S&P 500 ^GSPC 5,308.13 +0.09%
Nvidia NVDA $947.80 +2.49%
Tesla TSLA $174.95 -1.41%
Microsoft MSFT $425.34 +1.22%
Alphabet GOOG $178.46 +0.66%
Meta META $468.84 -0.65%
Amazon AMZN $183.54 -0.63%
Apple AAPL $191.04 +0.62%

Skvělé penny stocks k nákupu v roce 2023

Kryštof Jáně
21. 5. 2023
5 min read

Proč se vůbec zabývat penny stocks nebo levnými akciemi?

Musíte být připraveni na to, že ne každá centová akcie, kterou koupíte, bude úspěšná; mnohé jsou levné, protože nejsou dobrými společnostmi nebo je překonali jejich konkurenti.

Ty, které uspějí, však mají potenciál se vyplatit ve velkém. Je možné vidět 5x nebo 10x návratnost vaší investice. Z tohoto důvodu je nejlepším způsobem, jak do nich investovat, rozložit investice na malé částky mezi několik různých společností, abyste zvýšili své šance.

Pokud se rozhodnete obchodovat s penny stocks, je důležité je mít pod kontrolou, abyste byli schopni reagovat na nový vývoj.

1. Cyrn Inc. ($CYRN)

Společnost Cyrn byla založena v roce 1991 a sídlí v Herzliya v Izraeli. Je mezinárodním hráčem v oblasti kybernetické bezpečnosti. Společnost vyvíjí a prodává řešení pro zabezpečení informací, která chrání webové, e-mailové a mobilní transakce.

CYRN

Cyren Ltd.

CYRN
$0.22 $0.00

Cyrn zažil svůj rozkvět na počátku 21. století a od té doby cena jeho akcií dlouhodobě a dramaticky klesá až na současnou hodnotu. Existuje však několik důvodů, proč být o této centové akcii pozitivní.

Nejpozoruhodnější je, že několik velkých hedgeových fondů drží pozici v akciích, což prokazuje určitou míru institucionální důvěry v technologická řešení společnosti. Cyrn vyznačuje jeho rozmanitá sada produktů kybernetické bezpečnosti, které jsou zvláště prodejné v jeho domovské jurisdikci v Izraeli. Pro budoucí růst tahle společnost potřebuje pouze zajistit trvalé období zvýšených výnosů, aby znovu rozpoutala svoje dny na výsluní Wall Street.

2. Nokia ($NOK-2.6%)

Nokia je Finská telekomunikační společnost, která vyrábí počítačový hardware a síťová zařízení.

NOK

Nokia Oyj

NOK
$3.81 -$0.10 -2.56%

Společnost se dobře proslavila jako jeden z předních výrobců mobilních telefonů na počátku 21. století. Nyní se zaměřuje téměř výhradně na infrastrukturu a hardware.

Doba slávy na špici mobilních technologií je pryč a cena akcií Nokia je daleko za svým vrcholem. Posledních několik let bylo obdobím přechodu, protože se místo toho soustředí na výrobu síťového hardwaru a vývoj infrastruktury 5G, což je proces, který nebyl zcela úspěšný.

Společnost má podstatný 15% podíl na trhu globálních telekomunikačních zařízení. Nové vedoucí postavení a 5G představuje příležitost, jak na akciích této společnosti získat nějaké ty peníze.

3. Seanergy Maritime Holdings Corp. ($SHIP+8.9%)

Seanergy Maritime Holdings je dopravní společnost, která vlastní flotilu nákladních lodí. Jsou to velké lodě, které se často používají k přepravě surovin, jako je uhlí, po celém světě.

SHIP
$13.10 $1.07 +8.89%

Lodní akcie bývají obzvláště volatilní, takže pokud se chystáte investovat, musíte zůstat na vrcholu zpravodajského cyklu. Jsou také cyklické, mají tendenci růst, když globální obchod vzkvétá, a klesat, když ekonomiky začnou stagnovat.

Institucionální investoři se odklonili od lodní dopravy, a proto se akcie jako tato obchodují tak levně. Společnost $SHIP+8.9% se obchoduje pod hodnotou svých aktiv – flotily 14 masivních nákladních lodí. V poslední době také dokázala vylepšit svůj základní obchodní model a připravit jej na potenciální odraz.

Lodní doprava stejně jako ostatní dopravní prostředky budou postupně procházet proměnou v důsledku ekologických nařízení a možnému přechodu na lepší a levnější paliva. To by mohlo lodním společnostem pomoci ušetřit na výdajích a soustředit se na své zisky.

4. Arcadia Biosciences Inc. ($RKDA+1.3%)

Arcadia je „zemědělská biotechnologická“ společnost, která se specializuje na úpravu plodin, aby se zlepšily jejich nutriční a zdravotní přínosy.

RKDA
$3.10 $0.04 +1.31%

Zaměřuje se zejména na pšenici, sóju a konopí. Nedávné časy byly pro Arcadii těžké, a to díky obtížné finanční situaci a ceně akcií, která klesla z více než 100 dolarů v roce 2015 a od roku 2019 sídlí v zóně, pod 5 dolarů.

Potenciální výhodou je její zaměření na zdravé potraviny a přizpůsobení běžných plodin tak, aby farmářům nabízely ekologičtější řešení. Arcadia by mohla být připravena těžit ze světa, který se stále více zabývá hledáním klimaticky uvědomělých řešení obtížného problému výživy rostoucí populace.

Nejedná se o finanční poradenství. Poskytuji veřejně dostupné údaje a sdílím své názory na to, jak bych se v daných situacích sám zachoval. Investování je rizikové a každý za svá rozhodnutí nese odpovědnost. 

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.