S&P 500 ^GSPC 5,180.74 +1.03%
Nvidia NVDA $921.52 +3.79%
Meta META $465.68 +3.04%
Tesla TSLA $184.76 +1.97%
Microsoft MSFT $413.54 +1.69%
Amazon AMZN $188.70 +1.34%
Apple AAPL $181.71 -0.91%
Alphabet GOOG $169.83 +0.50%

Tyto 4 akcie můžou do roku 2030 udělat z pár korun balík peněz

Od března 2020, kdy akciový trh dosáhl svého dna, se investoři těší historickým ziskům. Trvalo méně než 17 měsíců, než se široce založený index S&P 500 zdvojnásobil od svého minima. Navzdory této neuvěřitelné výkonnosti zůstávají úžasné nabídky. Trpěliví investoři mají reálnou šanci, že se jejich počáteční investice mnohonásobně zhodnotí.

 

Pokud máte připravenou hotovost k investování a jste ochotni nechat čas, aby byl vaším spojencem, následující čtyři akcie mají všechny nástroje k tomu, aby do roku 2030 proměnily pár korun na solidní sumu peněz.

Teladoc Health $TDOC+0.1% 

Nic naplat: telezdravotnický gigant Teladoc Health byl jedním z největších zklamání roku 2021. Po prudkém růstu v počátečních fázích pandemie koronaviru srazily obavy z větších než očekávaných ztrát spojených s akvizicí společnosti Livongo Health, jakož i obavy ze zpomalení růstu v případném postpandemickém světě, akcie o více než 70 % pod jejich historické maximum.

Nicméně investoři, kteří mají čas na své straně, mohou Teladoc Health koupit nyní a pyšnit se tím, že vlastní předního inovátora v oblasti personalizované péče.

Nejjednodušší způsob, jak zjistit, že telemedicína je zde, je podívat se na růst tržeb společnosti Teladoc před pandemií. V sedmi letech před vypuknutím epidemie koronaviru dosahovala společnost průměrného ročního růstu tržeb 74 %. To není rok nebo dva, kdy byla prostě ve správný čas na správném místě. Takto konzistentní růst prodeje signalizuje trvalý posun ve způsobu podávání léčby v USA.

Na telemedicíně je skvělé, že přináší výhody v celém řetězci léčby. Pro pacienty je téměř vždy pohodlnější a lékařům může umožnit snadnější přístup k chronicky nemocným pacientům. Tento snadný přístup by měl vést ke zlepšení výsledků léčby pacientů a snížení nákladů zdravotních pojišťoven. Obzvláště důležitý je druhý z těchto faktorů, protože by mohl zvýšit pravděpodobnost, že pojišťovny budou v následujících letech tlačit na větší rozšíření telezdravotnictví.

Navíc se vyšší náklady spojené s odkupem přední společnosti Livongo Health, která se zabývá aplikací zdravotních signálů, společností Teladoc nepromítnou do jejích finančních výsledků v roce 2022. To znamená, že investoři se mohou soustředit na to, co je důležité - tj. na snahu společnosti Livongo zařadit do svých služeb více členů s chronickou péčí.

Společnost Teladoc má řešení a inovace, které jí umožňují stát se jednou z nejrychleji rostoucích akcií v oblasti zdravotní péče v tomto desetiletí.

PubMatic $PUBM+0.4% 

Růstovou akcií s malou kapitalizací a aspiracemi na velkou kapitalizaci, která by reálně mohla do přelomu desetiletí desetinásobně zhodnotit peníze investorů, je společnost PubMatic.

PubMatic funguje jako cloudová platforma pro programatickou reklamu na straně prodeje. Zjednodušeně to znamená, že řešení společnosti PubMatic se starají o optimalizaci umístění reklamy pro své klienty, vydavatele prodávající svůj zobrazovací prostor. Vydavatelé sice nabízejí určitou úroveň vstupů, například minimální cenu, kterou jsou ochotni za svůj zobrazovací prostor akceptovat, ale o vše ostatní se stará programatická reklamní platforma PubMatic.

To, co dělá PubMatic z dlouhodobého hlediska tak výhodným nákupem, je nepopiratelný přesun reklamních dolarů do digitálních platforem. Podle společnosti se očekává, že celosvětové výdaje na digitální reklamu porostou do roku 2024 ročním tempem 10 %, přičemž v případě mobilní reklamy, videa a připojené televize (CTV)/over-the-top programatické reklamy se do poloviny desetiletí očekává odpovídající složené roční tempo růstu 11 %, 17 % a 11 %.

Tempo růstu společnosti PubMatic však trvale více než zdvojnásobuje odhady pro celé odvětví. Jen ve třetím čtvrtletí vzrostly mobilní a omnichannel video, které zahrnuje CTV, o 64 % oproti předchozímu roku. Právě tento růst digitální omnichannel reklamy je důvodem, proč společnost PubMatic vykázala čtyři po sobě jdoucí čtvrtletí organického růstu ve výši nejméně 50 %.

Vzhledem k tomu, že přesun výdajů na digitální reklamu nabírá na obrátkách, zdá se, že PubMatic je nejlepším jménem v oblasti programatické reklamy.

Ping Identity Holdings $PING+0.1% 

Další rychle se rozvíjející akcií s malou tržní kapitalizací, která má schopnost proměnit třeba 100 000 dolarů na 1 milion dolarů do roku 2030, je společnost Ping Identity, která se zabývá kybernetickou bezpečností.

Právě kybernetická bezpečnost je nejbezpečnějším udržitelným trendem dvouciferného růstu v průběhu celého desetiletí. Vzhledem k tomu, že během pandemie přesouvá svá data do cloudu více podniků než kdy jindy, prudce vzrostla poptávka po řešeních třetích stran, která by tyto informace chránila. Vzhledem k tomu, že hackeři a roboti si neberou volno, řešení poskytovaná společností Ping Identity a jejími kolegy se fakticky stala službami základní potřeby.

Jak už název napovídá, cloudová platforma společnosti Ping, která je založena na umělé inteligenci, se zaměřuje především na ověřování totožnosti. Je obzvláště účinná, pokud je vrstvená s lokálními řešeními, která pomáhají s průběžným ověřováním, hodnocením rizik a autorizací (což jsou všechno oblasti, kde lokální řešení mohou být nedostatečná).

https://www.youtube.com/watch?v=a30Cb1lOQW4

To, co dělá ze společnosti Ping Identity tak neuvěřitelnou nabídku, je dočasná nedostatečná výkonnost společnosti v počátečních fázích pandemie. Nejistota spojená s pandemií vedla některé její zákazníky k tomu, že v roce 2020 zvolili kratší časové rámce pro své termínované licence. To byla sice špatná zpráva pro krátkodobý růst příjmů společnosti Ping, ale nezpomalilo to růst ročních opakovaných příjmů (ARR) společnosti, který se v průměru pohyboval na úrovni středních až vysokých desítek. Vzhledem k tomu, že téměř všechny příjmy společnosti Ping pocházejí z předplatného, je ARR mnohem lepším ukazatelem celkového stavu společnosti Ping.

Fastly $FSLY+3.5% 

Čtvrtou rychle rostoucí společností, která můžeodměnit investory, je společnost Fastly, která se zabývá edge cloud computingem. Tato společnost je pravděpodobně nejznámější jako síť pro doručování obsahu (tj. urychluje doručování obsahu koncovým uživatelům a zároveň zachovává/zabezpečuje bezpečnost sítě).

Podobně jako Teladoc byla Fastly po vrcholu růstových akcií v polovině února 2021 smetena. Wall Street znepokojily větší než očekávané ztráty společnosti Fastly spojené s vyšším počtem zaměstnanců a zvýšenými marketingovými náklady. Fastly navíc v červnu čelila reakci poté, co krátký výpadek její sítě narušil služby pro řadu oblíbených klientů.

Ačkoli výpadek není dobrou zprávou, toto dočasné narušení je nyní ve zpětném zrcátku. Důležitější je, že výpadek nestál Fastly jeho hlavní klienty. Provozní údaje za třetí čtvrtletí ukázaly postupný nárůst počtu firemních zákazníků, průměrných výdajů firemních zákazníků a čisté míry retence.

Půvab společnosti Fastly souvisí také s její potenciální rolí v metaverzu. Metaverze je další iterací internetu, která má uživatelům umožnit interakci s 3D virtuálním prostředím. Jednou z největších výzev metaverza bude snížení latence a odstranění zpoždění po rozhodnutích nebo pohybech učiněných ve virtuálních světech. Síť Fastly by měla být v nadcházejících letech, kdy se bude metaverse formovat, velmi využívána.

Další společnosti vstupují do metaverse. Tohle jméno by vás ale nejspíš vůbec nenapadlo.

S upravenou hrubou marží, která se trvale pohybuje mezi 57 % a 62 %, je Fastly dobrou sázkou na to, že trpělivým investorům přinese v dlouhodobém horizontu obrovský výnos.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

TDOC za mě fakt super. Ať chceme nebo ne, tímhle směrem se svět bude ubírat

Pane autore, skvělý text!

Děkuji 🙏🙏