S&P 500 ^GSPC 5,127.79 +1.26%
Apple AAPL $183.36 +5.97%
Nvidia NVDA $887.83 +3.46%
Meta META $452.05 +2.35%
Microsoft MSFT $406.66 +2.22%
Amazon AMZN $186.24 +0.82%
Tesla TSLA $181.14 +0.63%
Alphabet GOOG $169.01 +0.33%

3 akcie, od kterých Cathie Wood čeká růst až 1000 %

Kryštof Jáně
4. 6. 2023
6 min read

V covidových letech se celý svět klaněl před skvělou vizionářkou a manažerkou fondu $ARKK+1.2% Invest Cathie Wood. Její fond investuje převážně do technologických společností s velkým potenciálem do budoucna. U větších firem se úspěch již konal. Například u akcie  $TSLA+0.6%, ale nějaké menší firmy se zatím moc nepředvedly. V roce 2020, kdy trh všeobecně rostl, rostla i hodnota Arkku, jelikož se zvětšoval jeho majetek, kde byly zařazeny malé růstovky, které zaznamenaly obrovský růst. Po peaku před 2 lety se ale situace změnila a trh začal padat. $ARKK+1.2% se propadl od vrcholu o 74 %. Nyní se Cathie snaží nakupovat další firmy a u těch, které již vlastní alespoň predikuje budoucí ceny. Občas je to opravdu něco.

1. Tesla ($TSLA+0.6%)

Kathie Wood Teslu miluje. Dokonce si myslí, že Tesla dosáhne do roku 2027 hodnoty $2000. Z dnešních cen, kdy Tesla od začátku roku pěkně vyrostla je to zhodnocení přes 800 %. Podíváme se na to, proč si to myslí.

Začíná to rozšiřováním výrobních čísel. S každou Teslou, která sjede z montážní linky, získává společnost novou platformu pro technologii, kterou Kathie Wood považuje za další kapitolu příběhu Tesly.

TSLA

Tesla

TSLA
$181.14 $1.13 +0.63%

Jakmile se Tesla vydá na cestu, mohou spotřebitelé povolit jízdu s plnými službami (aktuálně ve verzi beta). A i když tento systém zdaleka není dokonalý, Tesla si rychle všímá, že řízení s plným autonomním řízením je již bezpečnější než vozidla ovládaná pouze lidmi.

Flotila samořídících aut by mohla způsobit revoluci v dopravě – a vymrštit cenu akcií Tesly do nebes. A i když existuje spousta odpůrců, pokud jde o plně automatické řízení a robotaxis, $ARKK+1.2%  si starosti nedělá. Koneckonců, si s Teslou již dříve dokázali, že se kritici mýlí. Pamatujte, že koupila své první akcie Tesly za cenu 13 dolarů za akcii. Takže i když vlastnictví akcií Tesly není pro každého, u Kathie by to mohlo mít něco do sebe.

Pro mě je momentálně Tesla opravdu drahá a nedává mi smysl. Tahle akcie je pro mě vlastně řekl bych až zakletá, a na její cestě se asi nebudu podílet. Pro někoho je to stále super deal, ale moje portfolio na Teslu není zatím připravené a už určitě ne na těchto cenách...

2. Coinbase 

Coinbase jako kryptoburza vydělává peníze několika způsoby, včetně transakčních poplatků, když zákazníci obchodují (jednotlivci i instituce), předplatitelských služeb, vkládání a úschovy krypto aktiv a dalších. Tržby společnosti za posledních 12 měsíců jsou 2,8 miliardy dolarů, ale můžete vidět, že výrazně klesají, hlavně kvůli medvědímu trhu s kryptoměnami.

Coinbase se dostala na burzu v roce 2021 a od IPO klesá

Kathie Wood se ale Coinbase líbí už jen proto, že investuje do kryptoměn a to výhradně do Bitcoinu $BTCUSD+0.5%. Predikuje, že se jeho cena do stane do roku 2030 nad hranici $1 000 000. 

Coinbase není bezriziková investice. Společnost prochází náročným regulačním prostředím, včetně střetávání se s americkými regulátory ohledně toho, jak by se měly kryptoměny řídit. To je jen do očí bijící po zhroucení jeho konkurenta FTX. Kromě toho může být Coinbase občas volatilní byznys, protože se v podstatě točí kolem krypto ekonomiky.

Ale potenciální odměna je také větší. Coinbase se stává významnějším lídrem v oboru, protože konkurenti selhávají a krypto ekonomika může být obrovská.

Coinbase dosáhla cenových cílů analytiků až 200 USD, což je 245% zisk, ale představte si větší obrázek. Kathie z nějakého důvodu udělala z Coinbase klíčový holding, a pokud se její předpověď ohledně bitcoinu přiblíží k uskutečnění, Coinbase by mohla být v nadcházejících letech vzrušující investicí.

3. Roku ($ROKU-1.4%)

Tým Kathie věří, že příjmy porostou v průměru o 39 % ročně, přičemž většina nárůstu pochází z příjmů z videoreklamy. To činí tuto předpověď uprostřed propadu reklamy, který dramaticky zpomalil růst Roku v roce 2022.

Za tímto účelem Wood a její tým pokračují v nakupování Roku. Počty akcií se vyšplhaly z minima (více než 3 milionů akcií) v létě 2021 na současných něco málo přes 11 milionů. Dnes Roku tvoří téměř 5 % akcií společnosti Ark Invest.

ROKU

Roku, Inc.

ROKU
$59.09 -$0.86 -1.43%

Navzdory propadu reklam však počet hodin streamování v posledním čtvrtletí meziročně vzrostl o 20 %. Reklamní trhy mají také tendenci jednat cyklicky a takový růst by měl zvýšit příjmy z reklamy, když se výdaje obnoví. Také podíl společnosti Roku na trhu, který ve druhém čtvrtletí roku 2022 činil 31 %, je podle společnosti Conviva největší. To by pravděpodobně učinilo Roku největším příjemcem obnovy digitální reklamy.

Sázka Cathie by se mohla vyplatit, pokud Roku stoupne na očekávanou cenu Ark Investu, což je 605 dolarů za akcii nebo podle býčího scénáře na maximum 1 493 dolarů za akcii. Přesto Ark Invest také nastínil možný medvědí scénář, kdy jeho cena vzroste na pouhých 100 dolarů za akcii.

Všechny tyto společnosti mám minimálně ve watchlistu a sleduji jejich grafy. Teslu aktivně traduji a letos sleduju její zatím spanilou jízdu vzhůru. Coinbase jsem také několikrát obchodoval ale u Roku je to jiné. Tu akcii pouze málo sleduji a žádný trade jsem na ní zatím neuskutečnil.

Chápu, že někdy jsou odhady dobré, ale Cathie Wood poslední dobou sleduji hlavně k mému osobnímu pobavení...Některé její předpovědi mi přijdou úplně mimo výseč, ale třeba má jiné informace. Investujete do těchto společností? Spíše do Roku nebo Coinbase, Teslu zná asi každý.

Nejedná se o finanční poradenství. Poskytuji veřejně dostupné údaje a sdílím své názory na to, jak bych se v daných situacích sám zachoval. Investování je rizikové a každý za svá rozhodnutí nese odpovědnost.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.