S&P 500 ^GSPC 5,187.67 +0.00%
Tesla TSLA $174.72 -1.74%
Alphabet GOOG $171.16 -1.05%
Meta META $472.60 +0.93%
Amazon AMZN $188.00 -0.40%
Microsoft MSFT $410.54 +0.29%
Apple AAPL $182.74 +0.19%
Nvidia NVDA $904.12 -0.16%

Tenhle výrobce polovodičů má nakročena k solidním čtvrtletním výsledkům, které jeho akcie vystřelí rovnou do nebes!

Spoustu investorů si láme hlavu s tím, jak najít tu správnou akcii, která by byla schopna přečkat současné nejisté tržní prostředí. Na Wall Street totiž nyní doléhá působivé množství pochybností. Investoři se obávají inflace, zvyšování úrokových sazeb, geopolitického napětí a problémů v dodavatelském řetězcích. Odpověď na tuto zapeklitou otázku však může vyřešit právě jedna z polovodičových akcií.  

Společnost Micron zveřejní své čtvrtletní výsledky v úterý 29. března

Investoři, kteří chtějí nakoupit potenciální růstové akcie uprostřed výprodejů v technologickém sektoru, by se měli blíže podívat na akcie společnosti Micron Technology $MU+0.1%, které se v roce 2022 zatím propadly o 16 %, resp. 22 %.

1. Micron Technology

Společnost míří ke svým výsledkům za druhé čtvrtletí fiskálního roku 2022. Wall Street očekává od společnosti Micron ve druhém čtvrtletí fiskálního roku 2022 tržby ve výši 7,52 miliardy USD a zisk 1,97 USD na akcii. 

Stojí za zmínku, že analytici v posledních třech měsících výrazně zvýšili svá očekávání zisku společnosti Micron díky solidnímu výhledu, který představila v prosinci 2021. Dobré je, že společnost se zdá být schopna zvýšená očekávání naplnit díky příznivým podmínkám na trhu s paměťmi.

https://youtu.be/jU7uH1gvdRs

Podle společnosti TrendForce, která se zabývá výzkumem trhu s paměťmi, se očekává, že cena pamětí NAND flash, které Micron vyrábí nadále poroste a setká se silnou poptávkou. Trh s paměťmi NAND flash by měl v letošním roce zaznamenat 7,4% nárůst tržeb díky 30,8% zvýšení poptávky, i když scénář omezené nabídky by mohl vést k silnějšímu růstu.

Zároveň roste poptávka po pamětech DRAM. Společnost TrendForce odhaduje, že poptávka DRAM se v roce 2022 zvýší o 17 %. 

Generální ředitel společnosti Micron Sanjay Mehrotra předpovídá, že nedostatek čipů bude pravděpodobně pokračovat i v roce 2023. V důsledku toho by se trh s pamětí DRAM měl i v roce 2022 těšit silnějším cenám.

Pětiletý graf akcie Micron, Zdroj: Google Finance

Shrnutí 

Vypadá to, že Micron Technology má nakročeno k solidem čtvrtletním výsledkům. Z prosincové prognózy společnosti vyplývá, že její tržby by měly oproti předchozímu roku vzrůst o 20 %, zatímco zisk na akcii by se mohl téměř zdvojnásobit. Zlepšující se vyhlídky trhu s paměťmi by jí mohly pomoci překonat očekávání a dát ceně akcií impulz k růstu.

Akcie společnosti se prodávají za pouhý 12 násobek zisků, což je ve srovnání se zbytek sektoru velmi nízké ocenění. K tomu si připočtete zpětné odkupy akcií a dividendu, kterou se vedení společnosti zavázalo v následující letech zvyšovat. To vše představuje hodnotu pro investory a dělá z akcie kvalitní investiční příležitost. 

Mimo jiné bych rád zmínil, že Micron patří mezi akcie označované termínem MANGO, kterým jsem se v nedávné době věnoval, článek zde (doporučuji přečíst). 

Nejedná se o investiční doporučení, nýbrž o můj názor. Případné investiční rozhodnutí je jen ve vašich rukách. Při přípravě článku mi pomohla práce analytika Harsha Chauhana.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Autor @spritely22 má karmu 212 a je členem této skupiny od 17/11/2021. Pokud sem podle vás tento příspěvek nepatří, kontaktujte moderátory skupiny. V opačném případě se neváhejte pustit do diskuze. Jsem bot a toto je automatická zpráva.

S aktuální situací bych se v tomhle odvětví nebál snad ničeho...

právě, sektor jako celek je ve velmi dobré pozici díky aktuálnímu dění

i tak bych byl ale vybíravý, člověk nemůže čekat, že všechno co je nějak spojeno s čipy půjde nahoru

$MU+0.1% je zrovna velmi kvalitní společnost

Když nakupoval Monish Pabrai, tak na té akcii asi něco bude

Též mě jeho nákup zaujal, Monish Pabrai je poměrné známé jméno

To rozhodně