S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

O scurtă evaluare realizată de strategul șef Dave Sekera de la Morningstar.

Atașez o fotografie, deoarece mărturisesc că nu-l cunosc deloc și nici nu urmăresc în vreun fel compania de investiții. Îl cunoaște cineva pe acest tip? 😊

Are o creștere frumoasă până acum în acest an și știm cu toții de ce. Dar e mai bine să ne reamintim mereu, ca să nu cădem în iluzia că totul e verde. Aceste 3 companii, $AAPL+0.0% $NVDA-2.0% și $AVGO-1.2% reprezintă aproape 40% din creșterea valorii de piață a S&P 500 și $SPY+0.2% care a crescut cu aproape 12%. El apreciază aceste trei companii ca fiind supraevaluate și recomandă vânzarea. Mai mult, atunci când se bagă puțin în detalii, el subliniază cât de precară este situația, deoarece doar aceste 10 companii alimentează indicele S&P 500. Celelalte trei menționate sunt $MSFT-0.2% $AMZN+0.6% $META-0.3% $TSLA+1.6% $AMD+1.1% și $CRM+0.3%

Lipsește populara $GOOG+1.1% și singura pe care o consideră încă subevaluată.

Voi cum vedeți acest lucru, prietenii mei? Prețurile sunt mari în acest sector și boom-ul din jurul AI este pur și simplu aici, fără îndoială. Pe de altă parte, aceia dintre voi care dețin, ca mine, probabil că nu aș părăsi pozițiile "frenetice". Nu pe orice, dar asta este o considerație individuală. Eu personal dețin $AAPL+0.0% pentru care, în ciuda unei ușoare scăderi acum că a venit cu o barcă plină de știri, văd un potențial de creștere. Așa cum s-a menționat chiar aici, este doar Apple, chiar dacă este mai scump, oamenii îl vor cumpăra, are un brand puternic. Eu personal îl văd făcând un nou ATH aici în acest an. Apoi, dețin $MSFT-0.2%, acolo probabil că este clar cine îl are la prețuri mai mici, doar că se menține pentru că este lider și va fi pentru o lungă perioadă de timp. $GOOG+1.1%, ei bine, subevaluat pentru mine, așa cum afirmă strategul Morningstar, dar cu siguranță ați putea prinde niște cumpărături frumoase sub 100 de dolari. Eu îl dețin acum, văd o creștere mai lentă aici. Cea de $AMZN+0.6% cu siguranță nu rămâne în urmă și, deși este de asemenea mai lentă, înclin spre creștere și acolo și nu cred că vom ajunge la prețuri mici, așa cum am făcut-o acum câteva luni. Și ultimul pe această listă încă mai dețin $META-0.3% Aici este greu de spus, cred că ar putea ajunge la pragul de 300 de dolari, dar sunt precaut și urmăresc dacă ar trebui să existe un indiciu al unei scăderi mai mari. În timp ce pentru mulți Zuckerberg nu este un favorit, ca și Musk, îmi place că s-a trezit puțin și nu se uită doar la cea de VR.

Celelalte companii menționate nu se află în portofoliul meu și, prin urmare, nu le urmăresc atât de mult. După cum am menționat, prețurile sunt ridicate și supraevaluate s-ar putea să fie, cred eu, dar numai timpul va spune. Și voi ce părere aveți despre ce dețineți/vânduți din această listă.


Există câteva puncte bune și unele care sunt puțin contra. Nici eu nu văd o creștere prea mare acolo în acest moment și m-aș aștepta la un fel de scădere. Dacă ajungem la niveluri chiar mai scăzute decât anul trecut, ar fi o creștere. Încă nu curge sânge pe piață...

Wow, da, asta ar face să curgă mult sângele dacă am coborî și mai jos decât anul trecut. Eu nu aș mai da o șansă atât de mare, dacă nu vor apela la datorie, atunci da, dar așa cred că va fi doar o corecție, (de asemenea, o oportunitate de a cumpăra), dar că, cu tehnologia cu adevărat mare, s-ar putea să vedem noi maxime în timp. 😊 Dar cine știe dacă va fi o scădere, o recesiune la care mă aștept, așa că abia aștept să cumpăr. 😃

Până acum am în portofoliu doar $AAPL+0.0% și $GOOGL+1.1% și intenționez să păstrez aceste acțiuni pentru o perioadă lungă de timp. Cu toate acestea, aș aprecia o anumită scădere în cazul celorlalte acțiuni, astfel încât să pot cumpăra.

De acord!😊 Ei bine, cred că singurul care poate posta mai jos acum este Fed-ul

Microsoft, Amazon, Tesla, Google... Cred că toate acestea îi vor face fericiți pe investitori pe termen lung, dar în acest moment cred că la ordinea zilei se află o scădere.

De acord, mă așteptam deja la o scădere înainte de boom un pic și sincer, mă aștept și la o recesiune, dar probabil că nu se va întâmpla acum nu 😂 ... Încă mai am destui bani cash și aștept o scădere pentru a investi. Deoarece cred în creșterea acestor acțiuni pe termen lung, dar o reducere ar fi binevenită. 😊

În mod ironic, nu am reușit cumva să cumpăr aceste acțiuni. Dețin doar Apple, și probabil că o voi păstra mulți ani de acum încolo... dar pe celelalte aș vrea cu siguranță să le cumpăr când va veni scăderea :)

Am sperat să mai aduc și mai multe acolo, dar asta e cel mai important, nu pierdem niciunul. 😊 Sunt de acord, acest Apple este încărcat și bineînțeles că va avea diferite fluctuații, dar peste încă 10 ani va fi tot acolo și cu siguranță la o valoare mai mare.

Ar fi frumos dacă Apple ar crește o concurență serioasă, pentru că încep să devină un pic de monopol :)

Aș evita cele mai multe dintre ele, poate cu o mică corecție aș lua în considerare google și amzn

Consimțământul din poziția de cumpărare. Nu mai cumpăr nimic din ele, dar le păstrez în timp ce scriu și chiar cred în unele dintre ele în unele mișcări ascendente, deoarece cred că acele companii vor fi încă performante aici peste mulți ani. De aceea vreau să spun doar că nu aș vinde totul dacă cineva păstrează prețurile mici de anul trecut. Cu siguranță o anumită corecție în lunile următoare, odată ce Fed va crește ratele.

Vânzarea este dificilă nu. Pentru unele dintre aceste companii, probabil că nu mi-aș face griji atât de mult cu privire la prețul pe 5-10 ani, dar este bine de știut că nici măcar marile companii, cum ar fi MSFT, nu au oferit profituri acționarilor timp de 10 ani cu o creștere susținută a veniturilor.