S&P 500 ^GSPC 5,157.75 +0.58%
Nvidia NVDA $912.38 +2.76%
Tesla TSLA $184.44 +1.79%
Meta META $454.28 +0.51%
Apple AAPL $182.62 -0.41%
Microsoft MSFT $408.20 +0.38%
Alphabet GOOG $168.48 -0.30%
Amazon AMZN $186.18 -0.02%

Nevěříte strategii Cathie Wood? Díky této možnosti můžete vydělat na jejím případném neúspěchu

Vzhledem k tomu, že burzovně obchodované fondy Cathie Wood zaměřené na inovace se v posledních tržních turbulencích propadly, chce stále více investorů vsadit na ještě chmurnější budoucnost jejích strategií.  V listopadu loňského roku se dokonce objevila možnost, díky kterému si můžete nepřímo vsadit na další špatné výsledky fondů ARK pod správou populární růstové investorky.

 

Fond Tuttle Capital Short Innovation ETF, který byl spuštěn koncem loňského roku, aby vsadil proti fondu ARK Innovation ETF $ARKK+2.1% s 12 miliardami dolarů, zaznamenal v úterý největší jednodenní čistý zisk, když podle údajů společnosti FactSet získal 92 milionů dolarů. Tím se celková velikost fondu zvýšila na 334 milionů dolarů.

Fond SARK sázející proti Cathie Wood od svého vzniku roste

Rekordní příliv hotovosti do takzvaného anti-ARK fondu přišel poté, co se klasický ARK Innovation během pondělního ranního obchodování propadl o téměř 9 %, než se odrazil zpět a uzavřel den se ziskem 2,8 %. V úterý fond klesl o 3,7 % a ve středu o dalších 2,5 %.

Fond ARK ztrácí půdu pod nohama již několik měsíců. Očekávání více jestřábího postoje Federálního rezervního systému a zvyšování úrokových sazeb zatížily akcie s vysokým růstem, které dominují jeho portfoliu. Mezi významné držitele patří Tesla $TSLA+1.8% , Zoom Video Communications $ZM+0.1%  a Teladoc Health $TDOC-0.4%.

Přesně korespondující s růstem SARKu je dlouhodobě klesající fond ARK

Od začátku roku do dnešního dne klesla každá ze 40 akcií společnosti ARK Innovation o více než 10 %. Samotný fond se od začátku roku propadl o 27 % a za posledních 12 měsíců ztratil polovinu své hodnoty. To znamená, že fond Tuttle Capital Short Innovation ETF, jehož cílem je dosáhnout inverzní výkonnosti Woodova fondu pomocí swapových kontraktů, výrazně vydělal.

Je důležité poznamenat, že fond Tuttle Capital se snaží dosáhnout opačného výnosu než ARK Innovation za každý jednotlivý den. To znamená, že výkonnost obou fondů za delší období nemusí být přesně zrcadlová. Od listopadového debutu fondu anti-ARK vzrostl do středy o 61 %, zatímco ARK Innovation se propadl o 43 %.

Od svého vzniku fond Tuttle Capital přilákal od investorů nová čistá aktiva v hodnotě 294 milionů dolarů, zatímco ARK Innovation ztratil 347 milionů dolarů. Odliv prostředků z fondu ARK je vzhledem k jeho stále ještě obrovské velikosti 12 miliard dolarů relativně méně významný.

https://www.youtube.com/watch?v=UYrK803bewk

ETF anti-ARK je jen nejnovější snahou Wall Street přilákat investory, kteří jsou medvědí vůči výběrům akcií Cathie Wood a vysokým cílovým cenám. Fondy ARK si v roce 2020 získaly jméno díky velkolepé výkonnosti: ARK Innovation si v onom roce připsal více než 150 %, protože investoři přijali zářnou budoucnost převratných technologií.

Obrovská rally na inovačních akciích však způsobila, že mnohé z těchto akcií jsou extrémně drahé a mnohé z těchto společností ještě ani nevytvářejí zisky. Fondy ARK se po většinu roku 2021 propadaly, protože investoři dávali přednost levnějším cyklickým akciím, které by mohly těžit z postpandemického oživení.

Přesto stojí za to upozornit na riziko medvědí sázky: Pokud by se ARK Innovation odtud odrazila a dosáhla výnosu více než 100 % - jako tomu bylo v roce 2020 - mohl by se fond anti-ARK zmenšit téměř na nulu.

Cathie Wood po neúspěšném roce sází na tyto dvě akcie

Nejedná se o investiční doporučení. Jde o amatérský pohled podpořený analýzou Evie Liu. 

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Partner

Zajímavá možnost, stojí za zvážení 😂

To by mohlo fungovat 😎