S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Analytici doporučují nakupovat tyto 3 akcie, které vás zabezpečí v době Rusko - Ukrajinské krize

Invaze Ruska na Ukrajinu trvá pomalu 3 týdny a situace je zdá se být nejistá. Eskalující konflikt stále doléhá na ceny komodit a akcií, které zažívají nejistotu v této době. Existují však některá světlá místa pro investory, kteří hledají zajištění proti geopolitickému chaosu.

Kybernetická bezpečnost, obrana a některé energetické akcie budou v nadcházejících měsících pravděpodobně ziskové, protože válečná situace a její ekonomické důsledky budou klást na tyto služby důraz.

S ohledem na přetrvávající konflikt na Ukrajině, která až překvapivě odolává Ruskému náporu, sestrojili analytici své investiční volby, kde se dá investovat a hodnotí je jako Strong Buy. Dnes si probereme nejvíce volené akcie právě těmito analytiky.

1. Volba analytiků č. 1 - CrowdStrike Holdings $CRWD+2.0% 

Kybernetická bezpečnost $CRWD+2.0%

Začněme v kybernetické bezpečnosti, oblasti, která získává spoustu popularity, protože hackování nabírá na obrátkách. Koneckonců své o tom už ví i společnost $NVDA-2.0%, která se s kyber útoky seznámila v nedávné době.

CrowdStrike $CRWD+2.0% byl jedním z prvních účastníků výklenku kybernetické bezpečnosti a stal se lídrem v oboru. Produktová řada Falcon Endpoint Protection společnosti je průmyslovým standardem a nabízí zákazníkům širokou škálu možností v řešeních pro online a síťové zabezpečení s 22 cloudovými moduly.

Služby společnosti CrowdStrike $CRWD+2.0% a její příjmy a zisky v uplynulém roce získávaly na síle, přičemž nárůst začal dlouho předtím, než se Rusko pustilo do vystupňování napětí s Ukrajinou. Pandemií vyvolaný tlak na práci na dálku s následnou zvýšenou potřebou zabezpečení sítě podpořil tyto zisky; situace na Ukrajině jen zvýší pozornost věnovanou potřebě proaktivních digitálních bezpečnostních opatření.

Pohled na nedávnou zprávu o ziscích společnosti za fiskální období 4Q22, tento příběh objasní. Horní linie přišla na 431 milionů dolarů, což je meziroční nárůst o 63% a výrazně nad předpokládaným očekáváním 412 milionů dolarů. Sečteno a podtrženo, non-GAAP EPS byl vykázán na 30 centech, což je více než dvojnásobek 13 centů hlášených v předchozím čtvrtletí. EPS vzrostl již třetí čtvrtletí v řadě; tržby zaznamenaly v posledních dvou letech postupné zisky.

Trvale silné tržby a zisky se odrážejí v hotovostní pozici společnosti. CrowdStrike $CRWD+2.0% vykázal volný peněžní tok (FCF) ve výši 442 milionů dolarů za své Q4, což je firemní rekord, a měl k dispozici 2 miliardy dolarů v likvidních aktivech, aby uzavřel svůj fiskální rok.

2. Volba analytiků č. 2 - Technologie Raytheon $RTX+0.1% 

Obranný sektor - $RTX+0.1%

U druhé akcie přejdeme k obrannému průmyslu. Raytheon $RTX+0.1% má dlouhou historii v oblasti leteckých a zpravodajských technologií, navrhování a výroby leteckých motorů, řízených střel, avionických systémů a komunikačních a sledovacích satelitů, mimo jiné pokročilých produktů. Společnost je hlavním dodavatelem pro americkou armádu a poskytuje důležité zbraňové systémy.

Obranný průmysl je jednou z hlavních dojných krav moderního světa, to byl prokázaný fakt dlouho před ruským útokem na Ukrajinu. Raytheon $RTX+0.1% vykazuje růst tržeb a zisků v posledních několika letech a zpráva společnosti za 4Q21, zveřejněná v lednu, nebyla výjimkou. Zatímco horní linie ve výši 17,04 miliardy dolarů byla meziročně o pouhá 4% vyšší, zisky byly silnější; upravený zisk na akcii (EPS) na úrovni 1,08 USD překonal prognózu 1,02 USD a vzrostl o 45 % oproti předchozímu čtvrtletí.

Spojenci USA a NATO v Evropě pokračují v dodávkách protitankových a protiletadlových zbraní na Ukrajinu a snaží se doplnit zásoby. V roce 2017 americké ministerstvo zahraničí také schválilo prodej systémů protiraketové obrany vyšší třídy do Polska za 10,5 miliardy dolarů, včetně systému PATRIOT společnosti $RTX+0.1%. Nynější situace by mohla této růstové společnosti přinést další zakázky, které pozvednou hodnotu těchto akcií.

3. Volba analytiků č. 3 - Cheniere Energy $LNG+1.4% 

Cheniere Energy - Energetika

Pro poslední akcii se zaměříme na sektor zemního plynu uhlovodíkového průmyslu. Dopad ukrajinského konfliktu by měl být jasný každému, kdo sleduje zprávy. Rusko je největším dodavatelem paliva v západní Evropě a ruská a německá vláda před válkou na Ukrajině pracovaly na plynovodu Nordstream 2, ruském projektu, který měl dodávat plyn do Evropy a zároveň obcházet Ukrajinu. Od začátku invaze německá vláda zastavila spolupráci na tomto plynovodu a západní sankce obecně brání Rusku dostat ropné a plynové produkty na světové trhy.

Cheniere Energy $LNG+1.4%, houstonská firma zabývající se zkapalněným zemním plynem, má ideální pozici k tomu, aby v tomto prostředí profitovala. Předmětem podnikání společnosti je zkapalňování zemního plynu před dálkovou přepravou.

Cheniere $LNG+1.4% se může pochlubit tím, že je největší společností na zkapalňování zemního plynu v USA a druhou největší na světě.

Na podporu této chlouby se celoroční tržby společnosti zvýšily z 9,36 miliardy dolarů v roce 2020 na 15,86 miliardy dolarů v roce 2021, což je meziroční nárůst o 69%. Jen ve 4Q21 zaznamenal Cheniere $LNG+1.4% meziroční růst z 2,79 miliardy USD na 6,56 miliardy USD a za 12 měsíců získal 135 %. Zisky byly poháněny nárůstem poptávky i cen.

Navzdory nedávným prudkým ztrátám EPS se zásoby LNG za posledních 12 měsíců zvýšily. Od minulého roku zaznamenala společnost Cheniere $LNG+1.4% zisk na svých akcií o robustních 73 %.

Sean Morgan, energetický analytik společnosti Evercore, poznamenává, že konflikt na Ukrajině bude mít za následek, že evropské spotřebitele plynu dožene do USA  a že Cheniere $LNG+1.4% je v dobrém postavení, aby z toho v dlouhodobém horizontu těžil.

Závěr

Výběr analytiků je zcela logický a naprosto přiměřený situaci ve světě. Kybernetické útoky zesilují, státy začínají zbrojit s rostoucí hrozbou a strachem, dodávky plynu z Ruska jsou možná tabu, to jsou tři pilíře, kde může investor stavět a vydělávat. Všechny tři společnosti mají silné postavení na trhu, které zahrnují konkurenční výhody a prostředky, kterými oslovit svou cílovou skupinu. Mnoho investorů tvrdí, že je pozdě na takové investice, já mám však názor opačný a ten zní: Trh se nedá časovat.

Jednotlivé poznatky, které značí sílu společností:

$RTX+0.1% mě zaujala právě tím, že je předním dodavatelem USA armády. To je za mě největší konkurenční výhoda, kterou můžete mít. Nemusíte znát jednotlivé zbraně ani výrobky, ale když někdo má za zákazníka USA? Co víc si přát.

$CRWD+2.0% vykazuje slibné zisky a tržby, bez ohledu na stávající konflikt. Stupňování kyber útoků ve světě sílí a pokračuje dnes a denně. Proto právě tato společnost může vytěžit maximum z této situace.

$LNG+1.4% zkapalněný zemní plyn má mnoho výhod a je to cesta k nové budoucnosti. Když hrozí omezení a nebo naprosté zastavení dodávek plynu a ropy z Ruska, může tato společnost získat nové zákazníky a s tím i navýšit zisky.

 

Upozorňuji, že se nejedná o finanční poradenství. Každá investice musí projít důkladnou analýzou.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

$CRWD+2.0%  a $RTX+0.1%  za mě super volba ne jen teď ale i do budoucna

Přesně, vyhlídky jsou super.

Technologie Raytheon dodává přímo USA? Wow, to je vážně super zákazník, když víme, že se jedná o jednoho z největších zbrojařů ve světě.

Zajímá mě jak se situace s plynem a ropou bude vyvíjet. Jinak kapalný zemní plyn je super volba.