S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

Že by loňských 102% nestačilo? Roblox vaše peníze ještě znásobí, tvrdí analytik

Společnost Roblox zažila během pandemie příjemné chvíle. Lidé doma sáhli po virtuálních formách zábavy. A to je přesně něco, co Roblox umí nabídnout. To se samozřejmě odrazilo i na ceně akcií, které zažily divokou jízdu vzhůru. Podle analytiků to ale není vše. Roblox má prý potenciál svou hodnotu dále znásobit. Je to možné? Co analytiky k tomuto názoru vede?

Jeden z těchto analytiků je John Ballard. Ten vidí dva hlavní důvody, které mají Robloxu přinést další masivní růst:

Proč je společnost Roblox podhodnocená

Roblox $RBLX+5.1%se nevynořil odnikud. Od začátku roku 2019 tržby postupně rostou každé čtvrtletí. A co je nejdůležitější, má pozitivní free cashflow. Do třetího čtvrtletí společnost Roblox vygenerovala 599 milionů dolarů FCF při příjmech ve výši 1,7 miliardy dolarů.

Díky růstu volného peněžního toku jsou akcie po nedávném poklesu mnohem atraktivnější. Investoři si nyní mohou koupit akcie za poměrně hezkou cenu.

Výnos z volných peněžních toků (FCF) společnosti Roblox je 1,9 %. Pokud by společnost tuto hodnotu zdvojnásobila, investoři by z něj měli výnos ve výši 3,8 %. Tento rostoucí výnos je atraktivní ve srovnání se současnou sazbou desetiletých státních dluhopisů USA ve výši 1,75 %.

Vzhledem k tomu, jak rychle Roblox roste, může být zdvojnásobení volného peněžního toku dokonce konzervativním názorem. Společnost ve čtvrtletí vykázala 102% meziroční nárůst tržeb. Rovněž počet denních aktivních uživatelů dosáhl 47,3 milionu, což je více než dvojnásobek oproti 18,4 milionu uživatelů ve stejném čtvrtletí před dvěma lety. Tato hráčská základna však může snadno vzrůst na 100 milionů a více.

Proč by Roblox mohl dále násobit počet svých denních aktivních uživatelů

Posláním společnosti je "vybudovat platformu pro společný lidský zážitek, která umožní miliardám uživatelů setkávat se, aby si hráli, učili se, komunikovali, objevovali a rozšiřovali svá přátelství".

https://www.youtube.com/watch?v=YU2pLJiptzA

Roblox má několik možností, jak oslovit masy, včetně pořádání většího počtu virtuálních koncertů a dalších neherních akcí, které zvyšují zapojení a počet hodin strávených na platformě. Například hudební umělec Lil Nas X uspořádal během pandemie živou akci, která údajně přilákala 33 milionů zhlédnutí. Věřím však, že existuje spousta příležitostí k růstu právě v oblasti her.

Špičkoví výrobci her jako Activision Blizzard $ATVI+0.1%a Electronic Arts $EA+0.8%mají ve svých hrách přes 300 milionů hráčů. Jednou z výhod, která umožní Robloxu dohnat tyto špičkové herní společnosti, je síťový efekt. Jakmile se k Robloxu připojí více uživatelů, bude se chtít připojit i více jejich přátel, aby mohli hrát všichni společně.

Roblox se již nyní řadí mezi nejlepší zábavní platformy pro diváky mladší 18 let. To znamená, že Roblox nemusí utrácet obrovské částky za marketing, aby rozvíjel své podnikání. Zůstává tak více prostředků na investice do technologií a odměňování milionů vývojářů, kteří pro platformu vytvářejí hry.

Roblox má skvělý obchodní model. Příjmy generuje z toho, že uživatelé kupují virtuální měnu (Robux), za kterou odemykají prémiový obsah. Zhruba polovinu příjmů pak společnost vynakládá na výplaty vývojářům a na výzkum a vývoj. To motivuje uživatele Robloxu k tvorbě obsahu, díky čemuž příjmy a volné peněžní toky rostou.

Investoři nemusí věřit na humbuk kolem metaversa, aby ospravedlnili nákup této akcie. Roblox je na těchto úrovních výhodné koupit už jen kvůli jeho možnostem coby špičkové zábavní platformy. Lidé si totiž budou chtít hrát vždy.

Tři akcie z revolučního odvětví, které vám v budoucnu zajistí miliony.

Nejedná se o investiční doporučení. Jde pouze o amatérský názor inspirovaný analýzou Johna Ballarda

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Moc užitečné, můžete psát častěji :-)

Pokusím se :)