Ez a legjobb szuperosztalékos részvény a pénzügyi szektorból?

Egyes vállalatoknak jobb a hírnevük a befektetők körében, mint másoknak. Ezek közé tartozik a Johnson & Johnson, amelyet az egyik legellenállóbb részvénynek tartanak. De tényleg az? És mi vár most rájuk?

A Johnson & Johnson a világ egyik legnagyobb és legismertebb gyógyszeripari és egészségügyi vállalata. Gyógyszerek, orvostechnikai eszközök és orvosi berendezések széles portfóliójának gyártására és értékesítésére összpontosít a lakosság és az egészségügyi intézmények számára.

JNJ
$160.01 -$0.25 -0.16%
1 Day
-0.16%
5 Days
+2.08%
1 Month
-0.27%
6 Months
-7.6%
1 Year
-4.65%
YTD
-8.87%
5 Years
+49.02%
Max.
+244,238.57%

Capital Structure

Market Cap
415.82B
Enterpr. Val.
449.56B
Revenue
94.94B
Shares Out.
2.60B
Debt/Capital
0.43
FCF Yield
3.90%

Valuation / Dividends

P/E
33.55
EPS
4.77
P/S
4.32
P/B
5.95
Div. Yield
2.86%
Div. Payout
93.03%

Capital Eff. / Margins

ROIC
10.13%
ROE
17.04%
ROA
6.49%
Gross
66.88%
Operating
18.48%
Net Profit
13.22%
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9

A vállalatot számos erősség jellemzi. Ezek közé tartozik a széles termékportfólió, amely az egészségügy különböző területeit lefedi, a fogyasztói ellátástól a gyógyszereken át az orvostechnikai eszközökig.

A vállalat legismertebb termékei közé tartoznak a különböző márkanevek alatt forgalmazott pelenkák, a tömegpiacra gyártott kötszerek és a gyógyszeripari termékek, mint például a Zytiga prosztatarák elleni gyógyszer és a reumás betegségek biológiai kezelése, a Remicade.

A Johnson & Johnson számos szabadalommal rendelkezik a fejlett gyógyszergyártási módszerek, a célzott rákkezelések és más gyógyszeripari eljárások területén. Jelentős erőforrásokat fordít kutatásra, hogy új szabadalmakat szerezzen és javíthassa termékkínálatát.

Legismertebb termékei közé tartoznak a bevált fogyasztói termékek, mint például a babasampon és a pelenkák, amelyek a vállalat megalakulása óta kulcsfontosságú bevételi forrást jelentenek. Az utóbbi évtizedekben egyre nagyobb jelentőségre tett szert a gyógyszeripari üzletág, amely jelentős bevételt termel.

A vállalat bevétele $JNJ-0.2% szegmensek szerint. Forrás

A Johnson & Johnson vállalatot erőteljes kutatás és innováció jellemzi, ami lehetővé teszi, hogy új és jobb termékekkel bővítse portfólióját.

A JNJ-t az utóbbi időkben és általában véve is a legnagyobb innovátornak tartják. Forrás

Nehéz megmondani, hogy egy vállalat a legjobb-e a stabilitás vagy a pénzügyi egészség szempontjából. De mindenesetre a $JNJ-0.2% rendkívül jó minőségűnek és a szegmens egyik legjobbjának tekinthető.

A vállalat olyan erősségeire támaszkodhat, mint a széles termékkínálat, a minőség, a szilárd pénzügyi háttér és a stabilitás. Ez segít neki abban, hogy erős piaci pozícióját megőrizze, és az erős versenyben is növekedjen. Ez teszi a Johnson & Johnsont az egyik legnagyobb és legelismertebb márkává az üzletágában.

Egy másik tényező az osztalék, amelynek története itt is lenyűgöző.

A vállalat osztalékfizetése valóban lenyűgöző. Forrás:

Amikor erre a grafikonra nézek, egy dolog jut azonnal eszembe. A befektetőknek nagyon oda kell figyelniük az osztaléknövekedés ütemére , amikor az osztaléknövekedési részvényeket vizsgálják. Bár egy vállalat akár évtizedekig is emelheti az osztalékot, ha csak szerény emeléseket hajt végre, az nem feltétlenül fog sokat érni.

A Johnson & Johnson kiemelkedik, mert nemcsak hosszú múltra tekint vissza az osztalékemelések terén, hanem agresszívan emeli az osztalékot. Az elmúlt 10 évben az osztalékok 85%-kal nőttek, ami 6,4%-os éves összetett növekedési rátának felel meg.

Bár a vállalatnak számos jogi kihívással és perrel kellett szembenéznie egyes termékeivel kapcsolatban, az elmúlt öt évben megőrizte erős, 19% körüli haszonkulcsát.

A haszonkulcs az elmúlt öt évben folyamatosan 19% körül volt.

Természetesen fontos megjegyezni, hogy nem kell mindennek rózsásnak lennie.

Amikor a Johnson & Johnson 2022 negyedik negyedévének eredményeit jelentette, a befektetők csalódottak voltak a csökkenő általános eladások miatt. A teljes értékesítés éves szinten 4,4%-kal, 23,7 milliárd dollárra csökkent. Elsősorban a COVID-19 vakcina alacsonyabb eladásai és az erősebb amerikai dollár volt a hibás.

A fogyasztói egészségügyi üzletág stagnált. A hatékonyabb üzletággá válás érdekében a vállalat azt tervezi, hogy a fogyasztói egészségügyi üzletágat 2023 második felében különálló vállalatba szervezi ki, amely a Kenvue nevet kapja.

A Johnson & Johnson az első negyedév végén 2,63 milliárd részvényt birtokolt, ami 420 milliárd dolláros piaci kapitalizációnak felel meg. A nettó adósság a 2022-es eredmények alapján mintegy 15 milliárd dollár volt, így a vállalat összértéke mintegy 441 milliárd dollárra nőtt. A Kenvue 56 milliárd dolláros értéke a Johnson & Johnson értékének 13%-át teszi ki, mivel a Kenvue a 2022-es árbevétel mintegy 16%-áért felelős, bár átlag alatti árrés mellett.

Mi a véleménye a Johnson & Johnsonról? Van a portfóliójában?

Jogi nyilatkozat: Ez semmiképpen sem befektetési ajánlás. Ez pusztán az én összefoglalóm és elemzésem, amely az internetről és más forrásokból származó adatokon alapul. A pénzügyi piacokon történő befektetés kockázatos, és mindenkinek a saját döntései alapján kell befektetnie. Én csak egy amatőr vagyok, aki megosztja a véleményét.

Van fiókja? Ezután jelentkezzen be . Vagy hozzon létre egy újat .
No comments yet