Tuhle akcii označil Morgan Stanley na začátku roku jako svůj Top Pick, teď se konečně ukazuje proč

Jedná z prací velkých bank na WallStreet je říkat lidem co si myslí o určitých akciích a na základě toho jim doporučit, zdali danou akcii koupit, či nikoli. Ku příkladu jedna z předních světových finančních institucí Morgan Stanley $MS+0.3% se na začátku roku vynořila se svou nejlepší akcií pro rok 2022. Tou se staly akcie společnosti PayPalu $PYPL-1.5%.

Jedním z lidí, kteří stáli u zrodu společnosti Paypal byl i Elon Musk 

Akcie Paypal $PYPL-1.5% odebrali za poslední rok neuvěřitelných 53%. Pád byl sice šokující, ale představoval příležitost, která mohla být epická. Odvážlivci, kteří nakoupili tento poslední propad, se již usmívají o 30 % výše.

Sestup akcií je pro investory zavádějící. Navzdory tomu, jak ošklivě graf vypadá, fundamenty společnosti PayPal nikdy nebyly silnější. Poptávka po sektoru finančních technologií (fintech) je žhavá a zůstane taková ještě zhruba deset let. Svět je v procesu digitalizace finančních transakcí rychlejším tempem než kdykoli předtím.

https://youtu.be/czcW4v8QONQ

Akcie PayPal se jen za poslední týden zotavily již o krásných 28 %. To zvyšuje možnost, že noví investoři přišli v krátkodobém horizontu trochu pozdě. Za několik let na tom možná nebude příliš záležet, ale v nejbližších týdnech ano.

Nicméně stále by mohlo dojít ke krátkodobému výprodeji, který by investorům mohl posloužit jako nákupní příležitost. 

Závěrečná poznámka

Příležitost, kterou akcie PayPal představují se jen tak nevidí!

Fundamentálním ukazatelům se v podstatě nedá nic vytknout. Tržby a hrubý zisk se za posledních pět let téměř zdvojnásobily a tradiční ukazatele navíc naznačují i skromnější ocenění, něž na jaké jsme u akcií podobného typu zvyklí. 

Paypal se prodává za 32 P/E, to je znatelně méně oproti jeho pětiletému průměru, který se pohybuje okolo hodnoty 58. Majitelé akcií PYPL na těchto úrovních mají realistická očekávání. Podle mého názoru může v budoucnu PayPal spíše pozitivně překvapit, nežli zklamat, protože budoucí očekávání jsou teď nastavena poměrně nízko.

5 předních portfolio manažérů radí, jak investovat  d době vysoké inflace 

Nejedná se o investiční doporučení a případné investiční rozhodnutí je jen ve vašich rukách. 


Nemůžu si pomoct, ale už delší dobu mám pocit, že tenhle segment dřív nebo později umře. Buď ho nahradí krypto, nebo ho ubijou klasické společnosti jako $V-0.2%

$PYPL-1.5% je zajímavá příležitost, doufám v další pullback

30% za týden je super, ale mnohem více bych se zaměřil na dlouhodobou návratnost

Timeline Tracker Overview