S&P 500 ^GSPC 5,303.27 +0.12%
Nvidia NVDA $924.79 -1.99%
Tesla TSLA $177.58 +1.57%
Alphabet GOOG $177.29 +1.06%
Amazon AMZN $184.70 +0.58%
Meta META $471.91 -0.28%
Microsoft MSFT $420.21 -0.19%
Apple AAPL $189.87 +0.02%

Fond ieftin cu randament de 14,5% și potențial de creștere ridicat

Andrei Ciobanu
7. 6. 2023
4 min read

Obiectivul fondurilor de investiții este de a obține o apreciere maximă a investiției la un risc rezonabil. Acest lucru înseamnă că totul este echilibrat, iar o diversificare ridicată nu poate oferi tipul de apreciere pe care o pot oferi acțiunile individuale. Cu toate acestea, acest fond poate oferi un randament de 14,5%. Cum este posibil acest lucru și cum l-a obținut, vom analiza acum.

Dan Ivascyn

Mulți investitori probabil că își țin respirația când se gândesc la un randament de 14,5%. Dar povestea fondului Pimco Dynamic Income Fund ($PDI+0.2%) este chiar mai bună. Acest fond închis (CEF ) își plătește dividendele lunar, în loc de trimestrial. Managerul principal al PDI, Dan Ivascyn, a preluat funcția de director de investiții al PDI în 2014, călcând pe urmele"regelui obligațiunilor" Bill Gross. Ivascyn are propria sa poreclă: Colegii săi l-au descris drept un"animal" pentru tenacitatea și cunoștințele sale despre piață.

Sub îndrumarea sa, PDI cercetează sectoarele cu venit fix din întreaga lume pentru a găsi oportunități de investiții excelente. În prezent, fondul are active nete de aproape 4,5 miliarde de dolari + obligațiuni proprii emise de guvernul american, guverne locale și țări de pe piețele emergente. Cu toate acestea, PDI investește, de asemenea, foarte mult în titluri legate de ipoteci și alte active generatoare de venituri.

PDI
$19.17 $0.03 +0.16%

De la înființarea sa în 2012, PDI a obținut un randament total mediu de aproximativ 10%. Valoarea sa netă a activelor a crescut în fiecare an în această perioadă, cu excepția anului 2022, când o serie de creșteri mari ale dobânzilor de către Rezerva Federală a doborât prețurile obligațiunilor.

În prezent, prețul PDI este cu aproximativ 4,8% mai mare decât valoarea sa netă de inventar. Dar nu vă gândiți că fondul este prea scump. De fapt, PDI se tranzacționează de obicei la o primă chiar mai mare. Diferența poate fi observată în figura următoare, în care prețul fondului sau prețul acțiunilor este în galben, iar valoarea

Mai important, există motive întemeiate pentru a ne aștepta ca prețul PDI să crească într-un viitor nu foarte îndepărtat .

Atunci când ratele dobânzilor scad, prețul PDI crește. Iar ratele dobânzilor ar trebui să scadă, mai ales dacă economia americană intră în recesiune, așa cum prezic mulți economiști.

Este foarte liniște cu recesiunea în acest moment, iar starea de spirit de pe piață este de așa natură încât toate amenințările au trecut și ne îndreptăm spre noi maxime. Acest lucru ar putea fi o piedică și mulți ar putea plăti prețul mai târziu.

Prețul PDI ar putea crește mult mai devreme, înainte ca ratele dobânzilor să scadă. Comercianții de obligațiuni, la fel ca majoritatea investitorilor, privesc înainte. Dacă ei cred că este probabil ca ratele să scadă pe termen scurt, prețurile obligațiunilor (și prețurile fondurilor precum PDI care dețin obligațiuni) vor crește înainte ca ratele dobânzilor să scadă.

Desigur, există câteva probleme în ceea ce privește cumpărarea PDI. În primul rând, ratele dobânzilor ar putea rămâne ridicate pentru mult mai mult timp decât anticipează mulți, ceea ce ar putea împiedica orice impuls de creștere a fondului.

Comisioanele PDI sunt, de asemenea, ridicate în comparație cu multe fonduri. Comisionul său de administrare este în prezent de 1,1%. Costurile totale sunt și mai mari. De exemplu, PDI utilizează efectul de levier (împrumut), ceea ce înseamnă că suportă costuri cu dobânzile.

Chiar dacă ratele dobânzilor nu vor scădea curând, pare probabil că acestea nu se vor mișca mult mai sus. Este puțin probabil ca investitorii pe termen lung să se supere dacă primesc un randament ultra-înalt, în timp ce investiția lor inițială nu se va schimba prea mult.

Sigur, comisioanele PDI sunt ridicate. Dar, de asemenea, ele oferă investitorilor acces la unii dintre cei mai mari experți în obligațiuni de pe planetă. Iar randamentul de 14,5% al fondului este net de toate comisioanele. Investitorii cu aversiune la risc, în special, probabil că vor căuta în altă parte.

Dar pentru cei care caută un venit ridicat și sunt dispuși să își asume un anumit risc, cumpărarea PDI ar putea fi o mișcare excelentă.


Dați articolul mai departe sau păstrați-l pentru mai târziu.