S&P 500 ^GSPC 5,308.13 +0.09%
Nvidia NVDA $947.80 +2.49%
Tesla TSLA $174.95 -1.41%
Microsoft MSFT $425.34 +1.22%
Alphabet GOOG $178.46 +0.66%
Meta META $468.84 -0.65%
Amazon AMZN $183.54 -0.63%
Apple AAPL $191.04 +0.62%

Neváhej a kupuj: Tohle je jasný zabiják Etherea

Komu by se nelíbilo pětileté zhodnocení ETH v podobě 24000%, že? Pár lidem dokonce nejspíš totálně změnilo život. Přejme jim to. Jenže jsme se značně posunuli dál v čase a investoři mají možnost vybírat z nepřeberného množství krypto assetů. Proč tedy stále lpět na zaběhnutých kolejích dvojice BTC-ETH? Proč nezabřednout do vod mnohem slibnějších kryptoměn?

 

Kryptoměny jsou stále rodící se a vyvíjející se technologií. A v současnosti existuje více než 17 000 různých tokenů, z nichž si investoři mohou vybírat, což poskytuje spoustu příležitostí k nalezení dalšího velkého vítěze.

Pokud jste prošvihli Ethereum, měli byste vážně uvažovat o Cardanu $ADAUSD+6.9%. Má potenciál pro nadstandardní výnosy v příštích letech. A to chcete. :)

Přehled o Cardanu

Cardano uvedl na trh v roce 2017 spoluzakladatel Etherea $ETHUSD+19.7%  Charles Hoskinson, což mu dodává obrovskou důvěryhodnost. Blockchain je pojmenován po italském Gerolamu Cardanovi a jeho nativní token ADA je pojmenován po Adě Lovelace, která je známá jako první "počítačová" vědkyně na světě (No uznejte - tohle jste věděli? :D) ADA lze použít k placení transakčních poplatků v síti nebo k sázkám. Prostě bomba.

Stejně jako Ethereum je Cardano blockchain, který umožňuje používat chytré smlouvy neboli samočinné počítačové programy, které se spustí, pokud jsou splněny určité podmínky. Eliminují potřebu prostředníků, což vede k eliminaci možnosti narušení. Prostě safe af :D

Chytré smlouvy umožňují, aby nad blockchainem Cardano běžely decentralizované aplikace (dApps). Tato funkce se liší od Bitcoinu $BTCUSD+7.5% , který byl vytvořen pouze jako globální systém elektronických peněz.

Aktuálně činí tržní hodnota Cardana 35 miliard dolarů, což z něj dělá šestou nejhodnotnější kryptoměnu na světě. Nice.

V čem je Cardano jedinečné? 

Cardano provozuje něco, čemu se říká Ouroboros a co o sobě tvrdí, že je "prvním prokazatelně bezpečným protokolem proof-of-stake". Tento ověřovací proces, který vyžaduje, aby držitelé ADA vsadili své mince za účelem schválení transakcí, je mnohem energeticky úspornější než proof-of-work. Cardano také v současnosti dokáže zpracovat přibližně 250 transakcí za sekundu (TPS), což je mnohem více než 30 TPS, které zvládne Ethereum. Čim víc, tím líp - to je jasný ne? :D

https://www.youtube.com/watch?v=UMUztLQNqSI

Pokud jde o technologii, na níž jsou kryptoměny založeny, existuje naléhavý problém známý jako "blockchainové trilema". V mladé historii tohoto odvětví bylo pro jednotlivé blockchainy nesmírně obtížné dosáhnout decentralizace, bezpečnosti a škálovatelnosti zároveň. Bitcoin a Ethereum se s problémem škálovatelnosti potýkají již nyní, ačkoli na řešení se pracuje.

Cardano ve snaze zajistit překonání "blockchainového trilematu" nasazuje kontrolovaný plán vývoje. Tato strategie nepochybně trvá déle, ale pomáhá minimalizovat chyby. Síť je v současné době v procesu implementace posledních dvou fází (z celkových pěti).

Čtvrtá fáze, fáze Basho, je určena pro škálovatelnost, přičemž se plánuje přidání několika postranních řetězců, aby se rozšířila kapacita Cardana. Pokud se přidání podaří, bude Cardano teoreticky schopno zpracovat 1 milion TPS, což výrazně zvýší jeho potenciál pro využití v dApps, včetně těch pro decentralizované finanční protokoly.

Pátá a poslední fáze, fáze Voltaire, je určena pro správu, což je proces potřebný k tomu, aby byl blockchain plně soběstačný. V rámci ní bude zaveden systém hlasování, který účastníkům umožní podílet se na budoucím vývoji Cardana.

Případy využití systému Cardano 

Konečná životaschopnost kryptoměn závisí na tom, zda existují reálné případy použití. Cardano je v tomto ohledu zatím slibné. Již nyní se využívá v různých odvětvích. Jako příklad lze uvést ověřování oprávnění v akademické sféře, sledování dodavatelského řetězce v zemědělství a přijímání klientů ve finančních službách.

Ve světě dApps se Cardano rýsuje jako špičkový blockchain, pokud dokáže realizovat svou strategii růstu Cardano se snaží vylepšit slabiny Etherea. A vše se vrací k zaměření jeho vývojářů na řešení rychlosti a škálovatelnosti, které jsou nezbytné pro růst užitečnosti sítě - a co je pro investory nejdůležitější, její hodnoty.

Klidně se může stát, že ETH bude nahrazeno... ale nic neslibuju :D

Tato kryptoměna je ještě lepší než Solana. Dáte jí šanci ukázat svou sílu?

Toto není investiční doporučení! Jde čistě o můj názor na základě analýzy Neila Patela

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Jj Cardano jsem koupil za korunu padesát, když mi přes noc vyskočil ether. A vůbec nelituji. Je to alespoň použitelné.

Něco málo v Cardano mám 😇

Tak s tímhle se asi neztotožňuju 🤷

To je samozřejmě v pořádku :D

Asi bych byl opatrnější. Cardano je sice super, ale ověřená klasika zatím nikdy nezklamala

Pochopitelně...ale jak se říká - kdo nic nezkusí...

Jakože Ether? No zklamal hlavně Forkem po tom slavným hacku. Nejen.