT.

Pokud peněženku nemáte, můžete si stáhnout peněženky jako MetaMask a Trust Wallet, Coinbase Wallet a spousty dalších. Nezapomeňte, že vaše preferovaná peněženka musí mít dostatek $MANA/USD nebo etherea $ETH/USD , abyste mohli nákup provést. Kromě toho musíte mít nějaké krypto navíc, abyste se postarali o poplatek za benzín ("gas fee").

Pokud nevíte jak takovou peněženku založit/napojit, tak jsem přidával postup v tomto příspěvku:  3 metaverse světy, do kterých můžete zainvestovat již dnes Popřípadě pomůže toto video: 

https://www.youtube.com/watch?v=9NQgCyOXQlY 

Krok 4: Potvrďte svůj virtuální nákup 

Po dokončení nákupu můžete potvrdit svůj "LAND" ve své peněžence. Pokud používáte peněženku Trust Wallet, můžete ji potvrdit v části "Collectibles" a na kartě "NFTs" v peněžence MetaMask. A to je vše...Ano, opravdu je nákup v metaverse takto jednoduchý 😄. 

DISCLAIMER: Nejsem investiční profesionál, ale jen zaujatý retailový investor, takže se nejedná o investiční doporučení. 

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Keď už sme pri nákupe virtuálnych pozemkoch, máte niekto skúsenosti s  ertha ?

O tom jsem myslím slyšel, co přesně to bylo?

Možná bych tu na webu ocenil dislosure statement abychom věděli jestli máte skin in the game. Každý den tu vidím 10 článků o meta, web3 a podobné věci, které většina lidí na trhu má problém vůbec popsat a něco mi říká, že ne každý opravdu vlastní o čem tu píše;)

Partner

To není špatný nápad, zkusíme z toho v komunitě udělat zvyk 👍

Doufám, že nemyslíte zrovna můj příspěvek, ale spíše obecně 🤔

Ohledně tohohle jsem pořád trochu skeptická 😅

Fajn návod, díky 😄

Noo, rozhodně zajímavý druh investice 😄

Skvělé, posílám dál 👌

Díky 🙏