S&P 500 ^GSPC 5,048.42 -0.46%
Meta META $441.38 -10.56%
Tesla TSLA $170.18 +4.97%
Nvidia NVDA $826.32 +3.71%
Microsoft MSFT $399.04 -2.45%
Alphabet GOOG $157.95 -1.96%
Amazon AMZN $173.67 -1.65%
Apple AAPL $169.89 +0.51%

Yatırımcıların şu anda satın aldığı İsrailli büyüme hissesi

Burhan Yılmaz
6. 6. 2023
6 min read

Hepimiz burada çoğu zaman ABD pazarı ile konuşuyor ve flört ediyoruz. Evet, dünyanın en büyük pazarı, en fazla sayıda büyük ve zengin çok uluslu şirketin bulunduğu ülke. Ağırlıklı olarak bu pazara odaklanmak da kesinlikle yanlış değil ama bazen Amerikan Rüyası'na bir süre ara verip başka ülkelere ve farklı pazarlara bakmak da güzel olabilir. Örneğin, yeni başlayan biri Amerikan borsasında Çin hisse senetlerinin satın alınabileceğine bile inanmayabilir. Ve evet, gerçekten yapabilirsiniz. NYSE'de, Amerikan piyasasında listelenmiş olmasına rağmen aslında başka bir ülkeden ya da dünyanın çok uzak bir yerinden gelen ya da orada bulunan birçok başka mücevher de bulabilirsiniz. Bugün böyle bir örneğe bakacağız.

Kaynak:https://digest.myhq.in/how-make-money-on-fiverr/

Fiverr ($FVRR-2.0%)

serbest çalışanlar için hizmet arzı ile talebi birbirine bağlayan çevrimiçi bir platformdur. 2010 yılında kurulan platform, dijital hizmetler için en büyük çevrimiçi pazar yerlerinden biridir. Fiverr, insanların yazma, tasarım, programlama, pazarlama, müzik ve daha birçok alanda becerilerini ve hizmetlerini sunmalarına olanak tanır.

Fiverr'da serbest çalışanlar becerilerini, deneyimlerini ve portföylerini sergilemek için profiller oluşturabilirler. Müşteriler daha sonra listelere göz atabilir ve önceki müşterilerden aldıkları puanlara ve yorumlara göre serbest çalışanları işe alabilirler.

FVRR
$20.05 -$0.41 -2.00%

Fiverr, çoğu hizmetin 5 dolardan başladığı benzersiz fiyatlandırma yapısıyla bilinir (Fiverr adı da buradan gelir). Bununla birlikte, birçok serbest çalışan daha yüksek fiyatlarla genişletilmiş ve özel hizmetler sunar. Hizmetler için ödeme genellikle Fiverr üzerinden yapılır ve serbest çalışanlar iş tamamlandıktan ve müşteri tarafından onaylandıktan sonra ödeme alırlar.

Fiverr ayrıca serbest çalışanlar ve müşteriler arasında iletişim için mesajlar, tartışmalar ve dosya ekleme gibi araçlar ve özellikler sunar. Bu, projeler üzerinde verimli işbirliğini mümkün kılar ve her iki taraf için de şeffaflık ve güvenlik sağlar.

Fiverr, küresel erişimi ve sunduğu çok çeşitli hizmetler nedeniyle büyük bir popülerlik kazanmıştır. Çeşitli projelerde profesyonel yardım arayan girişimciler, küçük işletmeler ve bireyler için popüler bir yerdir.

Fiverr, halka arzını (Initial Public Offering) 13 Haziran 2019 'da tamamladı. Halka arz sırasında Fiverr, hisse başına 21 ABD doları fiyatla 5.263.158 hisseyi halka arz etti. Bu sayede yaklaşık 111 milyon dolar topladı. Hisseler NASDAQ borsasında "FVRR" sembolü altında listelendi. Fiverr'in halka arzı bir başarı olarak kabul edildi ve platforma daha fazla gelişme ve genişleme için fon sağladı.

Hisse senedi, 2021'in hemen başında hisse başına yaklaşık 340 dolarlık bir fiyatla zirveye ulaştı. Bu noktadan sonra, piyasa büyük bir balon içindeyken, hisse senedi bir roller coaster gibi aşağı indi. 800 gün içinde değerinin %90'ından fazlasını kaybetti. Şu anda, 2019'daki ilk halka arzında olduğundan hala daha yüksek, ancak grafiğe bakıldığında bu pek de rahatlatıcı görünmüyor.

2021'de ve 22'de en yüksek fiyatlardan alım yapanlar için zirveye giden yol gerçekten de uzun. Hisse senedinin bugünkü seviyelerden (27$) %1100 değer kazanması gerekiyor. Mayıs ayından bugüne kadar şirket iyi bir kâr elde etti - yaklaşık %75 hisse fiyatı artışı. Şirket bu büyümeyi şimdiye kadar neredeyse her zaman analistlerin tahminlerini aşan sonuçlarla destekledi. Ancak 47,5 $'lık bir fiyatta hisse senedi durdu, çift tepe oluşturdu ve hızla yıla başladığı yere geri döndü.

Mayıs ayında ise şirketin hisseleri üç gün içinde %27 daha düştü . Ne oldu?

Fiverr, 2023'ün ilk çeyreği için kazançlarını açıkladı ve pandemi azaldıkça büyümenin daha da yavaşladığını gösterdi. Gelir, yıldan yıla yalnızca %1,5 artarak 88 milyon dolara ulaştı ve bu rakam 2022'nin ilk çeyreğinde görülen %27'lik yıllık artıştan çok uzak.

İyi haber şu ki, Fiverr her iki metrikte de henüz kâra geçmemiş olsa da, işletme ve net zararların her ikisi de önemli ölçüde azaldı. Bir diğer olumlu gelişme ise serbest nakit akışının büyümeye devam ederek bir önceki yıla göre %93,2 artışla 6,8 milyon $'dan 13,2 milyon $'a yükselmesi oldu.

Bir yıl önceki %11'lik büyümenin aksine, aktif müşteriler yıldan yıla sadece %0,3 artarak 4,3 milyona ulaştı. Alıcı başına harcama geçen yılın aynı döneminde kaydedilen %17'lik yıllık büyümeye kıyasla ciddi bir yavaşlama göstererek yıldan yıla sadece %4 artarak 262 dolara yükseldi.

Fiverr, 2023 yılının tamamına ilişkin gelir tahminlerini yıllık bazda %5 ila %8 büyüme olarak revize etti. Şirket ayrıca, serbest çalışmanın dijital dünyaya taşınmaya devam ettiğine, çoğunluğun hala çevrimdışı yapıldığına ve 1 numaralı serbest çalışma markası olarak konumunu korurken kendisine uzun vadeli bir avantaj sağladığına inanıyor.

Fiverr, yalnızca ABD'de toplam 247 milyar dolarlık bir adreslenebilir pazara sahip olduğunu tahmin ediyor ve şirket hizmetlerini denizaşırı pazarlara genişletirse bu pazar daha da büyük olabilir.

Bununla birlikte, yapay zekanın ortaya çıkmasıyla birlikte, yatırımcıların bazı serbest meslek pozisyonları kullanılmaz hale geldikçe bunun Fiverr'in işi ve büyümesi üzerindeki etkisini dikkatle incelemeleri gerekiyor. Fiverr, diğer bağımsız platformlarla birlikte, pandemi sırasında tanık oldukları kolaylıkla müşteri çekmekte zorlanabilir ve daha fazla işin yerini yapay zeka aldıkça hedeflediği genel pazar daralabilir.


Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.