S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

2 akcie, které nakoupíte pod $2, ale jejich hodnota je minimálně 10x vyšší

Kryštof Jáně
3. 6. 2023
5 min read

Levné akcie jsou ty, které jsou na trhu obchodovány za nižší cenu než je jejich skutečná hodnota. Může to být způsobeno různými faktory, jako je negativní sentiment vůči danému odvětví, krátkodobé problémy ve společnosti nebo obecná nepopularita akcií. Tyto faktory mohou vést ke snížení ceny akcií pod jejich skutečnou hodnotu, což vytváří příležitost pro investory, kteří dokážou identifikovat jejich potenciál a investovat do nich včas.

Akcie s potenciálem mají vyhlídky na zlepšení své finanční výkonnosti, rozšíření svého podnikání nebo dosažení konkurenční výhody na trhu. Tyto společnosti mohou mít například nové inovativní produkty, silný tým vedení nebo expanzní plány, které by mohly přinést růst a ziskovost do budoucna. Investoři, kteří identifikují takové společnosti, mají možnost využít jejich potenciálu a získat z nich atraktivní výnosy.

Kombinace levných akcií s potenciálem růstu může představovat zajímavou investiční příležitost. Investoři, kteří jsou ochotni provést pečlivý výzkum a analýzu, mohou najít akcie, které jsou podhodnocené ve srovnání se svým skutečným potenciálem. Tím mohou dosáhnout značného zhodnocení svého investičního portfolia.

1. SmileDirectClub ($SDC-53.4%)

SmileDirectClub je společnost zaměřená na poskytování ortodontické péče a léčby zaměřené na rovnání zubů. Jejich hlavním produktem jsou průhledné plastové návleky, známé jako alignery, které pomáhají upravit postavení zubů a dosáhnout rovného úsměvu.

SmileDirectClub se stal populárním prostřednictvím reklam na sociálních sítích, kampaní influencerů a dalších tradičních marketingových strategií.

SDC
$0.08 -$0.09 -53.45%

Společnost byla založena v roce 2014 v Nashville, Tennessee, a od té doby se stala jedním z předních poskytovatelů teledentistry. SmileDirectClub využívá inovativní technologii a digitální zobrazovací systémy, které umožňují pacientům získat svůj plán léčby a alignery přímo a pohodlně online, bez nutnosti návštěvy ortodontisty.

Naneštěstí se úsměvy na tvářích investorů neobjevily od jejich IPO v roce 2019. V jednu chvíli se akcie $SDC-53.4%  obchodovaly až za 21,10 USD. Tento měsíc akcie společnosti dosáhly rekordních minim 0,400 USD. 

Společnost je nyní stále ztrátová, ale každý jistě ví, že zubaři si za své služby nechávají zaplatit někdy až nekřesťanské peníze a to by mohlo pomoci této společnosti dostat se do zisku. Poslední výsledky nepřekonaly odhady v zisku na akcii, ale tržby se podařilo překonat o 11,6 %.

2. New Gold Inc. ($NGD-0.5%)

New Gold Inc. je kanadská těžební společnost, která se specializuje na průzkum, těžbu a zpracování zlata. Společnost byla založena v roce 1980 a sídlí v Torontu, Ontario. Firma provozuje několik důlních projektů ve Spojených státech a Kanadě.

NGD
$1.81 -$0.01 -0.55%

New Gold se zaměřuje na udržitelnou těžbu zlata a dodržování nejvyšších standardů životního prostředí a sociální odpovědnosti. Společnost také klade důraz na spolupráci s místními komunitami a vytváření dlouhodobých přínosů pro regiony, ve kterých provozuje své projekty.

Tahle firma má ve svém portfoliu 3 doly, které jsou pro jejich podnikání klíčové:

Důl New Afton: Nachází se v Britské Kolumbii, Kanada. New Afton je podzemní důl s rozsáhlou zlatou a měděnou rezervou. Produkuje také stříbro a je známý svým dlouhodobým provozem a tím, že má stále co nabídnout.

Důl Rainy River: Leží v Ontariu, Kanada. Rainy River je otevřený důl s velkým budoucím potenciálem v rozšiřitelnosti. Těží se zde zlato a stříbro.

Projekt Blackwater: Nachází se v Britské Kolumbii, Kanada. Blackwater je rozsáhlý projekt v rané fázi vývoje, který má potenciál stát se jedním z největších zlatých dolů v Kanadě.

Poslední kvartál byl pro tuhle Kanadskou společnost velmi dobrý. Překonali odhady analytiků o 80 % co se týče zisku na akcii ($0.03 v porovnání s očekávanými $0.017).

Ani na poli zisku se společnost nezdržela zpět. Za poslední kvartál vydělala $201M, což je o více než 5 % a o skoro $10M více, než byly původní předpoklady. Momentálně je firma v malé ztrátě, ale postupem času by se z tohoto stavu mohla dostat a po otevření nových dolů má šanci se dostat do zisku.

Hodnota a výkonnost akcií New Gold Inc. se mohou lišit v závislosti na různých faktorech, jako jsou ceny zlata, produkční výsledky, náklady na těžbu a obecný stav trhu s drahými kovy. Před jakýmkoli investováním je důležité provést důkladnou analýzu a posouzení rizik spojených s investováním do akcií společnosti.

Nejedná se o finanční poradenství. Poskytuji veřejně dostupné údaje a sdílím své názory na to, jak bych se v daných situacích sám zachoval. Investování je rizikové a každý za svá rozhodnutí nese odpovědnost.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.