S&P 500 ^GSPC 5,321.41 +0.25%
Tesla TSLA $186.60 +6.66%
Meta META $464.63 -0.90%
Microsoft MSFT $429.04 +0.87%
Apple AAPL $192.35 +0.69%
Nvidia NVDA $953.86 +0.64%
Alphabet GOOG $179.54 +0.61%
Amazon AMZN $183.15 -0.21%

Vydělávejme pomalu, ale hodně: Tyto akcie mohou extrémně zvýšit váš pasivní příjem

Dividendové akcie často přinášejí vyšší výnosy s menší volatilitou než společnosti, které dividendy nevyplácejí. Je to proto, že příjem z dividend zajišťuje stabilní výnos v dobrých i špatných časech. Já sám jsem jejich velkým příznivcem i teď. Hodně lidí se mnou souhlasit nebude, ale tak to prostě mám. Hezky pomalu a postupně budovat pasivní příjem. V tomto článku si představíme dvě hezké a méně známé dividendové akcie.

Dividendové akcie přinášejí výdělky pomaleji, než agresivní růstové tituly. Na druhou stranu s výrazně menším rizikem a minimem starostí.

V mých předchozích textech jste si jistě mohli všimnout, že jsem velkým fanouškem dividendových titulů. Samozřejmě nevlastním všechny z nich, ale baví mě hledat další zajímavé tituly. Dva takové si ukážeme právě v tomto článku. 

UPDATE - Vzhledem k tomu, jaký úspěch tento článek zaznamenal, rozhodl jsem se co nejdříve zveřejnit i další dvojici. Tu naleznete zde - ve druhé části: Vydělávejme pomalu, ale hodně - část druhá: Tyhle dividendové akcie masivně zvýší váš pasivní příjem

Dividendový příjem se může v průběhu času sčítat. Například akcie s dividendovým výnosem alespoň 7,25 % vynese za deset let tolik výnosů, že se investorovi zdvojnásobí peníze. I když jsou takto vysoké dividendové výnosy často rizikovější, několik společností, které v současné době nabízejí velmi vysoké dividendové výnosy, by je mělo být schopno udržet i v nadcházejícím desetiletí. Dvě takové společnosti jsou Arbor Realty Trust $ABR-0.5% a Enterprise Products Partners $EPD+0.1% 

Velká dividenda krytá hypotékami

Arbor Realty Trust je realitní investiční trust (REIT) zaměřený na hypotéky kryté především nemovitostmi pro více rodin. Protože se jedná o REIT, musí Arbor každoročně rozdělit 90 % svého zdanitelného čistého příjmu investorům. Proto má vysoký dividendový výnos, který v současné době dosahuje 8,4 %. Pokud si tento výnos udrží, může tento hypoteční REIT zdvojnásobit investorovi peníze přibližně za osm a půl roku za předpokladu, že se nezmění cena jeho akcií ani výše dividendy.

 

Společnost Arbor si v průběhu let vedla mnohem lépe než při udržování dividendy. Svou výplatu zvýšila v šesti po sobě jdoucích čtvrtletích a za tuto dobu ji navýšila o 20 %. To se přidalo k dlouhé historii zvyšování dividend, které pomohlo hypotečnímu REIT dosáhnout za posledních deset let více než 700% celkového výnosu.

REIT by měl být schopen pokračovat ve vyplácení vysoké dividendy i v následujících letech. Vlastní rostoucí portfolio úvěrů na komerční nemovitosti zajištěné nemovitostmi pro více rodin, nájemními domy pro jednu rodinu a dalšími typy nemovitostí. Tyto nemovitosti bývají poměrně stabilní, což snižuje riziko ztráty. Mezitím má rostoucí počet zdrojů financování, což jí dává flexibilitu k dalšímu rozšiřování hypotečního portfolia. Vzhledem k rostoucí poptávce po bydlení by společnost Arbor měla být schopna i nadále nacházet atraktivní cesty k financování.

Neochvějná dividenda

Enterprise Products Partners je hlavní komanditní společnost (MLP) zaměřená na energetickou infrastrukturu. Stejně jako REIT musí MLP rozdělovat 90 % svých příjmů, aby si zachovaly daňové výhody. Tento požadavek je důvodem, proč společnost Enterprise nabízí vysoký dividendový výnos, který v současné době přesahuje 7,5 %. Při tomto výnosu by společnost Enterprise zdvojnásobila peníze investora přibližně za devět a půl roku. Opět za předpokladu, že nedojde ke zvýšení výplaty ani ke zhodnocení ceny.

 

Společnost MLP má však dlouhou historii zvyšování své distribuce. Společnost Enterprise Products Partners zvýšila za poslední rok výplatu o 3,3 %. Tím se její růstová série prodloužila na 23 let v řadě.

Společnost Enterprise Products Partners by měla mít dostatek paliva pro další růst své dividendy v budoucnu. Společnost MLP nedávno utratila 3,25 miliardy dolarů za akvizici společnosti Navitas Midstream Partners, která rozšíří její působnost v rychle rostoucí Permské pánvi. Kromě toho má v současné době ve výstavbě velké expanzní projekty v hodnotě 2,2 miliardy dolarů, z nichž většina by měla být uvedena do provozu v roce 2023 a později. Jedná se především o infrastrukturu pro přepravu čistších paliv, jako je zemní plyn, nebo výrobu petrochemických produktů. Na financování těchto investic má silnou rozvahu, což jí zajišťuje solidní základ pro dividendu.

Další názor si můžete poslechnout např. zde:

https://www.youtube.com/watch?v=V2471AqDIwM

I když se v současné době zaměřuje na infrastrukturu spojenou s fosilními palivy, pracuje na investičních příležitostech s nižšími emisemi uhlíku. Společnost se zabývá oblastmi, jako je vodík, sekvestrace uhlíku, plasty a obnovitelná paliva. Tyto příležitosti by mohly poskytnout pohon pro další růst dividendy v nadcházejících letech.

Další dvě akcie s brutálním dividendovým výnosem? 

Brutální dividenda: Tyto akcie se postarají o váš nadprůměrný pasivní příjem

Nejedná se o investiční doporučení. Jde pouze o názor nadšeného pasivního investora na základě bližší analýzy Matthewa DiLalla

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Epd to co vyplácí není klasicka dividenda, tak aby pak někdo nebyl zklamaný až mu prijde dvakrát zdaněna i když máte u brokera podepsaný w8ben

jj přesně, příklad: za 1. čtvrtletí jsem dostal za 300 akcií 139,5 usd, po zdanění mi připsali 84,26 usd. Taky jsem se divil že to nebylo jen klasických 15%.

Díky pánové za připomínku! Ano, tohle je hodně podstatné 😇

A hlavně bacha, aby jste neměli ročně více jak 1000 USD v dividendách z MLP a LP společností dohromady, jinak jste povinný podávat danové přiznání v USA.

Co doporučujete spíš? $ABR-0.5% nebo $NLY+0.2% mám ve watchlistu obě a jsou si dost podobné.

Nerad bych řekl něco konkrétního, je to na analýze každého investora 😊 jen že $NLY+0.2% je teď v docela hezkém sešupu dolů, takže by to mohla býthezká sleva na nákup

Díky díky za názor.

ABR zatim vypada velmi solidne, nejenom ze se slusne navysuje dividenda, ale i jejich prijmy rostou diky pace vysoko nad inflaci. Za cca 2 roky co je mam jsem zacinal na yieldu 7,5% a diky pravidelnemu navyseni jsem aktualne na 9,25%. Kdo vychytal nakup u toho flash crashe 2020 mohl mit max yield az cca 30%pa:)

Díky za doplnění ✌😇