S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Tato kryptoměna je ještě lepší než Solana. Dáte jí šanci ukázat svou sílu?

Solana - kdo by o ní neslyšel. Dalo by se říct, že rok 2021 jí patřil. Obrovské množství lidí se do ní rozhodlo zainvestovat. Jenže teď, když má za sebou růst o 11 000% už pravděpodobně nemůže nabídnout znovu takové zhodnocení. Nastal tedy čas pokusit se svézt na nové vlně. Jedna taková (možná ještě slibnější než Solana) se ukrývá v tomto článku.

 

Investoři stále hledají novou Solanu. Tím mám na mysli kryptoměnu, která bude získávat na hodnotě, množství vývojářů a obecném využití. A kryptoměnou, která by mohla jít ve stopách Solany, je Algorand $ALGOUSD-4.0% . Tento hráč se v loňském roce vyšplhal o 416 %. A počet vývojářů na této platformě se zvýšil na zhruba 200 z necelých 50 o rok dříve, vyplývá z údajů Electric Capital. Algorand tedy zjevně začíná nabírat rychlost. Proč si myslím (a se mnou mnoho analytiků), že se může stát stejně populární jako Solana? Pojďme to zjistit.

Nové metody

Algorand a Solana mají jeden konkrétní společný bod. Obě nabízejí nový způsob validace transakcí. Solana používá důkaz historie. Ta označuje bloky dat časovými značkami. Tím zefektivňuje proces validace. Mnoho blockchainů používá proof of stake. Ten nabízí validační sílu těm, kteří ji mají větší podíl. Algorand však používá čistý proof of stake. To znamená, že validační pravomoc je náhodně přidělena kterémukoli účastníkovi.

Systém Algorand také zefektivňuje proces validace. A co je důležité, podporuje bezpečnost a decentralizaci. Čistý proof of stake znamená, že odpovědnost za validaci nebude vždy připadat stejné skupině vysoce postavených podílníků.

https://www.youtube.com/watch?v=JHIO4pms3qQ

Dvouvrstvá struktura je pro Algorand dalším plusem - to proto, že snižuje přetížení a zvyšuje rychlost transakcí. První vrstva je místem pro jednoduché chytré smlouvy a vytváření tokenů. Druhá vrstva je určena pro složité chytré smlouvy a vývoj decentralizovaných aplikací (dApps).

V tuto chvíli Algorand zpracovává přibližně 1 200 transakcí za sekundu. Dalším cílem je dosáhnout přibližně 3 000 za sekundu. Algorand pracuje na tom, aby se tento počet nakonec zvýšil na 45 000 transakcí za sekundu. Transakce jsou přitom dokončovány okamžitě.

 

Bezpečné prostředí pro NFT

Další výhodou systému Algorand je skutečnost, že je "unforkable". A to je velká výhoda pro ty, kteří vytvářejí nebo sbírají non-fungible tokeny (NFT). Fork totiž může vést ke zdvojení NFT nebo ke ztrátě jejich hodnoty. Neforkovatelný blockchain může pro tato aktiva nabídnout bezpečnější prostředí.

A konečně, na Algorandu se objevuje mnoho zajímavých projektů. Je tedy jasné, že pro tento blockchain existuje spousta reálných využití. Například Republika Marshallovy ostrovy si vybrala Algorand jako hostitelskou platformu pro svou digitální národní měnu. Algorand také pohání platformu společnosti LiquidVineyards pro správu digitálních práv v odvětví vína a vinic. To jsou solidní fundamenty.

Znamená to všechno nyní, že Algorand bude následovat Solanu a dosáhne 11 000% zisku? Ne nutně. Na trhu kryptoměn panuje velká volatilita. A riziko je vysoké. Pokud se však podíváme na Algorand a na to, co nabízí, jedinečně, máme důvod být ohledně budoucnosti této kryptoměny optimističtí. A to znamená, že by mohla v letošním roce následovat Solanu, pokud jde o popularitu a dynamiku.

Více ze světa kryptoměn: Dogecoin umírá a Elon Musk mu už nepomůže

Toto není investiční doporučení. Jde o můj pohled inspirovaný analýzou Adrii Cimino.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

ALGO určitě stojí za pozornost, nicméně tam kde chtějí být v následujícím roce/dvou, je už HBAR dávno, stejně tak co se týče bezpečnosti je HBAR mnohem bezpečnější a tedy stabilnější než SOL, z tohoto důvodu již tuto síť používá LG, Boeing, ServiceNow, IBM, TATA, Standard Bank apod., mimo to je aktuálně v Jižní Koreji testován Shinhan Bank jako platforma pro lokální CBDC.

No vida! Díky za doplnění, to zní moc zajímavě :)

Na čem stavíš informaci, že HBAR je spolehlivější něž ALGO  viz bezpečnost a stabilita. Ptám se čistě informativně, protože co COINT to zázrak a zatím to uvádí každý.  Případně je nějaká Česká komunita která se zabývá cryptem a má střízlivý pohled. Poslední otázka, je v ČR burza kde se dá udělat spolehlivý nákup ?

Za případné odpovědi předem děkuji.