S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.96 -1.97%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Top 3 společnosti, které vyplácejí dividendu každý měsíc

Dominik Petrnoušek
6. 6. 2023
5 min read

Dividendové investice jsou pro investory velice lákavé zpravidla z jednoho důvodu - možnost budování pasivního příjmu. A ten je ještě atraktivnější, pokud je vám vyplácen každý měsíc! A přesně to vám mohou zajistit tyto tři společnosti.

Z matematického pohledu je to samozřejmě úplně jedno. Jestli vám někdo dá 1/12 roční dividendy každý měsíc a nebo 3/12 jednou za čtvrt roku. Pořád je zde ale ten lidský "hlad". Prostě je hezké sledovat, že vám tento další příjem v podobě dividend přibývá na účtu každý měsíc a můžete se na něj spolehnout. Ať už vám o to jde nebo ne, tak jsou zde tři společnosti, které se rozhodly svou dividendu vyplácet měsíčně a my se na ně dnes společně podíváme!

Realty Income Corporation $O-0.1% 

Myslím, že nikdo z vás ani nic jiného nečekal. Realty tu prost nesmí chybět.

Realty Income Corporation je americká společnost, která se specializuje na investice do nemovitostí a je známá jako "The Monthly Dividend Company", protože vyplácí dividendu investorům každý měsíc již více než 50 let. Společnost vlastní a pronajímá obchodní nemovitosti v celé Severní Americe a má rozmanité portfolio, které zahrnuje obchodní centra, supermarkety, lékárny a další.

O
$55.13 -$0.06 -0.11%

Jednou z hlavních výhod investování do společnosti Realty Income je stabilita výnosů dividendy. Společnost má dlouhodobou historii stabilních a rostoucích dividendových výnosů, což je důležité pro investory, kteří hledají pravidelné příjmy z investic.

Dividendová historie Realty je impozantní. Zdroj

Realty Income se také pyšní svým diverzifikovaným portfoliem nemovitostí, které zahrnuje různé typy obchodních nemovitostí a pronajatých objektů. To pomáhá snižovat riziko pro investory, protože pokud by se některý segment trhu ocitl v obtížích, může být to kompenzováno výkonností jiných segmentů.

Společnost Realty Income má nyní navíc velice hezký 5% dividendový výnos, což z něj může pro mnoho investorů činit zajímavou volbu. Na druhou stranu pro mnoho z nich už může být jeho současná valuace mimo realitu.

Je důležité si uvědomit, že investice do společnosti Realty Income a ostatních nemovitostních společností může být riziková a výsledný výkon fondu může být ovlivněn vývojem trhu nemovitostí a ekonomiky. To se ostatně výrazně ukázalo v posledních měsících.

STAG Industrial $STAG+0.1% 

STAG Industrial je americká společnost, která se specializuje na investice do průmyslových nemovitostí, jako jsou sklady, distribuční centra, průmyslové budovy a další. Společnost byla založena v roce 2010 a své portfolio rozšířila na více než 460 nemovitostí v 38 státech v USA.

STAG
$36.38 -$0.03 -0.08%

Společnost vyplácí dividendy investorům každý měsíc a aktuálně činí u této společnosti 4,1%. STAG se také pyšní svým diverzifikovaným portfoliem nemovitostí, které zahrnuje různé typy průmyslových budov a pronajatých objektů, což pomáhá snižovat riziko pro investory.

Celkové assety stále rostou

Společnost také agresivně expanduje. V roce 2020 získala společnost nové nemovitosti v hodnotě více než 1,2 miliardy USD a v roce 2021 získala nové nemovitosti v hodnotě více než 500 milionů USD. Společnost také aktivně spravuje své portfolio nemovitostí, aby zajistila optimální využití a návratnost investice.

Také hezký pohled. Zdroj

Pembina Pipeline Corporation $PBA-0.4% 

Pembina Pipeline Corporation je kanadská společnost, která se zabývá přepravou a zpracováním ropy a zemního plynu. Společnost vlastní a provozuje sítě potrubí a terminálů pro přepravu ropy a zemního plynu v Kanadě a USA. Také nabízí služby pro zpracování a skladování ropy a zemního plynu.

PBA
$36.94 -$0.16 -0.43%

Společnost vyplácí dividendu investorům každý měsíc a to v roční výši kolem 3,7 %. Navíc je poslední rok téměř 20 % v mínusu, tudíž by pro některé investory mohla být na zajímavé ceně pro vstup. P/E je aktuálně cca 17. Pembina Pipeline Corporation také rozšiřuje své portfolio služeb a postupně se stává komplexním poskytovatelem energetických služeb.

Dividendová historie PBA

Poslední výsledky společnosti Pembina Pipeline vykazují celkovou stabilitu. Většinu jejích příjmů tvoří smlouvy založené na objemu, což jí poskytuje velkou ochranu před vnějšími faktory. Společnost dokončila práce na dvou projektech, což ji staví do pozice, kdy v první polovině letošního roku dosáhne růstu. Nově ohlášené rozšíření frakování by mělo společnosti umožnit pokračovat v budoucím růstu, i když bude uvedeno do provozu až v roce 2026.

Disclaimer: V žádném případě se nejedná o investiční doporučení. Jde čistě o můj souhrn a analýzu na základě dat z internetu a dalších zdrojů. Investice na finančních trzích jsou rizikové a každý by měl investovat na základě svého rozhodnutí. Jsem pouze amatér dělící se o své názory.

Přečíst celý článek zdarma?
Tak pokračuj 👇

Log in to Bulios

Log in and follow your favorite stocks, create a portfolio and discuss with others


Don't have an account? Join us

Pošli článek dál, nebo si ho ulož na později.