S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Warren Buffett prozradil jeho taktiku a 3 akcie na rok 2022

Warren Buffett je dnes pravděpodobně neznámější a nejúspěšnější investor na světě. Každý investor by se proto rád řídil jeho taktikou nakupovat akcie nízko a prodávat je vysoko. Dnes se však nacházíme do době, kdy není vzhledem k nadhodnocení většiny akcií tuto taktiku možné aplikovat. Buffett nám však nabízí pomocí těchto 3 akcií alternativu...


Pokud si nejste jisti kam bude trh směřovat v roce 2022, pamatujte: Nemusíte obchodovat s akciemi, abyste vydělali peníze.

Warren Buffett každoročně inkasuje miliardy dolarů jen z dividend. Ve skutečnosti většinu držených akcií společnosti Berkshire Hathaway $BRK.A nyní tvoří akcie s dividendami. Zde jsou tři společnosti ze sbírky Věštce z Omahy, které poskytují štědrý pasivní příjem a které byste letos možná měli zvážit do svého portfolia. 

Verizon Communications $VZ-0.1% 

Vzhledem k tomu, že lidstvo je stále více přilepeno ke svým chytrým telefonům, mohou zavedení bezdrátoví operátoři, jako je Verizon $VZ-0.1%, rozdávat nadměrné dividendy. Právě teď má Verizon čtvrtletní dividendu ve výši 0,64 dolaru na akcii, což znamená štědrý roční výnos 4,9 %.

Společnost Berkshire $BRK.A vlastnila na konci třetího čtvrtletí roku 2021 158,8 milionu akcií Verizonu, což při současné ceně představuje hodnotu přibližně 8,3 miliardy dolarů 🤔.

Verizon uvádí, že její síť 4G LTE pokrývá 99 % obyvatel USA a více než 230 milionů lidí je v USA již pokryto její sítí 5G. Přestože je Verizon známou značkou, stále přitahuje spoustu nových zákazníků. 

https://twitter.com/HighImpactFlix/status/1475908647158906883 

Procter & Gamble $PG+0.4% 

Jak se říká: "Minulá výkonnost není zárukou budoucích výsledků". Ale pokud jde o vyplácení dividend, může být desetiletá historie docela uklidňující řekl bych. Příkladem může být Procter & Gamble, která zvyšovala dividendu každý rok po dobu posledních 65 let.

Tato série je důkazem jejího pevného postavení na trhu se základními spotřebními produkty. P&G má portfolio důvěryhodných značek, jako jsou papírové ručníky Bounty, zubní pasta Crest, žiletky Gillette a prací prášek Tide.


Jedná se o výrobky, které domácnosti kupují pravidelně, bez ohledu na to, jak se vyvíjí ekonomika. Díky tomu může společnost poskytovat spolehlivé dividendy v dobrém i zlém.

Poslední zvýšení dividend bylo oznámeno v dubnu 2021, kdy představenstvo schválilo 10% zvýšení čtvrtletní výplaty na 86,98 centů na akcii. V současné době tak akcie vynášejí 2,2 %. Společnost Berkshire držela k 30. září 315 400 akcií $PG+0.4% v hodnotě přibližně 50,8 milionu dolarů 😄.

Coca-Cola $KO+0.3% 

Žádná diskuse o Buffettových dividendových akciích by nebyla kompletní bez jeho milované Coca-Coly $KO+0.3%. Buffett začal hromadit akcie tohoto nápojového gigantu na konci 80. let. Dnes je Coca-Cola $KO+0.3% čtvrtou největší pozicí v Berkshire, hned po Applu $AAPL+6.0%, Bank of America $BAC+1.0% a American Express $AXP-0.7%.

Coca-Cola vstoupila na burzu před více než 100 lety a 59 let po sobě zvyšovala dividendu. Není těžké pochopit, proč je výplata tak spolehlivá: Ikonické výrobky společnosti se prodávají ve více než 200 zemích a teritoriích a i v době recese je obyčejná plechovka coly pro většinu lidí stále dostupná.

$KO+0.3% 

Ve třetím čtvrtletí vzrostly tržby společnosti Coca-Cola meziročně o 16 % na 10 miliard dolarů. Upravený zisk na akcii vzrostl oproti předchozímu roku o 18 % na 65 centů. Za poslední rok akcie vzrostly o 12 %.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

A co takhle si koupit raději akcie BRK, ve kterých máte všechny ty kousky co tu neustále opakujete nakoupené za férové ceny? Ty dividendy, mnohdy s dvouciferným yieldem vám reinvestují jedni z nejlepších portfolio manažerů;) 

PG má aktuálně nejnižší divi yield za 10 let, FPE 25 (podobne ma napr GOOGL:) KO to stejne, jedine VZ je na nejakych normalnich cislech, ale budouci rust je alespon za me dost nejisty.

$BRK.A je fajn 😄, akorát od pandemie pořád zaostává za $SPX

To je klidne mozne, ale vubec me to netrapi, protoze BRK akcionarum vydelal nejvic penez hned po Apple, s tim ze ve prijmech byli az 4 po Walmartu, Amazonu a Apple, tohle je pro me udaj ktery me zajima vic nez za kolik se prodavaji jejich akcie. Ty kupuji lide, kteri neradi preplaceji, zatimco SPY kupuje temer kdokoliv a kdykoliv, protoze si mysli, ze to je nejaka jistota 10%pa;) Uvidime jak se to bude chovat u pripadneho propadu.

no jasně, jak jinak než dividendy 😅

Upvote ⬆️