S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Stejně jako ovoce, i akcie označované zkratkou MANGO v poslední době přinášejí investorům sladké výnosy: O co se jedná?

Jsem si téměř jist, že každý, kdo se investovaní věnuje alespoň chvíli musel někdy narazit na pojem FAANG. Ten označuje pětici technologických akcí z indexu Nasdaq Composite. Mezi investory se ale začal šířit nový pojem. Jedná se o slovní spojení nesoucí zkratku MANGO. O co se jedná a proč je dobré mít o tomto slovním spojení povědomí se dozvíte v tomto článku.

FAANG je zkratka pro společnosti Meta (Facebook), Apple, Amazon Netflix a Google

Akcie MANGO jsou novým termínem ve světě akciových trhu. Tento pojem označuje skupinu akcií polovodičových společností. 

Přišel s ním Analytik Bank of America $BAC+0.2% Vivek Arya podle kterého tato skupina čipových akcií skládající se z: Marvell Technology $MRVL-1.6%,Advanced Micro Devices $AMD+1.1%, Broadcom $AVGO-1.2%, Analog Devices $ADI+0.0%, Nvidia $NVDA-2.0%, GlobalFoundries $G-0.3% FS a ON Semiconductor $ON+0.3% - by mohla být lídrem budoucí ekonomiky. Tento analytik se zejména domnívá, že tyto akcie čipů mohou v současné době dosahovat lepších výsledků navzdory různým obavám trhu.

Najít skupinu akcií, která je schopna přečkat současné prostředí, je to, o co mnozí investoři usilují. Na Wall Street totiž nyní doléhá působivé množství nejistoty. Investoři se obávají inflace, zvyšování úrokových sazeb, geopolitického napětí a úzkých míst v dodavatelském řetězci.

Sektor polovodičů je těmto problémům vystaven také. Existují však důvody, proč se analytici k těmto akciím staví stále optimističtěji.

https://twitter.com/Iwannabeontheb2/status/1507437535840153606

Proč by akcie MANGO mohly dosáhnout lepších výsledků?

Navzdory dopadům pandemie a potíží s dodavatelským řetězcem na výrobce čipů se analytik Bank of America domnívá, že existuje důvod, proč být u akcií MANGO býčí. Důvodem je skutečnost, že poptávka po čipech již nějakou dobu roste a základní technologie se zlepšují. Za předpokladu, že tyto příznivé vlivy zůstanou zachovány, by akcie MANGO mohly být klíčovými vítězi.

Kromě toho Arya vidí několik dalších věcí, které se mu na polovodičových akciích líbí. Mnoho jmen ve zkratce MANGO má vazbu na cloud a umělou inteligenci. Další se zabývají elektromobily.

Akcie MANGO měli stejně jako většina technologických akcií náročný vstup do nového roku. Výhled pro tento sektor ale zůstává jasný a proto bychom ho v žádném případě neměli ignorovat. Investice do těchto společností za mě dává smysl. Pro příklad jsem nedávno zpracovával budoucí výhled pro akcie AMD, článek zde.

Je to pro mě vůbec poprvé, co jsem na termín MANGO akcie narazil. Domnívám se ale, že je zde určitá šance, že se pojem začne hojně používat a třeba se stane stejně populárním jako tomu bylo u FAANG. 

Nejedná se o investiční doporučení, nýbrž o můj názor. Případné investiční rozhodnutí je jen ve vašich rukách. Při práci jsem čerpal z článku Chrise Macdonalda.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @spritely22 má karmu 210 a je členem této skupiny od 17/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

Je to sázka na jeden potencionální směr vývoje lidstva v budoucnu. Tak doufám, že se neuhneme jako lidstvo někam jinam... :D

ať už lidstvo půjde jakoukoli cestou, vždy bude pravděpodobně potřebovat čipy :))

No, spíš jsem tak nějak myslel aby jsme se právě nevrátili někam ke klackům a ohni :D

Začne se podle vás pojem MANGO akcie používat častěji ?

$NVDA-2.0% a $AMD+1.1% jsou za mě jasná volba

souhlasím, zde pravděpodobně není o čem