S&P 500 ^GSPC
5,254.35
+0.11%
Tesla TSLA
$175.79
-2.25%
Meta META
$485.58
-1.68%
Apple AAPL
$171.48
-1.06%
Amazon AMZN
$180.38
+0.31%
Alphabet GOOG
$152.26
+0.21%
Microsoft MSFT
$420.72
-0.17%
Nvidia NVDA
$903.56
+0.12%

Brutální dividenda: Tyto akcie se postarají o váš nadprůměrný pasivní příjem

Najít atraktivní zdroje pasivního příjmu je v dnešní době stále náročnější. Dividendový výnos indexu S&P 500 se v současné době pohybuje poblíž dvacetiletého minima - kolem 1,3 %. Dokonce i tradičně výnosnější sektory, jako jsou REITy, nabízejí relativně nízké výnosy. Naštěstí však stále zbývají společnosti, které exkluzivní dividendu dokážou poskytnout. A my si je představíme.

Peníze vám vydělávají peníze. To je přeci ideální situace

Pro investory toužící po výnosu existuje několik zajímavých příležitostí. Čtyři z nich, které nyní vynikají jako skvělé nákupy, jsou EPR Properties $EPR+0.6% , Enbridge $ENB+0.5% , Medical Properties Trust $MPW-0.4%  a Kinder Morgan $KMI+1.0%.

Velká měsíční dividenda - $EPR+0.6% 

EPR Properties je specializovaný REIT zaměřený na zážitkové nemovitosti, jako jsou kina a atrakce. Tyto nemovitosti se sice během pandemie dostaly pod tlak - což přinutilo EPR dočasně pozastavit výplatu dividend -, ale díky tomu, že si lidé opět začínají užívat zážitky mimo domov, se opět zotavily. V důsledku toho se v posledních několika čtvrtletích stále zlepšoval výběr nájemného, což umožnilo společnosti EPR obnovit měsíční dividendu, která v současné době vynáší 6,6 % ročně.

 

Dobře promazaný stroj na dividendu - $ENB+0.5% 

Kanadský gigant v oblasti energetické infrastruktury Enbridge v současnosti nabízí dividendový výnos 6,3 %. Tato výplata stojí na pevných základech. Enbridge generuje velmi stabilní peněžní toky, které jsou podloženy dlouhodobými smlouvami. Z tohoto stabilního peněžního toku přitom vyplácí přiměřenou část (60 až 70 %) prostřednictvím dividendy. Kromě toho má společnost silnou rozvahu na investičním stupni, která je podpořena nízkým dluhem.

 

Společnost Enbridge má po vyplacení dividendy hotovostní tok a rozvahovou kapacitu investovat miliardy dolarů ročně do rozšiřování svého portfolia. Má také zajištěný investiční program v hodnotě několika miliard dolarů, který zahrnuje nové ropovody a plynovody a projekty v oblasti obnovitelných zdrojů energie. Díky těmto investicím je společnost na cestě k růstu peněžního toku na akcii tempem 5-7 % ročně nejméně do roku 2024. To by mělo společnosti Enbridge umožnit další růst dividendy, což se jí daří již 27 let.

Zdravá dividenda - $MPW-0.4% 

Společnost Medical Properties Trust má v současné době výnos 5,1 %. Tento zdravotnický REIT podporuje tuto výplatu generováním stabilních příjmů z pronájmu, které jsou zajištěny jeho rostoucím portfoliem nemocnic. Má také konzervativní dividendový výplatní poměr ve výši přibližně 60 % svých provozních prostředků (FFO). Díky tomu si může ponechat hotovost na další rozšiřování svého portfolia.

 

V loňském roce REIT investoval 3,9 miliardy USD do růstu svého nemocničního portfolia, což vedlo k dvoucifernému růstu FFO. Tento rostoucí tok peněžních toků umožnil REIT zvýšit dividendu již devátý rok v řadě. Díky velkému množství zdrojů financování by společnost Medical Properties Trust měla být schopna pokračovat v akvizicích nemocnic a zvyšovat svou dividendu i v následujících letech.

Dobře krytá dividenda

Plynovodní gigant Kinder Morgan $KMI+1.0%  vyplácí dividendu s výnosem 6,2 %. Společnost očekává, že vygeneruje dostatek hotovosti na pokrytí své dividendy - kterou hodlá letos zvýšit o 3 % - a celého svého expanzního programu v hodnotě 1,3 miliardy dolarů, přičemž odhaduje, že jí zbývá 870 milionů dolarů. To jí poskytne hotovost na zpětný odkup akcií nebo posílení již tak silné rozvahy.

 

Kinder Morgan také využívá své finanční flexibility k pomalému přechodu na paliva budoucnosti. Nedávno společnost oznámila, že plánuje pokročit v projektu výstavby centra pro obnovitelnou naftu v jižní Kalifornii. Staví také jeden v severní části státu a rozvíjí několik zařízení na výrobu obnovitelného zemního plynu v Indianě. Tyto investice a investice, které budou následovat, pomohou v příštích letech podpořit růst dividend.

Všechny tyto tituly nabízejí velmi vysoké dividendové výnosy, které jsou udržitelné a mají předpoklady k dalšímu růstu. To z nich dělá skvělé akcie, které mohou investoři hledající pasivní příjmy v těchto dnech nakupovat.

Tento výrobce čipů je mnohem lepší než AMD nebo Nvidia. Už jste o něm slyšeli?

Nejedná se o investiční doporučení. Jde čistě o můj názor na základě analýzy Matthewa DiLalla

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Hezké tipy, díky!

😇