S&P 500 ^GSPC 5,222.68 +0.16%
Tesla TSLA $168.47 -2.04%
Nvidia NVDA $898.78 +1.27%
Amazon AMZN $187.48 -1.07%
Alphabet GOOG $170.29 -0.75%
Apple AAPL $183.05 -0.69%
Microsoft MSFT $414.74 +0.59%
Meta META $476.20 +0.16%

Tři akcie z revolučního odvětví, které vám v budoucnu zajistí miliony.

Pokud sledujete finanční zpravodajství, pravděpodobně jste si v poslední době všimli několika nových módních slov. Tuny společností začaly skloňovat slova jako decentralizovaný, blockchain, NFT a web 3.0. Všechny tyto řeči působí, jako bychom se nacházeli na prahu vzniku nového internetu. Pokud je to pravda, pak je ideální čas začít lovit akcie webu 3.0 k nákupu.

 

Než tak učiníme, podívejme se krátce na historii World Wide Webu.

(Celkovým smyslem Webu3 a jeho potenciálem v investování jsme se také hlouběji zaobírali v předchozím článku: Web 3.0 je budoucnost, do které chcete investovat)

Web 1.0 - první fáze World Wide Webu. V této fázi měli uživatelé k dispozici pouze funkci zveřejňování obsahu, který si mohli lidé přečíst. S internetem se v podstatě zacházelo jako s velkým datovým centrem. Tato fáze je také známá jako "web pouze pro čtení".

Web 2.0 - V etapě webu 2.0 se web stal více sociálním. Uživatelé byli schopni a povzbuzováni k tomu, aby se vzájemně zapojovali. Web 2.0 vytvořil spoustu miliardových společností. Například společnosti Google $GOOG-0.8%, Amazon $AMZN-1.1% a Meta Companies $FB+0.5% jsou společnosti z oblasti webu 2.0. Webu 2.0 však do značné míry začala dominovat hrstka technologických gigantů. To potlačuje konkurenci a způsobilo problémy s ochranou soukromí.

Web 3.0 - Tato verze webu je v současné době ve výstavbě. Očekává se, že půjde o decentralizovanou verzi virtuálního světa. Uživatelé budou moci na webu 3.0 spolupracovat, aniž by se museli starat o centrální úložiště specifických dat. Tato verze webu je budována na technologii blockchain.

O co tedy jde?

Je snadné odepsat Web 3.0 jako většinou jen humbuk s malým obsahem. Kromě toho se zdá, že stávající internet má co nabídnout. Jaký má smysl ho celý předělávat?

Lidé jsou z akcií Webu 3.0 nadšeni z mnoha důvodů. Hlavně je to příležitost, jak převzít moc zpět od masivních organizací. Existuje spousta příkladů toho, jak se nadvláda velkých technologických firem stala spornou.

Například na Facebook, Instagram a Twitter uživatelé každý den nahrají miliardy příspěvků. Většina společností provozujících sociální média však zpřísnila typy obsahu, které povolují/nepovolují. To vyvolalo polemiku o tom, jak musí fungovat svoboda projevu na stránkách s miliardami uživatelů.

Podobně se tisíce společností spoléhají na cloudové služby Amazon Web Services. Když AWS nedávno postihl výpadek, způsobilo to, že se s poruchami potýkaly společnosti Disney+ $DIS+0.0%, Netflix $NFLX-0.2%, Robinhood $HOOD-6.2%, Roku $ROKU-3.9% a další. Tento typ vlnového efektu není pro internet zdravý.

A konečně, představa nové společnosti, která by konkurovala Amazonu, Googlu nebo Facebooku, je úsměvná. Celkově by měl být Web 3.0 krokem k navrácení moci lidem.

Pokud máte pocit, že jste zmeškali start Webu 2.0, tohle by mohla být vaše šance, jak to napravit. V této souvislosti se podívejme na několik akcií Webu 3.0, které stojí za to koupit.

3. Nvidia $NVDA+1.3% 

Společnost Nvidia Corporation je na špičce téměř všech významných technologických oborů. Je tedy logické, že je na vrcholu seznamu akcií Webu 3.0 k nákupu. Nabízí řešení pro umělou inteligenci, cloud computing a hluboké strojové učení. Technologie společnosti Nvidia se již používají v celé řadě průmyslových odvětví. Funguje například v telekomunikacích, finančních službách, herním průmyslu, zdravotnictví a dalších odvětvích. Je velmi pravděpodobné, že technologie společnosti Nvidia bude pohánět budoucnost webu 3.0.

Ve finančním roce 2021 vykázala společnost Nvidia roční tržby ve výši 16,68 miliardy dolarů, což představuje 52,73% nárůst oproti 10,92 miliardy USD v roce 2020. Vykázala také čistý zisk ve výši 4,33 miliardy dolarů. To byl 54,94% nárůst oproti 2,8 miliardy dolarů v roce 2020.

Akcie společnosti Nvidia v roce 2021 zatím vzrostly o 130 %. Za posledních pět let také vzrostly o 1,100 %.

2. Coinbase $COIN-4.5% 

Akcie webu 3.0 budou představovat konvergenci internetu, blockchainu, kryptoměn a NFT. Z nich si Coinbase odškrtává dvě: kryptoměny a NFT. To z ní dělá jednu z nejlepších akcií Webu 3.0, které se vyplatí koupit.

Coinbase je jedinou veřejně obchodovanou kryptoměnovou společností. V současné době společnost funguje jako burza pro nákup, prodej a investice do kryptoměn. Má však v plánu spustit také platformu pro NFT. Vzhledem k její popularitě existuje velká šance, že Coinbase protlačí NFT do hlavního proudu. Zajímavé je také to, že Coinbase je plně vzdálená společnost. Tím není myšleno, že její zaměstnanci pracují na dálku. Myslí se tím, že nemá ani fyzické sídlo. Možná ho v současné době buduje na webu 3.0?

https://www.youtube.com/watch?v=HQaegigv6jU

V roce 2020 Coinbase vykázala roční tržby ve výši 1,27 miliardy dolarů. USD, což bylo o 143,85 % více než v roce 2019, kdy činily 522,8 mil. Vykázala také čistý zisk ve výši 322,32 milionu dolarů. To bylo také o 1 160,7 % více než ztráta 30,9 milionu dolarů v roce 2019.

Společnost Coinbase právě vstoupila na veřejnou burzu na začátku roku 2021. Od té doby se její akcie propadly o 22 %.

1. Block Inc. $SQ-2.6% 

Společnost Block Inc. (dříve známá jako Square) je diverzifikovaná společnost poskytující finanční služby. Nabízí řešení pro prodejní místa, peer-to-peer platby a kryptoměny. Důvodem, proč je společnost Block Inc. jednou z nejlepších akcií v oblasti webu 3.0, je především její vedoucí postavení. Jack Dorsey je jedním z nejinovativnějších zakladatelů na Wall Street. Až donedávna dělil čas mezi Block a Twitter. Nedávno ze společnosti Twitter odešel, aby se mohl věnovat společnosti Block Inc.

Podle serveru Quartz může Dorsey využít masivní příjmy společnosti Block k financování experimentálních projektů. Hlavním z nich je s největší pravděpodobností Web 3.0. Dorsey se nechal slyšet, že "v mém životě není nic důležitějšího, na čem bych měl pracovat, než kryptoměny".

https://www.youtube.com/watch?v=aYO3bKcfpuM

V roce 2020 společnost Block Inc. vydělala 9,5 miliardy dolarů. Kč, což byl oproti roku 2019 nárůst o 101,5 %. Vykázala také čistý zisk ve výši 213,11 milionu dolarů. Kč, což bylo o 43,24 % méně než v roce 2019.

Akcie společnosti Block Inc. se v roce 2021 zatím snížily o 18 %. Za posledních pět let však vzrostly o 1 160 %.

Web 3.0 společně s NFT a metaverse rezonuje investičním světem. Více se o nich dozvíte např. zde: Analytik milionář má ohledně metaverse jasno a doporučuje 7 jasných vítězů.  NFT umění trhá rekordy na všech frontách. Dominuje těchto 5 kolekcí

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

"zpřísnila typy obsahu, které povolují/nepovolují." - vacsina tych sprisneni bola dosledkom statnej/EU regulacie. Predstava ze USA/EU/RU/Cina povolia prevadzku technologie ktora bude "v rukach ludi", porusovat ich nariadenia/zakony a zaroven masovo pouzivana je dost mimo.

Tak v minulosti už se ukázalo, že i ty nejsilnější režimy nevydrží nespokojenost většiny obyvatelstva. Neříkám, že to bude stejný jako státní převraty... spíš bych to viděl na nějakou polarizaci internetu nebo postupný vývoj. Když firmy uvidí, že lidi chtějí fragmentovaný internet pod vlastní správou tak začnou vyvíjet věci/technologie/služby které to dovolí a které jim zase vydělají peníze na aktuálním trendu.

Tak další víkend se očividně nudit nebudu 😎

Kdyby si raději ten víkend proprcal místo čtení kravin

👌🤣